casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Verzamelaar
Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
Dark Ambient - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Industrial - Martial
20/08/2015 : Verzamelaar - Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
GH Records
20/08/2015, Dimi Brands

De soundtrack voor deze Spaanse film verscheen al eerder in 2004 op Selfless Recordings, nu een dikke tien jaar na datum slaan onze vrienden van Gradual Hate Records en Twilight Records de handen in elkaar voor een heruitgave, die de ondertitel ‘The Short Movie & Music Compilation’ meekreeg.

Inderdaad, naast de al eerder uitgegeven soundtrack, zit hier nog een extra schijfje in het doosje, met daarin de DVD van de (kort)film, aangevuld met de director’s cut en nog een extra kortfilm (La Glorificacion Del Icono Traumatico).

Veel leuker is het immers om het totaalpakket in huis te hebben, en voor wie de eerdere uitgave al in zijn/haar bezit heeft, maar niet zit te wachten op het beeldmateriaal, kan alsnog voor de bijl gaan, aangezien er nog vijf extra nummers zijn toegevoegd, die niet op de eerste uitgave stonden.

Het mag bijna een wonder heten dat deze soundtrack niet uitkomt op Cold Meat Industry, het Zweedse kwaliteitslabel is flink vertegenwoordigd met maar liefst 7 nummers van artiesten uit hun stal (The Protagonist, Puissance, In Slaughter Natives).

De hoofdmoot van deze verzamelaar word geleverd door Puissance, maar liefst 5 nummers krijgen we van hen aangeboden, mooi geplukt uit het verzamelde oeuvre van de band. Fijn om ze nog eens terug te horen, want samen met The Protagonist deden ze alhier toch een nostalgisch belletje rinkelen.

‘Liisa Pien’, de Finse versie van Lili Marlene, passeert hier ook de revue, de credits gaan hier naar Der Blutharsch, die het nummer gebruikten op hun magnum opus Der Sieg Des Lichtes Ist Des Lebens Heil, maar eigenlijk is dit nummer van de hand van Georg Malmstén, ere wie ere toekomt.

In Slaughter Natives mag ook zijn apocalyptische zelve wezen in het nummer ‘Angel Meat’ uit de eveneens verplichte plaat Enter Now The World.

Vreemde eend in de bijt tussen al deze apocalyptische martial geluiden is op het eerste zich toch wel Mayhem, de legendarische Noorse black metalband, dat met ‘A Bloodsword And A Colder Sun’ uit Grand Declaration Of War, toch een nummer brengt dat helemaal niet misstaat bij de sfeer van deze compilatie, geen black metal maar zwaar aan In Slaughter Natives (die fluisterzang!) schatplichtige electro-rock, met een spaarzame scream die het kille black metalverleden van deze duistere heren verraadt.

In de film horen we ook nog The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud (‘Untitled’ uiteraard :)) en Death In June (Smashed To Bits In The Peace Of The Night), maar die mochten jammer genoeg niet op het beluisterbare schijfje prijken.

De 5 extra nummers die speciaal voor deze uitgave werden bijgeplakt, laten enkele minder gekende namen horen: Turnavel, Silent Love Of Death, Suveräna, Kazeria en Hyperborei. Bijna allemaal artiesten uit de Gradual Hate of Twilight-stal, dus voor de labels de ideale manier om het publiek kennis te laten maken met deze bands.

DVD

Allereerst de ‘hoofdfilm’ Estigmas, deze handelt over Duitse wetenschappers en occultisten die tijdens W.O. II, in hun zoektocht naar perfectie, een stof ontwikkelden die het creeëren van een mystieke metamorfose bij mannen in staat stelde en hun menselijke conditie verbeterde.

Een sleutel om in harmonie met de goden te komen en een hoger bestaansniveau te bereiken.

Met de val van Duitsland door een atoombom, die het hele land en zijn rijk met de grond gelijk maakt, viel de stof genaamd Futhark 5 in handen van een geheim genootschap wiens verontschuldiging ‘mind control’ en verval was. Deze sekte gebruikte de stof en de gevolgen ervan als instrument voor uitsterving.

Na een van deze experimenten ontsnapt een van de proefkonijnen, ontwikkelt hij de originele effecten van deze stof, terwijl hij een ander dimensionaal vlak passeert en zo een bedreiging vormt voor de georganiseerde chaos.

Deze cultfilm zal voor de ene overkomen als een B-film, terwijl andere er een meer filosofische thriller in zullen zien. Feit is wel dat deze kortfilm (slechts 30 minuten) het meer moet hebben van sfeerschepping door de beelden, dan van de acteerprestaties. Maar dat je met sfeer veel kan doen bewijst iemand als David Lynch ook, een invloed die mooi staat, maar ook wel van toepassing is op deze film van José Moral & José Luis Martinez.

Het mag ook geen verbazing opwekken na het zien van de deelnemende artiesten dat de gekozen muziekfragmenten de beelden perfect ondersteunen.

Als extraatje is er ook nog de kortfilm La Glorificacion Del Icono Traumatico, dat bekijkt als een projectie tijdens een optreden van een van de bands die geprogrammeerd staan op de cd. Je hoort flarden uit nummers (die tevens niet op de soundtrack staan) die flitsende zwart-wit beelden begeleiden.

En die muzikale omlijsting is ook om duimen en vingers, en ander ‘koud vlees’ bij af te likken: In Slaughter Natives (‘Sacred Worms’ en ‘Temple Of Flesh And Metal’), Puissance (‘Actinium’ en ‘Stagnate And Perish’), The Protagonist (‘Kämpfende Pferde’) en Death In June (het minder gekende ‘Hero Gallow’ van de titelloze plaat onder de naam Death In June presents Kapo!).

Liefhebbers van Cold Meat met heimwee naar de tijden dat deze artiesten geregeld terug te vinden waren op ‘s lands podia, hebben met deze soundtrack een leuk stukje nostalgia in de collectie, die door toevoeging van de film ook een visuele meerwaarde biedt.

Onze apocalyptische honger is weer voor eventjes gestild, al mag men ons voor schoteltjes als deze altijd wakker maken.

Estigmas

Dimi Brands
20/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Trouwfe(e)st#3 - Eigenzinnigheid en serendipiteit

Trouwfe(e)st#3. Het is ondertussen al lang geen trouwfeest meer, maar de verjaardag van een trouwfeest. Toen Dimi en Sigrid twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, vonden ze er immers – als liefhebbers van dark ambient en neofolk – niets beter op dan een aantal van hun lievelingsgroepen uit te nodigen om hun hoogdag te ...

lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...