casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.386 items

   

Verzamelaar
Dark Europa
Dark Electro - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Dark Wave - Gothic - Hiphop - Martial - Metal - Psychedelic
28/08/2018 : Verzamelaar - Dark Europa
Panicmachine  Panicmachine
28/08/2018, Dimi Brands

17 nummers, goed voor bijna de volle 80 minuten die een cd bevatten kan, met een hoeveelheid “featurings” waarbij zelfs het adresboekje van menig gemiddelde rapper haast mager uitslaat.

Misschien zag Marcel P, een van de bezielers achter deze compilatie, dit verband ook wel, want hij leent zijn stem aan een nummer van Extreme Chromo, waarbij we alleen maar kunnen vaststellen dat dit muzikaal best wel dicht bij hiphop staat. Gelukkig kreeg Marcel het niet in zijn hoofd om daadwerkelijk te rappen.

Maar we blijven denken dat het om een “tongue in cheek” grapje gaat, want hoe “dark” het rapgenre letterlijk wel mag wezen, Dark Europa laat zich in met het soort “dark” waarvoor u “Dark” Entries leest: wave, electro, experimentele ambient, dark folk, ritual, industrial tot metal.

De 2017 versie van ‘See You On The Other Side’ (Miel Noir, hier samen met Love The Ghost) serveert ons een portie onversneden gothic rock.

Ons vermoeden dat de hiphop beats van openingsnummer ‘Dedicated’ slechts een gimmick waren, bewijst Extreme Chromo tijdens ‘Lunar’, dat samen met Loki’s Lunaticks gaat voor een Spaanstalig metalnummer. Eentje waarin, alle gekheid op een stokje, dan weer wél gerapt wordt!

‘Sturmlied (Estella)’ van Allerseelen is bij de liefhebbers van de betere dark folk algemeen gekend, hier in een versie waarbij vooral Laguz Rune op kantele (het gebruik van traditionele instrumenten is een constante bij deze Finnen die op die manier hun noordelijke afkomst eer willen aandoen ) en Estella Plunket (zangeres bij Miel Noir en Allerseelen, maar ook de levenspartner van Marcel P) op vocalen opvallen.

Het Finse Chaos Research (project van Marko ‘Gravehill’ Hautamäki van Two Witches) doet iets moois met neoklassieke darkwave, en laat Miel Noir ‘Nothing In This World’ verder mooi inkleuren.

snowW.Wwhite is voor zover we weten het enige vrouwelijke martial solo project. Voor de gelegenheid nodigde ze de twee gnomen HCH en TFG van TONTTU uit om haar typische speelse melodieën, martial drums, krachtig koorgezang en industriële ondertonen van een nieuwe wending te voorzien. Diana Zachau, de dame achter dit project, kan je misschien ook kennen van haar andere project Standgericht.

‘Pulsating Energy’, de tweede samenwerking tussen Miel Noir en Extreme Chromo, doet weer iets met hiphop beats, wat nu niet bepaald voor herhaling vatbaar was, moeten we eerlijk bekennen.

Wanneer Miel Noir in zee gaat met Winterhart (zoals u misschien wel weet, het project van Wagner en Falgalas aka Dance Or Die) kan het eindresultaat (‘Atlantis (2017)’) ons veel beter bekoren. Geen onbekenden van elkaar want Winterhart verzorgde op de vorige cd van Miel Noir reeds een remix.

Of het nu hiphop of metal is, Extreme Chromo mag dan wel van extremen houden, maar ook ‘Darkness Within’ (met Laguz Rune) skippen we liever.

Ook TONTTU is een lid van de Panicmachine familie. Collega Henk Vereecken is wild van deze muzikale gnomen, toch wel een referentie die kan tellen.

We dagen u uit om een stijl te plakken op het nummer ‘Eradication Benediction’, een nummer dat zoveel kanten tegelijk uitgaat, dat u best twee keer nadenkt eer u deze uitdaging daadwerkelijk aanneemt. We denken er haast even aan om Henk officieel gek te laten verklaren wanneer we deze samenwerking met de sappig genaamde Zigfried Totengnomentanzen uitgezeten hebben, maar wanneer TFG van TONTTU en de al even leuk genaamde Freiherr von Gargamel aan de slag gaan met de traditionele instrumenten van Laguz Rune tijdens ‘Uurna’ stellen we deze drastische beslissing alsnog eventjes uit.

Maar ook de betere electro stamper (‘The Pen’) toveren TFG van TONTTU, hier samen met Phobos Reactor, uit hun paddestoel. Phobos Reactor op zijn beurt is dan weer een project van Oliver Spenrath, in het verleden actief onder de naam Insect Plasma.

Dark Europa is misschien niet altijd even sterk wat songmateriaal betreft, maar gevarieerd is ‘ie des te meer. Voor elk wat wils te vinden dus, en voor de prijs moet je het zeker niet laten: gratis te downloaden via de Panicmachine website, en heb je liever een fysiek exemplaar in handen dan volstaan 9 luttele euro’s.

Dimi Brands
28/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/02/2019 : 'Robotman' neuwe clip en single van De Delvers

De Delvers hebben een nieuwe clip uit. Met “Robotman” delen De Delvers een Nederlandstalige postpunk-uppercut uit aan een maatschappij waar ‘robots’ regeren die alle menselijkheid en realiteitszin zijn verloren. Recht op de kin. Robotman is een oproep voor meer ongehoorzaamheid met een warm en groot hart! In ...

lees meer...
INTERVIEW : AMUND MAARUD - AMGALA TEMPLE - Muziek maakt me gelukkig, laat me voelen dat ik leef.

Vóór het afnemen van een interview ga ik gewoonlijk zoeken op het wereldwijde net naar informatie en al reeds gepubliceerde gesprekken met de betrokken artiest, kwestie van wat beslagen op het ijs te komen. In het geval van Amgala Temple was de info schaars. Meer dan een twee minuten durend interview op de site van gitarist ...

lees meer...
NIEUWS 18/02/2019 : Twee Britse power electronics legendes trekken de stekker uit.

Vrijdag liet Lee Howard weten dat zijn project Iron Fist Of The Sun het voor bekeken houdt. Verantwoordelijk hiervoor is een dramatische verschuiving in zijn persoonlijk leven, een alleenstaande vader zijn en de plotselinge groei van zijn bedrijf waardoor het creëren van muziek praktisch onmogelijk geworden is. Het is beter de arena ...

lees meer...
NIEUWS 17/02/2019 : Posh Isolation strijkt neer in Brussel.

Wie geregeld onze reviewpagina uitpluist is ongetwijfeld al op het Deense experimentele label Posh Isolation gebotst. Het label, dat in Copenhagen ook zijn eigen winkel heeft, werd opgericht door Christian Stadsgaard en Loke Rahbek met als doelstelling werk van Scandinavische artiesten en speciale samenwerkingen een platform te geven. Buiten ...

lees meer...
INTERVIEW : MILITIA - Tijdens de opnames voelden we continu de priemende ogen van Ambiorix over onze drummende armen meekijken.

Het doek valt over Militia. Van 1988 tot 2018 heeft de anarchistische industrialgroep zijn stempel gedrukt, wat zeg ik: geslagen, met zware metalen percussie, op de Belgische scene. Het eind 2018 verschenen ‘Ambiorix’ zal voor de rest van de eeuwigheid de laatste plaat zijn van de groep. Een buitengewone plaat, die de strijd van ...

lees meer...
FOTO'S : Kælan Mikla - @ Magasin 4 Brussel, 16/02/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Fantastique.Night LVII: Kælan Mikla, Some Ember & Turquoise - Een bezwerende heksensabbat

Het is best verwonderlijk hoe snel Kælan Mikla groot geworden is. Natuurlijk had hun titelloze debuut uit 2016 al voor wat sensatie gezorgd in minimal wave-middens, maar het IJslandse trio – dat overigens in zijn eigen moedertaal zingt – bleef toch vooral een tip voor ingewijden. Succesvolle tournees met King Dude en Drab ...

lees meer...
FOTO'S : Some Ember - @ Magasin 4 Brussel, 16/02/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Turquoise - @ Magasin 4 Brussel, 16/02/2019 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CONCERT BESPREKING : R.I.P. Willy Willy (59) (Stagebeast, Revenge 88, Arbeid Adelt!, The Scabs, Vaya Con Dios, Willy Willy & The Voodoo Band) - 'Een gitarist zo groot dat je hem twee maal moest noemen'

Zopas bereikte ons het droevige nieuws dat Willy Willy overleden is. In de zomer van 2018 werd bekend dat de Scabs gitarist leed aan kanker en het was al even bekend dat hij zwaar ziek was. Desondanks nam hij tot zeer onlangs nog deel aan de afscheidstournee van The Scabs. Hij speelde gitaar voor ongeveer de helft van het optreden, gezeten ...

lees meer...
NIEUWS 15/02/2019 : Kælan Mikla video: Draumadís

Het is absoluut niet zo dat we alles wat Robert Smith goed vindt zelf ook goed vinden, maar in het geval van het IJslandse Kælan Mikla doen we dat wel. Het meisjestrio maakt een frisse mix van punk, wave en poëzie en heeft op Cure-voorman zoveel indruk gemaakt dat deze hen uitnodigde op het Meltdown festival dat hij mocht cureren, ...

lees meer...
NIEUWS 14/02/2019 : R.I.P. Willy Willy (59) (Revenge 88, Arbeid Adelt!, The Scabs, Vaya Con Dios)

Zopas bereikte ons het droevige nieuws dat Willy Willy overleden is. In de zomer van 2018 werd bekend dat de Scabs gitarist leed aan kanker en het was al even bekend dat hij zwaar ziek was. Desondanks nam hij tot zeer onlangs nog deel aan de afscheidstournee van The Scabs. Hij speelde gitaar voor ongeveer de helft van het optreden, gezeten ...