casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Verzamelaar
From Vienna With Love
Alternative Rock - Ambient - Avant-Garde - Experimental - Indie - Neoklassiek
11/02/2017 : Verzamelaar - From Vienna With Love
Klanggalerie  Klanggalerie
11/02/2017, Dimi Brands

From Vienna With Love is een ode van het Oostenrijkse Klanggalerie aan het Brusselse label Les Disques Du Crépuscule. LDDC werd in 1980 opgericht door journalisten Michel Duval en Annik Honoré (u weet wel: de aanhoudster van Ian Curtis).

De eerste echte Crépuscule uitgave was een stijlvolle cassette met boek getiteld From Brussels With Love met daarop een reeks artiesten die dat jaar albums zouden uitbrengen op het nieuwe label: o.a. The Names, Michel Nyman, Gavin Bryars, The Durutti Column, A Certain Ratio, ...

In dat eerste jaar zouden ook acts als Tuxedomoon, Cabaret Voltaire, Malaria! En Soft Verdict materiaal uitbrengen op het Brusselse label.

De flink volgepropte compil From Vienna With Love, belooft een druk boekjaar te worden voor Klanggalerie, als de opzet van deze verzamelaar dezelfde is als wat men destijds in Brussel voor ogen had.

Eric Random mag het begin, midden en einde opvrolijken met elektronische spielereien.

Renaldo M is een volstrekt onbekende voor ons, en als de Rosa waarover sprake in ‘Rosa’s Still Lonely’ even interessant is als het (indie) nummer zelve, dan snappen we waarom ze nog niet van ‘t straat is geraakt. Dit speelse indienummertje met tempowisselingen en vreemde stemmetjes doet bij vlagen aan Sparks denken, maar mist helaas het geniale van de gebroeders Mael.

Wat Billy Joel zou vinden van de versie van zijn ‘Vienna’ die The Burning Hell hier ten beste geeft, daar hebben wij het raden naar. Zelf worden we er eerlijk gezegd warm noch koud van. Deze galmende, trage doch zwaar rockende cover is er dan ook eentje die we ons niet lang zullen herinneren.

U hoort, deze compilatie komt nogal traag op gang, en dan hebben we het niet over de muziekstijlen, want in drie nummers kregen we al een zeer gevarieerd trio te horen. Tijd voor de eerste ‘grote’ naam, maar ook van Rapoon hebben we al betere dingen gehoord dan het hier gepresenteerde ‘Brown Eyes’.

Zo kabbelt deze compilatie rustig verder, op haast golvenloos water, waardoor we niet kopje onder dreigen te gaan, maar wat ook synoniem staat voor een weinig opwindende rondvaart.

‘Vienna’, niet van Billy Joel, maar de grootste hit van Ultravox, krijgt nog een bewerking in de handen van de mannen van Naevus. Deze neofolk interpretatie is meer dan verdienstelijk, maar ook niet van het aard dat ze een onmisbare plaats in je collectie rechtvaardigt.

Een cover die meer opmerkelijk te noemen is, is de verrassende keuze van het sympathieke Italiaanse Roma Amor. Zij toveren Italo classic ‘Mama Leone’ (oorspronkelijk bekend van Bino) om naar hun cabaretske dark folk stijl, en tekenen meteen voor het eerste hoogtepunt van deze verzamelaar.

Miro Snejdr, onze favoriete pianist die we kennen onder het alias Herr Lounge Corps, gaat aan de slag met de Oostenrijkers van Cadaverous Condition. Resultaat is een dreigende neoklassieke track met duister gefluister, die ook de score van ons eindoordeel een beetje meer de hoogte in doet gaan.

Wie tuk is op pianogetokkel, kan ook zijn heil vinden bij ‘What I Thought Was Something Turned Out To Be Nothing’ van Avery Parks. Uw behoefte aan melancholie krijgt er nog een dosis cello bovenop op dit fijne neoklassieke nummer.

‘Systems Collide’ van Frenk Lebel kunnen we ook zeer smaken, een intieme, akoestische track van deze singer-songwriter, die we dankzij deze track tot de ontdekking van deze compilatie mogen rekenen.

Attrition stelt ook zelden teleur, zo ook niet met ‘In Every Parting The Shadow Of Death’, een samenwerking met Christopher Richard Barker.

Grootste naam op From Vienna With Love is ongetwijfeld The Residents (hier met ‘Magic Finger’, in een remix van Charles Bobuck, de originele versie kan je terug vinden op Wormwood uit 1998), waarvan een van de kopstukken (Charles Bobuck) nog een keertje alleen aan de slag mag gaan (‘Valley Waltz’).

7JK, oftwel het samenwerkingsverband tussen meesterviolist Matt Howden (Sieben, vandaar dus de 7) en Job Karma (JK) zal hier en daar ook de interesse kunnen wekken. We willen nog even melden dat ten tijde van hun tweede album (Ride The Solar Tide (2016)) deze formatie veranderde, Howden ging verder met één van de twee Job Karma leden, namelijk Maciek Frett. Electronica en viool vormen een mooie symbiose op ‘Taking The 71’, ook eentje om te onthouden.

Een compilatie die door de veelzijdigheid aan stijlen fijn is voor degenen die graag buiten de muzikale hokjes kleuren. Mede hierdoor is niet alles voor iedereen even interessant, maar door een slim gebruik van de programmatietoets haal je hier beslist het gewenste spek voor je eigen bek uit.

Klanggalerie

Dimi Brands
11/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten