casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Verzamelaar
Soundtrack From The Ruins Of Europe II
Dark Ambient - Industrial - Noise - Power Electronics - Ritual
04/06/2020 : Verzamelaar - Soundtrack From The Ruins Of Europe II
E.C.T.  E.C.T.
04/06/2020, Dimi Brands

Electro-Convulsive Therapy (E.C.T.) neemt ons na een eerste keer in 2018 (toen goed voor een dubbele cassette) nogmaals mee doorheen Europa, of de ruïnes van wat er van is overgebleven.

De projecten op deze compilatie (we zijn onder de indruk wanneer de aanwezige namen bij u een belletje doen rinkelen) zijn niet alleen allemaal vrij recent (behalve N. (oftewel Davide Tozzoli die onder deze noemer al sinds de jaren 90 power electronics maakt) en Arte Borghese (een andere naam voor Infame Esposito, een industrial project dat ontstaan is in de vroege jaren 80 maar pas dit jaar voor het eerst een album uitbrengt -eveneens op E.C.T. trouwens.) tevens zijn ze stuk voor stuk stevig verankerd in de underground. Iets wat ook zijn weerklank vindt in het totaalplaatje: de keuze om op cassette uit te brengen, maar ook het gestencilde, twaalf pagina’s tellende boekje, de gelimiteerde uitgave (50 exemplaren) en de nogal amateuristische “box”-uitgave van deze tape (feitelijk gewoon een papieren omhulsel) bevestigen deze stelling maar geven het geheel eveneens een dosis onweerstaanbare charme mee.

E.C.T. is een Grieks label en wist uit eigen land Verstehen, H.C.N. en d E te strikken. De overige artiesten komen uit Noord-Macedonië (BR), Oekraïne (ВОЛОК), Rusland (ﻗﺎﻣﺖ ﺍﻟﺳﺎﻋﺔ ), Italië (Arte Borghese en N.) en Engeland (Autox).

Eigen aan een zichzelf respecterende undergroundrelease is de geluidskwaliteit niet altijd even schitterend (al hebben we het al veel erger geweten), als je weet dat het hier een staalkaart betreft die rijkelijk put uit de genres industrial, noise en power electronics dan zou je dit niet bepaald als een struikelblok mogen ervaren.

Wij hebben er alvast weer wat leuke ontdekkingen mee opgedaan, zo bleek dat onze favoriete ruïne in Griekenland staat onder de naam H.C.N. Het nummer ‘Вера и Смерт’ laat zich omschrijven als typische Cold Meat industrial meets Come Organisation stuff, en is dus spek naar onze bek.

Verder vinden we ‘Oнa’ van ВОЛОК en ‘Lamentation’ van Костница twee zeer verdienstelijke pogingen om industriële geluiden te vermengen met traditionele rituele geluiden uit het Oostblok. Liefhebbers van een portie onversneden herrie zijn op hun beurt dan weer blij met ‘Grinded By Vortex Of Life 1’ van N.. Davide Tozzoli, de man achter N., weigert echter zijn project als een muziekproject te zien. De selectie van die technische set-up waardoor geluiden geproduceerd worden is een deel van de N.-esthetiek: 2 lege taperecorders die aan elkaar verbonden zijn, zonder enige geluidsbron behalve de feedback die door de bandopnemers in play/rec modus geproduceerd worden en gemoduleerd worden door de rec volumeknoppen. Een sterk staaltje power electronics dat het ontdekken meer dan waard is! Ook Autox bedient de power electronics fans op hun wenken en dit twee nummers lang ('Zones Of Nothing' op een brute manier, 'News Death' kiest voor een verrassend toegankelijke aanpak.).

De dark ambient van Verstehen (hier aanwezig met twee nummers) kan er mee door, maar hebben we al beter gehoord. Aan variatie absoluut geen gebrek, wat gezien de aanwezige genres op zich reeds als een geslaagde opgave gezien kan worden.

De knappe teaser onderaan deze review onthult alvast het nodige, liefhebbers van het betere en brede industrial genre kopen niet alleen beter blindelings deze verzamelaar maar volgen eveneens E.C.T. in de toekomst op de voet.

Dimi Brands
04/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...