casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

Velvetine
Crematorial Dance
Electro Rock
14/10/2016 : Velvetine - Crematorial Dance
Facthedral's Hall  Facthedral's Hall
14/10/2016, Danny Quetin

Tweetaligheid als modus operandi voor het Franse Velvetine dat met deze Crematorial Dance een behoorlijk smakend album aflevert. Tweetaligheid in de zin dat het gros der tracks werd ingezongen zowel in het Frans als het Engels.

Als band kent Velvetine zijn oorsprong in 2004, al waren ze toen operatief onder de naam Septembre Noir dat in eigen beheer in 2007 een CDR uitbracht onder de naam Septembre. De naam werd al na een jaar van bestaan omgeruild tot wat het nu is : Velvetine.

Velvetine hield zich voornamelijk bezig met het uitbrengen van EP’s als L’Epine, Un Jour Ordinaire en The Lonely Dancers.

En eerder dit jaar dus het eerste onder label uitgebrachte album Crematorial Dance.

Denk aan een vorm van Electro Rock, die de sfeer van melancholie maar ook die van stampen tegen het etablissement met zich meedraagt.

Far Away als opener is veelzijdigheid in 1 track, met een bridge die de samenzang bundelt in depressiviteit maar catchy aandoet. Volledig Franstalig is Ulan Bator, dat muzikaal een evenwicht kan bieden tussen een Jacques Brel en een Peter Murphy. Rock waar de gitaar wat wordt gefilterd en vooral de elektronische percussie zegeviert kenmerkt Along The Way, terwijl L’Immeuble het type nummer is dat blijft nazinderen. Niet omdat het zo krachtdadig is, maar een sfeer veroorzaakt van pakkend en poëtisch.

Broken Harp klinkt gemoedelijk, melancholisch als bloemlezing voor de morose.

Donkere Electro-Rock kan vaak escaleren in een gordijn van noise en brutaliteiten, toch is Velvetine zo’n band die eerder ingetogen klinkt, met vooral aandacht voor de melodie. Resolution en The Shuttle zijn van die tracks die hier in uitblinken. Krachtig bij momenten, gematigd bij uitstek.

Chant Pour JIDA is helemaal zonder tekst, en had van Bauhaus kunnen zijn, afgaande op het gitaartapijt. Zonder tekst, maar in het geval van de titel op zich kan deze als vlag de lading al wel dekken.

Meer electro en daarbij ook dansbaar klinkend is Lovely House. Al hoef je het daarom nog niet op een dansvloer te verwachten.

De mantra als afsluiter, de aanbidding van Lord Shiva, ter bescherming van ziektes, armoede en vrees. De muzikale yoga die Maha Mritunjaya heet is beklijvend.

Met Crematorial Dance heeft Velvetine een behoorlijk album afgeleverd, nergens eentonig, nergens vervallend in herhaling. Veelzijdig en melodieus. Voor een exemplaar dien je snel te zijn, wegens slechts uitgebracht op 500 exemplaren.

Website

Danny Quetin
14/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...