casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.636 items

   

Verzamelaar
WET 50 box (10 tapes)
Ambient - Dark Ambient - Electro - Experimental - Gothic Rock - New wave - Post Punk - Soundscape - Synthpop / Electropop
07/02/2021 : Verzamelaar - WET 50 box (10 tapes)
Wool-E Tapes  Wool-E Tapes
07/02/2021, Kurt Ingels

Tien tapes in een doosje. Tien goede redenen waarom u zich maar beter deze tien tapes, en dus ook het doosje, kunt aanschaffen. Dark Entries geeft ze u op een presenteerblaadje. Zonder dank. Ik wil alleen nog even zeggen dat er allicht meer dan 10 redenen zijn. Maar ook ik ben gelimiteerd!

Reden 1: Deze tien tape box, laat ik het zo maar noemen, is meteen het laatste wapenfeit op het Wool-E Tapes label. Het is meteen de 50ste release die het 50ste levensjaar van de grote bezieler Wool-E nog eens in de spotlight moet zetten. En geloof me, deze man, die ook wel eens met de bijnaam Dimitri wordt vernoemd, is een man met een verdienste in onze scene. Een grote verdienste. En deze box, wel die is daar het ultieme bewijs van!

Reden 2: Deze box, waarvan slechts 140 exemplaren in de verkoop worden gestoken - geloof me dat is weinig, bitter weinig - wordt sowieso cult. Het is met andere woorden een modern item in een retro verpakking die jaar na jaar bij ware muziekliefhebbers alleen maar in waarde zal stijgen. Noem het gerust een smaakvolle investering in 86, ja zo veel nummers krijgt u, eigenzinnige stukjes muziek die zich ver weg houden van commerciële of andere onwelriekende aspiraties. Bovendien staat de box ook fraai op uw dressoir.

Reden 3: Als goede Belg heeft u natuurlijk ook een groot hart voor Belgische muziekjes en deze zijn hier massaal present. Ik noem een aantal musicerende lansgenoten, maar er zijn er veel, veel meer onder de 86. Enzo Kreft, Causenation, Your Life On Hold, A Slice Of Life, The Breath Of Life, Vita Noctis, Lizard Smile, Dive, De Brassers, Pesch, Skemer, Whispering Sons, Implant, Pia Fraus, Onrust, TraumaSutra, Implant, Nothing But Noise, Embers, True Zebra, Kezdown, Simi Nah, The Arch, Ground Nero, Dirk Da Davo, Winterstille, Liquid G... allemaal namen waar u als lezer van deze webstek toch vertrouwd mee moet zijn. Met andere woorden een fraai overzicht van wat zich heden ten dage in alternatief België roert. Dat is nog heel wat en dat is geruststellend.

Reden 4: Coherent en toch veelzijdig maar bovenal charmant. Zo mag u de selectie, geheel door de heer Wool- E zelve, noemen. Verschillende alternatieve genres komen met andere woorden aan bod van ambiente sfeertapijten en donkere soundscapes over meer kosmische krautrock, synth pop deuntjes over pure gothic rock tot broertje post punk en zusje electro/ebm en alle aanverwante familieleden. Meer nog, in al deze genres vallen ontdekkingen te doen, ik denk aan Nacht Nackt , Klootzakken Zijn Kut (wat heeft dat nummer “Brandstichter” toch een knappe tekst), Oorpool (evenzeer in het Nederlands), Dachau David (minimal), de The Cure cover “La Ment” van Chaos Generator, de geniale titel ”De herder keek wel 50 keer om, om te zien of alle schapen aanwezig waren” (wat is dit lekker wegdromen) van Onsturicheit, al komt Serge Devadder’s “Spagetti Al Sugo Di Serpenti A Sonagli” ook aardig in de buurt. Ik kan nog wel even doorgaan maar ik vind vooral dat u van deze eigenzinnige veelzijdigheid zelf moet proeven.

Reden 5: Dit is meer dan waar voor zijn geld. € 95 mag dan veel lijken, als je even objectief in perspectief zet wat je er voor terugkrijgt is het dat niet. Ik vermeldde reeds in reden 2 dat deze box cult wordt. U krijgt een fraaie 10 tapes verpakking met 86 nummers, dus zowat € 1 per nummer en 9 euro voor de verpakking zeg maar, en dan hebben we niet eens het monnikenwerk beloond dat in de realisatie van deze box is gegaan. Twijfel niet, want u zult uzelf verwijten alweer te lang te hebben gewacht om dit hebbeding aan te kopen.

Reden 6: Een tape, meer nog een box met 10 tapes en ik heb geen cassette speler (meer). Wel dan weet u nog altijd niet dat tapes net als vinyl (maar dat weet u natuurlijk weer wel) hip zijn. Vintage is in. Maar laat de tapes geen beletsel tot aankoop zijn, bij aanschaf en alleen dan krijgt u immers ook een exclusieve code om al deze muziekjes digitaal te downloaden. Wool-E is mee met zijn tijd, maar dat wisten u en ik al. En u, u hebt meteen ook een stuk media geschiedenis in huis. Straks zijn de floppies ook weer terug.

Reden 7: Ik keer weerom graag een keertje terug naar de muziek, want daar koop je deze box toch ook vooral voor en geef je hierbij 10 nummers die ik aardig wist te pruimen. Ik hoor u nu al denken slechts 10 van de 86. Wel u denkt verkeerd. Want er zijn er veel meer. Maar ik wil me hier aan het magische getal 10 houden.

1. Klootzakken Zijn Kut “Brandstichter”

2. The Breath Of Life “Ashes To Ashes” (David Bowie cover)

3. Vita Noctis “Dark Corner”

4. Hà;People.3.55 “Heretics”

5. Nacht Nackt “Dogmatic Dancer”

6. Embers “Upnull” (live)

7. UrZon “42nd Street”

8. Such Beautiful Flowers “Kiss The Grave”

9. Kinex Kinex “Centenial Carillion”

10. U “Us Them This Is The New Age”

Reden 8: In deze collectie van 86 nummers doet u zeker en vast nieuwe ontdekkingen. Ik geef toe dat dit voor mij vooral geldt voor de meer meer licht experimentele soundscapes en ambient nummers. Genres waarin ik me zelden verdiep maar waar ik anderzijds ook weer niet vies van ben. Niet vies, in de zin dat ik het best aardig vind wanneer zulke muziekjes op compilaties opduiken en meer nog als ze her en der een verrassing inhouden. Ik noem een paar namen; UrZon, Acts Of Worship, Trauma Sutra, Kinet, Sensory ++, Onrust, Onsturicheit, Aponogeton, The Roswell Incident, Bysenses en er zijn er nog een pak meer. Mocht dit niet de muziek van uw voorkeur zijn, wel dan kunt u natuurlijk bij de andere, meer traditionele alternatieve muziekjes terecht waarvan er eerder al een aantal met naam en faam werden vermeld. Zo is weer iedereen tevreden en leert u nog eens iets bij.

Reden 9: U geeft anders toch maar uw zuur verdiende geld uit aan onzinnige dingen. De cultuur sector, jawel dames en heren, het gaat hier over cultuur, verdient uw steun en al zeker die cultuur aan de marge. U weet net als ik dat dit de meest interessante is en als u ook na de lockdown nog verder wil feesten wel dan is het mede uw verpletterende verantwoordelijkheid om deze cultuur in hybernation mee in leven te houden en meer nog met vuurwerk te laten ontwaken. Dus niet twijfelen, gewoon doen of u krijgt er spijt van.

Reden 10: Met het muziekspelertje hieronder komt u al een flinke eind. Al zeker indien de 9 redenen hierboven u nog niet hebben overtuigd. Wat ik persoonlijk teleurstellend zou vinden. Zomaar, kosteloos kunt u uw oor al eens te luister leggen, gratis lockdown vertier. Maar vooral; u kunt er de box ook gewoon aanschaffen.

Zo, indien u nu niet overtuigd bent van al het lekkers en de cult waarde van deze unieke box, dan wordt u dat allicht nooit. Ik durf dat jammer vinden. Ik raad dan ook aan de tien redenen nog eens door te nemen. Kom, wanneer u toch zou verzaken aan een aankoop, wat ik haast niet durf denken, achteraf niet klagen. We spreken elkaar nog wel eens in 2025 of zo, als je krampachtig op zoek bent naar dit leuke ding dat ondertussen al ruim boven de € 200 kost. Zo gaat dat met cult items. Begin maart, ja er zat mede door covid en andere vliegen wat vertraging op, gaan de boxen de deur uit. U hebt dus nu nog even de tijd om dit juweeltje te bestellen. Als de bovenstaande 10 goede redenen u niet overtuigen weten we het hier bij Dark Entries ook niet meer. Ga dan vooral de Flair verder lezen.

Wool-E Tapes

Kurt Ingels
07/02/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 26/02/2021 : Hoe zou het zijn met... Absolute Body Control

Dirk Ivens laat de afgelopen tijd niet alleen met Dive van zich horen. (Dive, dat met 'Where Do We Go From Here?' één van de beste platen van 2019 uitbracht, aldus de Dark Enries redactie.) Neen, Ivens grijpt ook terug naar zijn allereerste project: Absolute Body Control, de electrogroep die hij in 1979 al oprichtte, ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2021 : Bysmarque & SnowWhyte verwerken science fiction-reeks

Bysmarque & SnowWhyte ontstonden uit de assen van de dark metal groep Arcane Rain, als zangeres Mel en toetsenist Roman besluiten om met hun tweeën een nieuw project op te zetten. De groep maakt een mix van electro en synthpop, wat in 2019 tot het aangename debuut 'Once Upon A Time' leidde. Maar voor hun laatste werk - de ...

lees meer...
NIEUWS 25/02/2021 : Livestream Mr. Hurley & die Pulveraffen

Met pijn in ons hart missen we allemaal de grote festivals en de leuke concerten. We snakken naar livemuziek en liters bier! Maar ja, als surrogaat stemmen we dan allemaal af op live concerten die via het internet worden gestreamd... De mensen die nu al een jaar dromen van stampen in de modder op het Heidnisches Dorf raad ik dan ook aan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : WÜLF7 - We verdienen deze aarde niet en ik ben ervan overtuigd dat we haar verder gaan vernielen.

Wie zijn electro graag compromisloos hard heeft, als een avalanche van harde beats zonder rustpauze en zonder tragere stukken, moet beslist zijn oor lenen aan WÜLF7. Dit duo begon in 2019 en bracht al snel de ep 'The Night Of The Wolves' uit, met een veelbelovende mix van EBM en dark electro die ze 'Dark Electro Body Melancholic' ...

lees meer...
NIEUWS 23/02/2021 : Miel Noir brengt allereerste videoclip en heeft nog meer nieuws in petto.

BOEM PAUKESLAG! Het is zoals u misschien weet vandaag 125 jaar geleden dat de belangrijke modernistische dichter Paul van Ostaijen werd geboren. Wij betrekken zijn legendarische opener van zijn gelijknamige gedicht echter voor het heugelijke nieuws dat de allereerste videoclip van Dark Entries favorieten Miel Noir een feit is. Het ...

lees meer...
NIEUWS 22/02/2021 : Inanis Yoake in een gulle bui.

U kon het reeds lezen: ons neofolk minnend hart sloeg een tikkeltje sneller na het horen van In A Summer’s Silence, het debuut van Inanis Yoake. Dit duo bestaande uit de Italiaan Simone Skelton en de Japanse Risa Hara ging aan de slag met onder andere Tony Wakeford (Sol Invictus) en Lloyd James (Naevus) op dit album, dat een vlaag ...

lees meer...
INTERVIEW : EPICA - Epica blijft schitteren: tijd voor ‘Omega’!

Het laatste epos van Epica ligt me nog vers in het geheugen en schuift met de regelmaat van de klok die cd-speler binnen. ‘The Holographic Principle’ weet je wel? Een monumentaal werk. Toch enige vrees: hier kunnen ze nooit niet meer ‘over’. Wat dan? Tot ik wat songs hoorde van hun 8ste studioalbum, ‘Omega’, ...