casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.889 items

   

Verzamelaar
The Plan: A Tribute To Mak
Dark Ambient - Dark Electro - Dark Folk / Apocalyptic Folk - EBM - Electro - Gothic Rock - Industrial - Minimal - Power Noise
21/07/2021 : Verzamelaar - The Plan: A Tribute To Mak
Eigen beheer  Eigen beheer
21/07/2021, Dimi Brands

Wanneer we vertellen dat de cultuursector enorm geleden heeft en nog steeds lijdt onder de maatregelen die met de heersende pandemie gepaard gingen/gaan, vertellen we allang niets nieuws meer. Hoeveel geld hiermee verloren ging, al kan je dit in de ondergrondse sector kwalijk een drijfveer noemen (wat de pil des te bitter om te slikken maakt) maakte het zelfs voor de grootste optimist moeilijk om te blijven voorhouden dat dit alles maar tijdelijk is.

Alsof dit alles nog niet zwaar genoeg was kreeg de legendarische Londense club Electrowerkz nog een klap te verduren. Eentje van het kaliber die duidelijk maakte dat het overige inderdaad wel iets van voorbijgaande aard was in vergelijking met het onoverkoombaar feit dat eigenaar Mayuan Mak (simpelweg Mak voor de vrienden) overleed.

Mak richtte eind jaren 80 Electrowerkz op en het werd met zijn Slimelight clubavonden een begrip binnen de wave en gothic wereld.

Net als de jaarlijkse trip naar Leipzig stond het afzakken naar de Londense club gelijk aan een bedevaartstocht die eenieder die in deze scene vertoeft bij leven en welzijn minstens een keertje gedaan zou moeten hebben.

Een club met verschillende verdiepingen waar plaats is voor concerten en feestjes die putten uit het brede gamma van stijlen die de new wave rijk is, we kunnen er in België enkel van dromen. Clubavonden zoals in Electrowerkz zijn hier immers reeds al jaren niet meer aan de orde. Een van de resident dj’s op de Slimelight parties, de lichtjes fantastische Blackdeath 1334 (Francesca Mendola -ooit te gast in Waregem waar ze de afterparty na een Death In June concert mocht verzorgen) sloeg de handen in elkaar met Mark O’Shea (van het Nederlandse Winter-Light label), Paul Jetten en Peter Adjobia om het ultieme eerbetoon ter nagedachtenis van Mak na te laten: The Plan.

Een initiatief waarop, niet verwonderlijk gezien de impact van Mak doorheen de jaren voor de underground scene, talrijk werd ingegaan.

Men vond maar liefst 68 artiesten bereid om mee te werken aan deze compilatie, goed voor ruim vijf en een half uur muziek verspreid over vier verschillende compilaties.

Deze verzamelaar die enkel digitaal verkrijgbaar is vertoont een duizelingwekkende playlist met tal van bekende namen en hier en daar ook enkele minder gekende goden. Met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze via Mak een springplank naar een groter publiek in handen kregen (wat we een zeer nobel initiatief vinden) en een warm hart voor deze man en dus ook voor de subcultuur in het algemeen.

Wij kennen Slimelight vooral omwille van de uitgebreide aandacht die er besteed werd aan (ritmische) industrial, niet toevallig vinden we op The Plan met S.K.E.T., Proyecto Mirage, Supersimmetria, Eva|3 featuring Riotmiloo, Asche, Orphx, Somatic Responses, Winterkälte, Greyhound, Morgenstern, Talvekoidik, Cervello Elettronico, Mono No Aware, Metalogue, Natura Est, Synapscape, Thorofon... dan ook heel wat Ant Zen en HANDS acts terug. De Belgische delegatie wordt vertegenwoordigd door Dive (een live versie van ‘Insanity’) en This Morn’ Omina (‘Star People’). Het ritmische geweld neemt meteen een flinke hap uit deze compilatie, maar ook als dit minder je ding is, valt er nog tal van lekkers te rapen.

Zo vinden electro liefhebbers hun gading bij Klangstabil, Nature Of Wires, The Devil And The Universe, Gertrude Stein, Mechanical Cabaret, Empirion, PF, Xotox, DSTR en Ash Code.

Tussen al dit elektronisch geweld is er ook voldoende plaats voor gouwe ouwe gothic gitaren met Inkubus Sukkubus, Whispers In The Shadow, The Ghost Of Lemora en Aurelio Voltaire.

Experimentele buitenbeentjes, dark ambient en dark folk komen tot ons via 2nd Gen, Tony Wakeford (Sol Invictus), Jo Quail, Tribes Of Medusa, Naevus en ANTIchildLEAGUE. In dezelfde sector spreken verder nog het ethnische gezang van Julia A Katerina (‘Mawtini موطني My Homeland’) tot de verbeelding en ziet sjamaan Othon een droom in vervulling gaan door een Coil cover (‘The Dreamer Is Still Asleep) te brengen samen met de grote David Tibet (Current 93).

Bent u, volledig terecht, van mening dat u ondertussen wel lang genoeg binnen gezeten heeft? Dan hebben we goed nieuws voor u: aanstaande vrijdag (23/07) zal er in Londen, alwaar de clubs terug open mochten, het grootse wederopeningsevenement Electrowerkz presents Slimelight x The Plan x Volt plaatsvinden. Meteen de releaseparty voor deze compilatie en zoals we het van hen gewoon zijn gebeurt dit in grootse stijl.

Vanaf 15 uur tot 6 uur ‘s ochtends worden alle verdiepingen ingepalmd door de History Of Goth Tour op de bovenverdieping met concerten van coverbands The Cureheads en Siouxsie And The Budgiees, gevolgd door een Slimelight afterparty vol EBM, electro, futurepop, dark techno, trance en synthpop. Op de middelste verdieping presenteert men Freddy K, The Lady Machine, Antonio De Angelis en Polanski.

Op de benedenverdieping moet je zijn voor de Mak memorial The Plan, met live bands die ook op de compilatie terug te vinden zijn (te weten Jo Quail, Eva|3 featuring Riotmiloo, 2nd Gen en Metalogue) plus dj’s.

Eveneens in een aparte ruimte op de benedenverdieping een Slimelight gothic, metal, industrial en rock fuif.

Opteer je toch om thuis te blijven zal de aanschaf van The Plan je huiskamer alvast van het gepaste muzikale behang voorzien voor een onvergetelijke avond en heb je meteen een flinke staalkaart van de huidige ondergrondse scene in handen. De opbrengsten van The Plan gaan integraal naar de Londense club.

The Plan: Tribute To Mak

The Plan: A Tribute To Mak from Midnight Sun Studio on Vimeo.

Dimi Brands
21/07/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2021 : Enter the Batcave op Sinner’s Day!

Sinner’s Day komt nu wel zeer dichtbij, rep je dus voor een ticket, u krijgt er drie dagen van 30 oktober tem 1 november maar liefst 54 bands op twee podia. Als u het allemaal niet kunt bij houden kunt u ook de Sinner’s Day app installeren. Stel je eigen tijdstabel samen met deze app en de app laat je ook toe met vriendinnetjes ...

lees meer...
FOTO'S : Front 242 - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Radical G - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Flying Horseman en Peenoise (voorprogramma) - ...weer op de bühne én op de kaart met een geslaagde thuismatch...

Om redenen ons allen wel gekend moest de Antwerpse band Flying Horseman wachten om hun album Mothership, hun zesde album in een zo goed als vlekkeloze carrière, in levende lijve aan ons voor te stellen. Wanneer dat ook nog eens achter mijn hoek, in De Roma, gebeurt dan zeg ik geen nee… Tijdens gekeuvel met oude bekenden kwamen ...

lees meer...
NIEUWS 20/10/2021 : Sinner’ Day, zwart heeft veel tinten (deel 3 Allerheiligen)

Mijn persoonlijke voorkeuren voor de derde dag Sinner’s Day, we zitten immers in de laatste rechte lijn want nog 10 keer slapen en het is zover. Feest. Een ‘Alle Heiligen’ feesten mee op maandag 1 november in Heusden Zolder en wel op twee podia. Hopelijk hebt u dag 1 en dag 2 overleefd. Want ook op 1 november valt er één ...

lees meer...
INTERVIEW : WINTERSTILLE - Dit zijn twee tegenstrijdige aspecten van het individualisme: de belofte dat je alles in het leven kunt bereiken en de beschuldiging aan het individu als je dat niet kunt bereiken.

Eind oktober 2020 kwam ‘Puin van dromen’ uit, het debuut van Winterstille. De plaat biedt een mengeling van folk, chanson en gothic. Winterstille zal op 12 november zijn cd voorstellen in zaal De Krop in Kampenhout, en op 13 november het Porta Nigra Autumn Passage openen in Aarschot. Reden genoeg om eens dieper te graven naar de ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : 25 jaar Whispers In The Shadow: video voor 'Back To The Wound'

Whispers In The Shadow blaast 25 kaarsjes uit. In de afgelopen kwarteeuw hebben ze 10 platen uitgebracht. En dat willen ze in de kijker brengen door een uitstekende compilatie: 'Gilding the Lily - A Restrospective'. Daarop hebben ze niet enkel hun beste nummers verzameld, maar ze hebben ook verschillende nummers terug onder handen ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : A Slice Of Life: Coraline (The Foreing Resort Remix)

Hoe zat het weer met A Slice Of Life? Oh ja, ze hebben in 2018 een prachtig debuut uitgegeven: 'Restless'. We weten uit goede bron dat ze sindsdien heel wat nieuwe nummers geschreven hebben en zelfs dat ze aan een nieuwe plaat werken. In de tussentijd verrassen ze ons nu en dan met een remix uit hun debuut, zoals 'Sweet Sin' ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : Dark Entries zoekt vers bloed

Ware vampieren zijn wij, die in de duisternis jagen op warmbloedige wezens om onze dorst aan te laven… Yep, we zoeken naar vers bloed om ons magazine te versterken. Uiteraard gaat onze voorkeur hierbij uit naar jonge maagden, maar op onze leeftijd en met ons uiterlijk kunnen we niet al te veeleisend zijn. Je geslacht, leeftijd of uiterlijk ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Aksak Maboul - ...met een nostalgische sound tegelijk de toekomst in @ Het Bos, Antwerpen, 14 oktober 2021

Aksak Maboul is al sinds 1977 onder ons, maar heeft in die tussentijd slechts 4 albums uitgebracht. Een en ander heeft te maken met het feit dat oprichter (en enige oorspronkelijk lid) Marc Hollander daarnaast ook nog zijn label Crammed Disc (voor onze scène vooral bekend van Tuxedomoon) te runnen heeft. Crammed Discs is bekend om zijn ...

lees meer...
FOTO'S : Sovjet War - @ Depot Leuven, Breaking Barriers 09/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : GERT - Sinds 2019 zijn we officieel een Nederlandstalig DIY kleinpunk kwartet

Gert - ook bekend als Gert Kleinpunk - maakt al zeventien jaar muziek, maar heeft nog nooit een interview gegeven. Daar moest verandering in komen, vond Malcolm Nix, te meer daar Gert op 9 oktober op Breaking Barriers in Het Depot te Leuven speelt... Zo, eindelijk een interview met Gert, die ondertussen wel al ongeveer zeventien jaar een ...