casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.785 items

   

Various Artists
Krachnacht Volume #3
Metal
18/02/2016 : Various Artists - Krachnacht Volume #3
Kernkraftritter  Kernkraftritter
18/02/2016, Henk Vereecken

Soms is de grens vaag van wat nog relevant is om te bespreken voor de Dark Entries site. Dit is een Duitse sampler boordevol al even Duitse donkere extreme metal, een beetje een twijfelgeval, maar omdat het de beste metal sampler is die ik in jaren gehoord heb, vond ik het zeker toch de moeite waard om hem voor Dark Entries te reviewen.

Krachnacht is een samplerreeks uitgegeven door de in 2004 opgerichte metalclub Hotel 666 uit Braunschweig. Een metalclub die in de eerste paragraaf ‘Über uns’ op hun website een duidelijk standpunt inneemt en verklaart dat racisten, fascisten, nazi’s en rechtsradikalen op hun party’s en concerten absoluut ongewenst zijn. ‘Voor ons is dat eigenlijk vanzelfsprekend maar blijkbaar moet het nog eens klaar en duidelijk gezegd worden. Het gaat ons eigenlijk om de muziek en we mengen ons gewoonlijk niet in politieke debatten maar als het over het thema rechtsen en nazi’s gaat, dan zijn we daar vierkant tegen en we hopen dat dat nu voor iedereen duidelijk is’. Voilà! En als om dit statement kracht bij te zetten sluiten ze deze derde Krachnachtsampler af met de song “Legal, Illegal, Scheissegal”, een cover van deze antiracistische solidariteitssong met illegale migranten. Het origineel is van de punkband Slime en wordt hier gecoverd door de supersnelle death metal band Divine Noise Attack uit de thuisstad van de metalclub. Het nummer duurt welgeteld 75 seconden maar de boodschap is duidelijk. Geweldige song, geweldige cover, geweldige boodschap. Merci mannen! Het is al een erg oude song trouwens (uit 1982) maar door de vluchtelingencrisis is het thema weer heel actueel. En deze sampler staat eigenlijk vol met dergelijke hoogstandjes. We gaan ze nu niet echt alle 19 (totaal: 77 minuten speelduur) uitgebreid bespreken, maar hier volgt een overzicht.

Een van mijn grote favorieten is de opener. “Panacea”, gebracht door Damnation Defaced uit de regio Hannover/Hamburg. Melodieuze death metal met een synthesizer en twee zangers die mekaar beconcurreren: gegrunt contra meer clean gebrul.

Nog meer waanzinnige death metal krijgen we van Demored uit Braunschweig, die brengen de song “Seed Of Evil” ten gehore met een vervaarlijk rochelende zanger en een tweede iets meer black metal reutelende zanger. Het gereutel en gerochel geschiedt zelfs bij momenten in duet en de slijmen vliegen in het rond.

“The Art Of Suffering”, daarvoor moeten we bij Scarnival uit Hannover zijn in een melodieuze death/thrash setting met een geniale combinatie tussen cleane zang en death grunt, weerom in duet en met de verplichte breaks en tempowisselingen en een korte, rustige semi-akoestische passage als contrapunt voor al het geweld.

Brutal Unrest uit Düsseldorf brengen met “Nemesis” supergroovy en technisch heel knappe death metal (voor de verandering) en Sins Of A Murder uit München grossieren weer in hetzelfde genre waarbij tussen het gegrunt door een van de ‘zangers’ gilt als een speenvarken dat wordt geslacht. Je moet de song “Everblack” horen om het te geloven.

Kinnara uit Wolfsburg/Braunschweig brengen met “Dead Shorts Down” extreme razende death metal waarbij de blast beats je om de oren vliegen en nog meer ziedende death metal krijgen we in de maag gesplit door Inquiring Blood uit Hannover met twee indrukwekkende gruntstemmen dooreen: “Fuck Your God.

Moridigan uit Hannover brengen met “Eaters Of Light” inventieve en brutale - u raadt het nooit - … death metal met grave tempowisselingen. Forever It Shall Be uit Braunschweig gaan voor melodic death metal met het lichtelijk geweldige “The Great Destroyer” voorzien van een indrukwekkende gitaarintro. Voor de beklijvende song “Aeons Of Hate” tekent de band Gilgamesh (blackened death metal uit München) en “Smashing The Weak” is de bijdrage van Obstinacy (technische death metal naar Amerikaans voorbeeld uit Franken).

Maar vrees niet. Op deze sampler staat niet enkel death metal. Het zou maar saai worden. Alvorens de angst voor verveling toeslaat: er is ook thrash metal! Van de Berlijnse band Reactory bijvoorbeeld, met “Shell Shock” brengen die een fraai staaltje old school thrash à la Anthrax. Of anders van Our Souls uit Braunschweig met “Time Is Up”, een song die begint met het geluid van een sirene en eindigt met dat van een onweer. En hun stadsgenoten Goats Rising spelen naar eigen zeggen ‘ambient goat metal’ (ja echt) wat in de praktijk een soort melodieuze thrashmetal is met een flinke scheut grunge. “Trouble Of Doom” heet hun song, nog een hoogstandje op deze sampler.

Met Eremic krijgen we een portie melodieuze prog/thrash metal, weerom uit dezelfde stad, met een schreeuwstem en een fantastische melodieuze zangstem die het nummer echt naar een hoger niveau tilt. Knappe stukjes akoestisch melodieus gitaarstel ook tussendoor en een verbazende dynamiek tussen stukken gemene thrash en passages gesofisticeerde progmetal. Een wonderlijke combinatie tussen thrash en prog en een van de hoogtepunten van het album. “Membrane” heet deze supersong.

Nog zo’n buitenbeetje tussen al het extreme geweld is Dark Ambit uit hetzelfde Braunschweig: na een keyboard intro volgt knappe gothic/doom getinte metal met ook een paar snelle thrash stukken in een geheel dat wel doet denken aan Crematory of Atrocity of EverEve.

Tenslotte staan er nog twee metalcore getinte tracks op deze Krachnacht sampler: “Reckless Dream” van This Ain’t Life uit Wuppertal en “Lose Fall Hate” van Commercial Suicide, melodieuze punk flavoured metalcore uit Braunschweig.

Zoals gezegd is dit de beste metal sampler die ik in jaren te horen kreeg en zeer interessant voor het overzicht dat hij biedt aan wat er heden ten dage leeft in de Duitse (underground) metal scene, vooral dan op het gebied van death metal.

http://www.hotel666.de

Henk Vereecken
18/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/09/2019 : Heeft u uw tickets al?

Graag herinneren we u nog eens aan het October Ritus festival, vrijdag 4 oktober in de Wommel. Voor alle duidelijkheid willen we ook benadrukken dat de zogenaamde late beslissers best goed in hun oren knopen dat je hier enkel binnenkomt met een ticket gekocht in voorverkoop, aangezien er geen kaarten aan de inkom verkrijgbaar zijn!! Bestel ...

lees meer...
FOTO'S : Whispering Sons - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ash Code - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dark Side Eons - @ Liege New Wave Festival, 21/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Fantastique.Night LXI: Kollaps, Nytt Land, Xavier Kruth & Crooniek

De Fantastique.Nights laten ons regelmatig proeven van gedurfde en uitstekende wave, maar voor de eenenzestigste editie hebben ze iets bijzonders in petto. Het wordt immers een editie die vooral de liefhebbers van industrial en neofolk zullen kunnen smaken. De avond gaat uitzonderlijk door op een donderdag - met name 26 september - en zal ...

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Donder, Hel & Hagel vindt het duister in het licht

Duizend brandbommen en traangasgranaten, daar zijn Donder, Hel & Hagel weer. De Leuvense anarchowavers - bekend van hun uithaal naar Joke Schauvliege op hun eerste single 'Joke is weer daar...' - hebben zelfs hun eerste plaat klaar, en die heet 'Lang genoeg beleefd geweest'. We herinneren ons niet dat deze kornuiten ooit ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : Indietronic Fest 4 Zaterdag 19 oktober in Lede

Zaterdag 19 oktober staat voor de 4de keer het Indietronic Fest te Lede, zaal CC Volkskring, geprogrammeerd. Dit jaar gaat alle aandacht naar Adriaan De Roover (voorheen Oaktree), Paper Hats, Raveyards en Gauss. Misschien niet meteen de meest bekende namen in onze scene maar zeker het uit checken waard indien u liefhebbert in progressieve ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : David J pakt tijdens Bauhaus koorts uit met nieuw materiaal

Heel wat te doen hier de afgelopen dagen / weken omtrent Bauhaus en aanverwante projecten. David J was / is sedert jaar en dag lid van de Engelse cultformatie maar ook solo actief. Zijn nieuwe worp luistert naar de naam “Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure”. Voor dit album liet David J zich bijstaan door leden ...

lees meer...
INTERVIEW : STALINGRAD VALKYRIE - De oude wereld zal binnenkort instorten.

Haar vele fans zullen het kunnen beamen: iedere gelegenheid is goed om een babbeltje te slaan met Elena Alice Fossi. Nog niet zo heel lang geleden schoven we bij haar aan tafel om het over de wederopstanding van haar project Spectra*Paris te hebben, maar ook nu hadden we weer een hele goede reden: het uitkomen van Martyrium Europae, waarmee ...

lees meer...
INTERVIEW : Attila The Stockbroker op Breaking Barriers !! - Rock 'n' roll brexit!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sewerfest (31/08/19, De Wommel, Wommelgem) - Een traditie om in ere te houden.

De allerlaatste dag van de zomervakantie afsluiten met Sewerfest, het begint een leuke traditie te worden. Voor de tweede keer vond dit gezellige DIY festival, georganiseerd door de mensen achter de New Wave Top 100 fuiven en Pale Moon, plaats in de Wommel. Vorig jaar was het het geval met Psychic Krist Kastrator, ook dit jaar werd een ...