casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Verzamelaar
Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
Dark Ambient - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Industrial - Martial
20/08/2015 : Verzamelaar - Estigmas -The Short Movie & Music Compilation- Soundtrack + DVD
GH Records
20/08/2015, Dimi Brands

De soundtrack voor deze Spaanse film verscheen al eerder in 2004 op Selfless Recordings, nu een dikke tien jaar na datum slaan onze vrienden van Gradual Hate Records en Twilight Records de handen in elkaar voor een heruitgave, die de ondertitel ‘The Short Movie & Music Compilation’ meekreeg.

Inderdaad, naast de al eerder uitgegeven soundtrack, zit hier nog een extra schijfje in het doosje, met daarin de DVD van de (kort)film, aangevuld met de director’s cut en nog een extra kortfilm (La Glorificacion Del Icono Traumatico).

Veel leuker is het immers om het totaalpakket in huis te hebben, en voor wie de eerdere uitgave al in zijn/haar bezit heeft, maar niet zit te wachten op het beeldmateriaal, kan alsnog voor de bijl gaan, aangezien er nog vijf extra nummers zijn toegevoegd, die niet op de eerste uitgave stonden.

Het mag bijna een wonder heten dat deze soundtrack niet uitkomt op Cold Meat Industry, het Zweedse kwaliteitslabel is flink vertegenwoordigd met maar liefst 7 nummers van artiesten uit hun stal (The Protagonist, Puissance, In Slaughter Natives).

De hoofdmoot van deze verzamelaar word geleverd door Puissance, maar liefst 5 nummers krijgen we van hen aangeboden, mooi geplukt uit het verzamelde oeuvre van de band. Fijn om ze nog eens terug te horen, want samen met The Protagonist deden ze alhier toch een nostalgisch belletje rinkelen.

‘Liisa Pien’, de Finse versie van Lili Marlene, passeert hier ook de revue, de credits gaan hier naar Der Blutharsch, die het nummer gebruikten op hun magnum opus Der Sieg Des Lichtes Ist Des Lebens Heil, maar eigenlijk is dit nummer van de hand van Georg Malmstén, ere wie ere toekomt.

In Slaughter Natives mag ook zijn apocalyptische zelve wezen in het nummer ‘Angel Meat’ uit de eveneens verplichte plaat Enter Now The World.

Vreemde eend in de bijt tussen al deze apocalyptische martial geluiden is op het eerste zich toch wel Mayhem, de legendarische Noorse black metalband, dat met ‘A Bloodsword And A Colder Sun’ uit Grand Declaration Of War, toch een nummer brengt dat helemaal niet misstaat bij de sfeer van deze compilatie, geen black metal maar zwaar aan In Slaughter Natives (die fluisterzang!) schatplichtige electro-rock, met een spaarzame scream die het kille black metalverleden van deze duistere heren verraadt.

In de film horen we ook nog The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud (‘Untitled’ uiteraard :)) en Death In June (Smashed To Bits In The Peace Of The Night), maar die mochten jammer genoeg niet op het beluisterbare schijfje prijken.

De 5 extra nummers die speciaal voor deze uitgave werden bijgeplakt, laten enkele minder gekende namen horen: Turnavel, Silent Love Of Death, Suveräna, Kazeria en Hyperborei. Bijna allemaal artiesten uit de Gradual Hate of Twilight-stal, dus voor de labels de ideale manier om het publiek kennis te laten maken met deze bands.

DVD

Allereerst de ‘hoofdfilm’ Estigmas, deze handelt over Duitse wetenschappers en occultisten die tijdens W.O. II, in hun zoektocht naar perfectie, een stof ontwikkelden die het creeëren van een mystieke metamorfose bij mannen in staat stelde en hun menselijke conditie verbeterde.

Een sleutel om in harmonie met de goden te komen en een hoger bestaansniveau te bereiken.

Met de val van Duitsland door een atoombom, die het hele land en zijn rijk met de grond gelijk maakt, viel de stof genaamd Futhark 5 in handen van een geheim genootschap wiens verontschuldiging ‘mind control’ en verval was. Deze sekte gebruikte de stof en de gevolgen ervan als instrument voor uitsterving.

Na een van deze experimenten ontsnapt een van de proefkonijnen, ontwikkelt hij de originele effecten van deze stof, terwijl hij een ander dimensionaal vlak passeert en zo een bedreiging vormt voor de georganiseerde chaos.

Deze cultfilm zal voor de ene overkomen als een B-film, terwijl andere er een meer filosofische thriller in zullen zien. Feit is wel dat deze kortfilm (slechts 30 minuten) het meer moet hebben van sfeerschepping door de beelden, dan van de acteerprestaties. Maar dat je met sfeer veel kan doen bewijst iemand als David Lynch ook, een invloed die mooi staat, maar ook wel van toepassing is op deze film van José Moral & José Luis Martinez.

Het mag ook geen verbazing opwekken na het zien van de deelnemende artiesten dat de gekozen muziekfragmenten de beelden perfect ondersteunen.

Als extraatje is er ook nog de kortfilm La Glorificacion Del Icono Traumatico, dat bekijkt als een projectie tijdens een optreden van een van de bands die geprogrammeerd staan op de cd. Je hoort flarden uit nummers (die tevens niet op de soundtrack staan) die flitsende zwart-wit beelden begeleiden.

En die muzikale omlijsting is ook om duimen en vingers, en ander ‘koud vlees’ bij af te likken: In Slaughter Natives (‘Sacred Worms’ en ‘Temple Of Flesh And Metal’), Puissance (‘Actinium’ en ‘Stagnate And Perish’), The Protagonist (‘Kämpfende Pferde’) en Death In June (het minder gekende ‘Hero Gallow’ van de titelloze plaat onder de naam Death In June presents Kapo!).

Liefhebbers van Cold Meat met heimwee naar de tijden dat deze artiesten geregeld terug te vinden waren op ‘s lands podia, hebben met deze soundtrack een leuk stukje nostalgia in de collectie, die door toevoeging van de film ook een visuele meerwaarde biedt.

Onze apocalyptische honger is weer voor eventjes gestild, al mag men ons voor schoteltjes als deze altijd wakker maken.

Estigmas

Dimi Brands
20/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...