canli casino

Dark Entries Logo

6.380 items

   

Verzamelaar
From Vienna With Love
Alternative Rock - Ambient - Avant-Garde - Experimental - Indie - Neoklassiek
11/02/2017 : Verzamelaar - From Vienna With Love
Klang Galerie  Klang Galerie
11/02/2017, Dimi Brands

From Vienna With Love is een ode van het Oostenrijkse Klanggalerie aan het Brusselse label Les Disques Du Crépuscule. LDDC werd in 1980 opgericht door journalisten Michel Duval en Annik Honoré (u weet wel: de aanhoudster van Ian Curtis).

De eerste echte Crépuscule uitgave was een stijlvolle cassette met boek getiteld From Brussels With Love met daarop een reeks artiesten die dat jaar albums zouden uitbrengen op het nieuwe label: o.a. The Names, Michel Nyman, Gavin Bryars, The Durutti Column, A Certain Ratio, ...

In dat eerste jaar zouden ook acts als Tuxedomoon, Cabaret Voltaire, Malaria! En Soft Verdict materiaal uitbrengen op het Brusselse label.

De flink volgepropte compil From Vienna With Love, belooft een druk boekjaar te worden voor Klanggalerie, als de opzet van deze verzamelaar dezelfde is als wat men destijds in Brussel voor ogen had.

Eric Random mag het begin, midden en einde opvrolijken met elektronische spielereien.

Renaldo M is een volstrekt onbekende voor ons, en als de Rosa waarover sprake in ‘Rosa’s Still Lonely’ even interessant is als het (indie) nummer zelve, dan snappen we waarom ze nog niet van ‘t straat is geraakt. Dit speelse indienummertje met tempowisselingen en vreemde stemmetjes doet bij vlagen aan Sparks denken, maar mist helaas het geniale van de gebroeders Mael.

Wat Billy Joel zou vinden van de versie van zijn ‘Vienna’ die The Burning Hell hier ten beste geeft, daar hebben wij het raden naar. Zelf worden we er eerlijk gezegd warm noch koud van. Deze galmende, trage doch zwaar rockende cover is er dan ook eentje die we ons niet lang zullen herinneren.

U hoort, deze compilatie komt nogal traag op gang, en dan hebben we het niet over de muziekstijlen, want in drie nummers kregen we al een zeer gevarieerd trio te horen. Tijd voor de eerste ‘grote’ naam, maar ook van Rapoon hebben we al betere dingen gehoord dan het hier gepresenteerde ‘Brown Eyes’.

Zo kabbelt deze compilatie rustig verder, op haast golvenloos water, waardoor we niet kopje onder dreigen te gaan, maar wat ook synoniem staat voor een weinig opwindende rondvaart.

‘Vienna’, niet van Billy Joel, maar de grootste hit van Ultravox, krijgt nog een bewerking in de handen van de mannen van Naevus. Deze neofolk interpretatie is meer dan verdienstelijk, maar ook niet van het aard dat ze een onmisbare plaats in je collectie rechtvaardigt.

Een cover die meer opmerkelijk te noemen is, is de verrassende keuze van het sympathieke Italiaanse Roma Amor. Zij toveren Italo classic ‘Mama Leone’ (oorspronkelijk bekend van Bino) om naar hun cabaretske dark folk stijl, en tekenen meteen voor het eerste hoogtepunt van deze verzamelaar.

Miro Snejdr, onze favoriete pianist die we kennen onder het alias Herr Lounge Corps, gaat aan de slag met de Oostenrijkers van Cadaverous Condition. Resultaat is een dreigende neoklassieke track met duister gefluister, die ook de score van ons eindoordeel een beetje meer de hoogte in doet gaan.

Wie tuk is op pianogetokkel, kan ook zijn heil vinden bij ‘What I Thought Was Something Turned Out To Be Nothing’ van Avery Parks. Uw behoefte aan melancholie krijgt er nog een dosis cello bovenop op dit fijne neoklassieke nummer.

‘Systems Collide’ van Frenk Lebel kunnen we ook zeer smaken, een intieme, akoestische track van deze singer-songwriter, die we dankzij deze track tot de ontdekking van deze compilatie mogen rekenen.

Attrition stelt ook zelden teleur, zo ook niet met ‘In Every Parting The Shadow Of Death’, een samenwerking met Christopher Richard Barker.

Grootste naam op From Vienna With Love is ongetwijfeld The Residents (hier met ‘Magic Finger’, in een remix van Charles Bobuck, de originele versie kan je terug vinden op Wormwood uit 1998), waarvan een van de kopstukken (Charles Bobuck) nog een keertje alleen aan de slag mag gaan (‘Valley Waltz’).

7JK, oftwel het samenwerkingsverband tussen meesterviolist Matt Howden (Sieben, vandaar dus de 7) en Job Karma (JK) zal hier en daar ook de interesse kunnen wekken. We willen nog even melden dat ten tijde van hun tweede album (Ride The Solar Tide (2016)) deze formatie veranderde, Howden ging verder met één van de twee Job Karma leden, namelijk Maciek Frett. Electronica en viool vormen een mooie symbiose op ‘Taking The 71’, ook eentje om te onthouden.

Een compilatie die door de veelzijdigheid aan stijlen fijn is voor degenen die graag buiten de muzikale hokjes kleuren. Mede hierdoor is niet alles voor iedereen even interessant, maar door een slim gebruik van de programmatietoets haal je hier beslist het gewenste spek voor je eigen bek uit.

Klanggalerie

Dimi Brands
11/02/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/09/2017 : Dark Entries zoekt vers bloed

Ware vampieren zijn wij, die in de duisternis jagen op warmbloedige wezens om onze dorst aan te laven… Yep, we zoeken naar vers bloed om ons magazine te versterken. Uiteraard gaat onze voorkeur hierbij uit naar jonge maagden, maar op onze leeftijd en met ons uiterlijk kunnen we niet al te veeleisend zijn. Je geslacht, leeftijd of uiterlijk ...

lees meer...
NIEUWS 17/09/2017 : Gary Numan: When The World Comes Apart

Juicht en feest allen, doch doe het op duistere en ingetogen manier. Gary Numan leeft nog! Meer nog: hij brengt een nieuwe plaat uit: 'Savage: Songs From A Broken World'. Deze ligt sinds vorige week in de betere platenzaak. De plaat bouwt voort op het geluid dat Numan al sinds midden jaren 90 koestert: een aanvulling van zijn oorspronkelijke ...

lees meer...
INTERVIEW : STRUGGLER - Van doorbreken was geen sprake, alles moest tot stand komen vanuit een D.I.Y.- cultuur.

Op 11 november 1918 zwegen (voor een paar jaar toch) de wapens, maar op 11 november 2017 breekt in Het Depot opnieuw het rebelse punkgeluid in Het Depot voor Breaking Barriers los. Bezieler Malcolm Nix zal op Dark Entries iedere band op de vragenbank pijnigen. Vandaag is dat: Struggler! Laten we beginnen bij het begin. Ik kan me voorstellen ...

lees meer...
NIEUWS 14/09/2017 : R.I.P. Grant Hart

Nog een overlijdensbericht: vandaag verloor drummer Grant Hart op 56-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. Hart stond samen met Bob Mould en Greg Norton in 1979 mee aan de wieg van de legendarische punk/hardcore formatie Hüsker Dü. Deze band viel vooral op door naast loeiharde muziek te brengen tegelijkertijd het melodieuze ...

lees meer...
NIEUWS 14/09/2017 : R.I.P. Dennis Schneider (Waffenruhe)

Gisteren bereikte ons via sociale media het droevige nieuws dat vorige week (6 september 2017) Dennis Schneider er voor koos om uit het leven te stappen. Schneider kennen we vooral van het in dark folk/martial middens hoog aangeschreven project Waffenruhe dat de afgelopen 10 jaar tal van sterke releases op de markt bracht die gekenmerkt ...

lees meer...
INTERVIEW : DONDER, HEL & HAGEL - Het thema dat in al onze projecten terugkomt, is het creëren van een maatschappij zonder hiërarchie die in harmonie met zichzelf en de natuur leeft.

Donder, Hel & Hagel staat dit jaar op Breaking Barriers, je ondertussen jaarlijkse punkafspraakje in Het Depot. Malcolm Nix had een gezellig onderonsje met zanger Hans en bassist Anton. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Jullie maken alle drie al zeer lang muziek, maar dit is natuurlijk wel een nieuwe band. Kunnen jullie ...

lees meer...
NIEUWS 13/09/2017 : Ono Scream: That Salty Taste

Ono Scream is ons - en niet enkel ons - opgevallen dankzij hun steengoede debuut-cd. 'Met één voet duidelijk in het roemrijke verleden, en met de andere voet mee met de muzikale ontwikkelingen, brengen ze hier een staaltje post-punk dat raakt door zijn intensiteit en authenticiteit', hebben wij er toen over geschreven, ...

lees meer...
FOTO'S : Struggler - @ Café Café Hasselt

lees meer...
FOTO'S : Funeral Dress - @ Rats 'n Tivoli Harelbeke

lees meer...
FOTO'S : Definitivos - @ Rats 'n Tivoli Harelbeke