casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Various Artists
Shadows In The Dark
01/09/2007 : Various Artists - Shadows In The Dark

01/09/2007, Jan Vael
“Shadows In The Dark” (zeg maar SITD) is de tweede release op Minimal Maximal, het nieuwe vinyllabel van Dirk Ivens. Op deze 12” lp picture disc verzamelde hij tien bands uit de actuele Belgische underground electroscene, die een dergelijk steuntje in de rug wel kunnen gebruiken.


Eerste in de rij is Synthetic, het nieuwe project van Tim Mertens (ex-D.A.T.A.) en Nitewolf. Het niet onaardige “Legacy” is afkomstig van hun eerste, vorig jaar uitgebrachte demo cd “Modelling The Real World”.

Een relatief melodieus en behoorlijk atmosferisch nummer is vervolgens “Easy Terms” van Morph Control, het soloproject van Kris Peeters (ook gitarist bij Stin Scatzor). Op deze knap opgebouwde track zijn trouwens de fluistervocalen van Tom Simons (This Vale Of Tears) te horen.

Het duo Darkmen profileert zich met “Industries V2” dan weer als een 100% old school EBM-project, dat wellicht graag eens in het voorprogramma van Nitzer Ebb zou spelen.

Veel moeilijker te omschrijven valt de sound van Sol XIX, het muzikale geesteskind van zanger-componist ka(oz). Het mooi opgebouwde “The Real You” klinkt alvast poppy en blinkt uit door z’n melancholische zanglijn.

Ook onze Franstalige vrienden van Cruise [Ctrl] (John Cult en DJ Gore) vallen hier op in positieve zin, met het onderkoeld voortdenderende “Crow’s Nest”: instrumentale, ietwat filmische electro met een zekere technodrive.


De B-kant van deze compilatie start sfeervol met “Halfway To Destruction” van Synthetic Dream, een soloproject van Arylia (Obverse Reality). Knappe, instrumentale electro met een ambientfeel, om eventjes bij weg te dromen.

Met “Pulses” van Devoted Symbols gaat het tempo opnieuw de hoogte in, en horen we invloeden uit diverse stijlen (synthpop, EBM, future pop) passeren.

Het duo NTRSN lijkt op “Discipline” dan weer te zweren bij eerder traditionele, stevige EBM met vervormde vocalen.

Ook Dany Stuer en Jonas De Rop kiezen met Act Dramatik resoluut voor uptempo electro met agressieve vocalen, althans te oordelen naar hun hier gepresenteerde track “Sin”.

En ook deze plaatkant eindigt met een instrumentaal nummer: “Below The Surface” van Propulsion is hedendaags klinkende, dansbare electro pur sang met heel wat potentieel.


Liefhebbers van Belgische electro hebben er weer een hebbedingetje bij wat ze aan hun collectie dienen toe te voegen. Dat kan vanaf zaterdag 6 oktober, want dan wordt deze compilatie, middels een releaseparty en livesets van alle deelnemende acts, boven de doopvont gehouden in zaal Hof Ter Lo te Antwerpen! [JV]

Minimal Maximal

Jan Vael
01/09/2007

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...