casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Velvetine
Crematorial Dance
Electro Rock
14/10/2016 : Velvetine - Crematorial Dance
Facthedral's Hall  Facthedral's Hall
14/10/2016, Danny Quetin

Tweetaligheid als modus operandi voor het Franse Velvetine dat met deze Crematorial Dance een behoorlijk smakend album aflevert. Tweetaligheid in de zin dat het gros der tracks werd ingezongen zowel in het Frans als het Engels.

Als band kent Velvetine zijn oorsprong in 2004, al waren ze toen operatief onder de naam Septembre Noir dat in eigen beheer in 2007 een CDR uitbracht onder de naam Septembre. De naam werd al na een jaar van bestaan omgeruild tot wat het nu is : Velvetine.

Velvetine hield zich voornamelijk bezig met het uitbrengen van EP’s als L’Epine, Un Jour Ordinaire en The Lonely Dancers.

En eerder dit jaar dus het eerste onder label uitgebrachte album Crematorial Dance.

Denk aan een vorm van Electro Rock, die de sfeer van melancholie maar ook die van stampen tegen het etablissement met zich meedraagt.

Far Away als opener is veelzijdigheid in 1 track, met een bridge die de samenzang bundelt in depressiviteit maar catchy aandoet. Volledig Franstalig is Ulan Bator, dat muzikaal een evenwicht kan bieden tussen een Jacques Brel en een Peter Murphy. Rock waar de gitaar wat wordt gefilterd en vooral de elektronische percussie zegeviert kenmerkt Along The Way, terwijl L’Immeuble het type nummer is dat blijft nazinderen. Niet omdat het zo krachtdadig is, maar een sfeer veroorzaakt van pakkend en poëtisch.

Broken Harp klinkt gemoedelijk, melancholisch als bloemlezing voor de morose.

Donkere Electro-Rock kan vaak escaleren in een gordijn van noise en brutaliteiten, toch is Velvetine zo’n band die eerder ingetogen klinkt, met vooral aandacht voor de melodie. Resolution en The Shuttle zijn van die tracks die hier in uitblinken. Krachtig bij momenten, gematigd bij uitstek.

Chant Pour JIDA is helemaal zonder tekst, en had van Bauhaus kunnen zijn, afgaande op het gitaartapijt. Zonder tekst, maar in het geval van de titel op zich kan deze als vlag de lading al wel dekken.

Meer electro en daarbij ook dansbaar klinkend is Lovely House. Al hoef je het daarom nog niet op een dansvloer te verwachten.

De mantra als afsluiter, de aanbidding van Lord Shiva, ter bescherming van ziektes, armoede en vrees. De muzikale yoga die Maha Mritunjaya heet is beklijvend.

Met Crematorial Dance heeft Velvetine een behoorlijk album afgeleverd, nergens eentonig, nergens vervallend in herhaling. Veelzijdig en melodieus. Voor een exemplaar dien je snel te zijn, wegens slechts uitgebracht op 500 exemplaren.

Website

Danny Quetin
14/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...