casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.069 items

   

Verzamelaar
Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
Dark Ambient - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Industrial - Martial
20/08/2015 : Verzamelaar - Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
GH Records
20/08/2015, Dimi Brands

De soundtrack voor deze Spaanse film verscheen al eerder in 2004 op Selfless Recordings, nu een dikke tien jaar na datum slaan onze vrienden van Gradual Hate Records en Twilight Records de handen in elkaar voor een heruitgave, die de ondertitel ‘The Short Movie & Music Compilation’ meekreeg.

Inderdaad, naast de al eerder uitgegeven soundtrack, zit hier nog een extra schijfje in het doosje, met daarin de DVD van de (kort)film, aangevuld met de director’s cut en nog een extra kortfilm (La Glorificacion Del Icono Traumatico).

Veel leuker is het immers om het totaalpakket in huis te hebben, en voor wie de eerdere uitgave al in zijn/haar bezit heeft, maar niet zit te wachten op het beeldmateriaal, kan alsnog voor de bijl gaan, aangezien er nog vijf extra nummers zijn toegevoegd, die niet op de eerste uitgave stonden.

Het mag bijna een wonder heten dat deze soundtrack niet uitkomt op Cold Meat Industry, het Zweedse kwaliteitslabel is flink vertegenwoordigd met maar liefst 7 nummers van artiesten uit hun stal (The Protagonist, Puissance, In Slaughter Natives).

De hoofdmoot van deze verzamelaar word geleverd door Puissance, maar liefst 5 nummers krijgen we van hen aangeboden, mooi geplukt uit het verzamelde oeuvre van de band. Fijn om ze nog eens terug te horen, want samen met The Protagonist deden ze alhier toch een nostalgisch belletje rinkelen.

‘Liisa Pien’, de Finse versie van Lili Marlene, passeert hier ook de revue, de credits gaan hier naar Der Blutharsch, die het nummer gebruikten op hun magnum opus Der Sieg Des Lichtes Ist Des Lebens Heil, maar eigenlijk is dit nummer van de hand van Georg Malmstén, ere wie ere toekomt.

In Slaughter Natives mag ook zijn apocalyptische zelve wezen in het nummer ‘Angel Meat’ uit de eveneens verplichte plaat Enter Now The World.

Vreemde eend in de bijt tussen al deze apocalyptische martial geluiden is op het eerste zich toch wel Mayhem, de legendarische Noorse black metalband, dat met ‘A Bloodsword And A Colder Sun’ uit Grand Declaration Of War, toch een nummer brengt dat helemaal niet misstaat bij de sfeer van deze compilatie, geen black metal maar zwaar aan In Slaughter Natives (die fluisterzang!) schatplichtige electro-rock, met een spaarzame scream die het kille black metalverleden van deze duistere heren verraadt.

In de film horen we ook nog The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud (‘Untitled’ uiteraard :)) en Death In June (Smashed To Bits In The Peace Of The Night), maar die mochten jammer genoeg niet op het beluisterbare schijfje prijken.

De 5 extra nummers die speciaal voor deze uitgave werden bijgeplakt, laten enkele minder gekende namen horen: Turnavel, Silent Love Of Death, Suveräna, Kazeria en Hyperborei. Bijna allemaal artiesten uit de Gradual Hate of Twilight-stal, dus voor de labels de ideale manier om het publiek kennis te laten maken met deze bands.

DVD

Allereerst de ‘hoofdfilm’ Estigmas, deze handelt over Duitse wetenschappers en occultisten die tijdens W.O. II, in hun zoektocht naar perfectie, een stof ontwikkelden die het creeëren van een mystieke metamorfose bij mannen in staat stelde en hun menselijke conditie verbeterde.

Een sleutel om in harmonie met de goden te komen en een hoger bestaansniveau te bereiken.

Met de val van Duitsland door een atoombom, die het hele land en zijn rijk met de grond gelijk maakt, viel de stof genaamd Futhark 5 in handen van een geheim genootschap wiens verontschuldiging ‘mind control’ en verval was. Deze sekte gebruikte de stof en de gevolgen ervan als instrument voor uitsterving.

Na een van deze experimenten ontsnapt een van de proefkonijnen, ontwikkelt hij de originele effecten van deze stof, terwijl hij een ander dimensionaal vlak passeert en zo een bedreiging vormt voor de georganiseerde chaos.

Deze cultfilm zal voor de ene overkomen als een B-film, terwijl andere er een meer filosofische thriller in zullen zien. Feit is wel dat deze kortfilm (slechts 30 minuten) het meer moet hebben van sfeerschepping door de beelden, dan van de acteerprestaties. Maar dat je met sfeer veel kan doen bewijst iemand als David Lynch ook, een invloed die mooi staat, maar ook wel van toepassing is op deze film van José Moral & José Luis Martinez.

Het mag ook geen verbazing opwekken na het zien van de deelnemende artiesten dat de gekozen muziekfragmenten de beelden perfect ondersteunen.

Als extraatje is er ook nog de kortfilm La Glorificacion Del Icono Traumatico, dat bekijkt als een projectie tijdens een optreden van een van de bands die geprogrammeerd staan op de cd. Je hoort flarden uit nummers (die tevens niet op de soundtrack staan) die flitsende zwart-wit beelden begeleiden.

En die muzikale omlijsting is ook om duimen en vingers, en ander ‘koud vlees’ bij af te likken: In Slaughter Natives (‘Sacred Worms’ en ‘Temple Of Flesh And Metal’), Puissance (‘Actinium’ en ‘Stagnate And Perish’), The Protagonist (‘Kämpfende Pferde’) en Death In June (het minder gekende ‘Hero Gallow’ van de titelloze plaat onder de naam Death In June presents Kapo!).

Liefhebbers van Cold Meat met heimwee naar de tijden dat deze artiesten geregeld terug te vinden waren op ‘s lands podia, hebben met deze soundtrack een leuk stukje nostalgia in de collectie, die door toevoeging van de film ook een visuele meerwaarde biedt.

Onze apocalyptische honger is weer voor eventjes gestild, al mag men ons voor schoteltjes als deze altijd wakker maken.

Estigmas

Dimi Brands
20/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/05/2022 : Programma Wave-Gotik-Treffen online

Het is nu echt aftellen geblazen. Over exact een week start in Leipzig het Wave-Gotik-Treffen, het grootste zwarte festival ter wereld. Na twee jaar afwezigheid om redenen die u intussen wel kent, is de 29ste editie een feit. Er worden niet minder dan 184 artiesten aangekondigd. Dat zijn er wat minder dan gewoonlijk, maar als je weet dat je ...

lees meer...
NIEUWS 27/05/2022 : Donder, Hel & Hagel viert kermis in de hel

In 2019 waren we laaiend enthousiast over 'Veel te lang beleefd geweest', het officiële debuut van de Leuvense anarchowavers Donder, Hel & Hagel. Het heeft even geduurd vooraleer er een opvolger aangekondigd werd, want in tussentijd is er uiteraard veel gebeurd. Een wereldwijde pandemie waarbij mensen opgesloten werden en ...

lees meer...
NIEUWS 27/05/2022 : Gert vindt het tijd voor meer solidariteit

U zal het nog vaak horen: Gert brengt in augustus een nieuwe plaat uit getiteld 'Alles is nog niet verloren'. Wat u kan verwachten? 18 protestliedjes waarin onderwerpen als ongelijkheid, oorlog, corona, migratie en mentaal welzijn de revue passeren. Om u alvast te doen uitkijken naar die plaat, die volgens ingewijdenen de beste Gert-plaat ...

lees meer...
NIEUWS 27/05/2022 : R.I.P. Andrew 'Fletch' Fletcher, medeoprichter en keyboardspeler van Depeche Mode

Het voelt aan alsof het terug 2016 is > The Rapture all over again... Deze keer was het de beurt aan Andrew Fletcher, die de legendarische band Depeche Mode als bass- en keyboardspeler mee in de steigers zette. Samen met schoolkameraad Vince Clarke (later Yazoo en Erasure) was er eerst No Romance In China en na latere kennismaking ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2022 : Belgische parels op Sinner’s Day In Oostende

België is sedert de jaren 80 altijd al een notoire leverancier geweest van alternatieve muziek. Muziek die vaak wereldwijd op erkenning kon rekenen maar nooit echt sant in eigen land was. Enige erkenning volgt in het beste geval pas jaren of decennia later als de feiten het inzicht van de zeldzame professionele muziek journalist wel tot ...

lees meer...
INTERVIEW : Dubbelinterview met Feralia Planitia en Das Auge - ...dankzij onze overlappende smaak in muziek zijn we goed bevriend geraakt; muziek was onze cement, zeg maar…

Indien de naam Feralia Planitia, soloproject van Simona Dellamorte, u nog niks zegt dan verwijs ik u graag door naar de recensie van diens debuut EP (uitgebracht in 2021 door Desert Island Music) op deze site. Na dit dubbelinterview met Das Auge, soloproject van Hans Plasma, zal ze voor u nadien alvast geen onbekende meer zijn. Samen met de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Breaking Barriers: Pussy Riot, Hägar The Womb & Hetze - Punk is niet dood, of toch niet als het van Pussy Riot afhangt.

Pussy Riot is vandaag weer razend relevant. Sinds hun ontstaan voert Pussy Riot een kruistocht tegen Poetin, waardoor ze ook op de harde wijze konden kennismaken met het Russische repressieapparaat. Nu Rusland een ‘speciale militaire operatie’ begonnen is in Oekraïne, is de repressie tegenover andersdenkenden nog toegenomen. ...

lees meer...
FOTO'S : Pussy Riot - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Hägar The Womb - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Hetze - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 20/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : PUSSY RIOT - Helaas begreep iedereen pas hoe Poetin is toen hij in Oekraïne een oorlog begon.

Pussy Riot haalt weer het wereldnieuws. Maria Oljochina - een van de leden van Pussy Riot die in 2012 tot twee jaar werkkamp veroordeeld werd na een subversief optreden in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou - is samen met haar vriendin in het geniep uit Rusland gevlucht. Dit betekent ook dat ze kan deelnemen aan de huidige tournee, ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Dead Can Dance - ...Return of the Dancing Dead... Dead Can Dance in de Stadsschouwburg, Antwerpen, 20 april 2022

Het was geleden van in 2005 dat ondergetekende Dead Can Dance nog in levende lijve had gezien. De doortocht in 2013, in Vorst ‘Galmpaleis’ Nationaal -prima livealbum, dat wel- had ik immers gemist, evenals het concert in Cirque Royal in 2019... Ook deze keer scheelde het niet veel, doordat DCD wegens de Covid-pandemie zich genoodzaakt ...