casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.277 items

   

Various Artists
Genotypes
Minimal
31/08/2010 : Various Artists - Genotypes
Genetic Music  Genetic Music
31/08/2010, Didier Becu

Voor sommige mensen blijven de 80’s verbonden met Gloria Estafan en Sabrina maar natuurlijk was er veel meer dan dat. In 2010 is alles met een pcscherm voor je neus zoveel gemakkelijker geworden want een klik op de muis stelt je onmiddellijk in verbinding met één of ander obscuur bandje uit Colorado, maar in de 80’s was dat anders.

Je ging naar discotheken, niet om XTC-pillen te slikken maar wel om te horen welke platen de DJ nu weer meegebracht had.

Je zat aan de radio gekluisterd met in je pollen een briefje waarbij je snel de gegevens die Luc Janssen of Gust De Coster omriep te noteren.

Je schuimde alle platenbeurzen af, je nam de ferry naar Londen om in de droommetropool op zoek te gaan naar die ene onvindbare 7”inch of je stond gewoonweg aan te schuiven aan het postloket met een enveloppe waarin een TDK-tape zat die je wilde opsturen naar je pennevriend uit Frankrijk.

Het zijn melancholische beelden en het vertelt op passende wijze hoe de muziekfreak in de eighties zijn muziek beleefde want door de punk onstond het DIY-principe.

Kreeg je geen contract van een label, dan nam je het maar zelf op.

Nobele ideëen maar decennia later lijken de tracks verspreid te zijn over duizenden tapes of singletjes die geprint werden op 100 exemplaren en nu jaren later, door de digitalisering van de muziek proberen talloze labels compilaties uit te brengen die een overzicht brengen van wat er zo allemaal in de underground destijds te beleven viel.

“Genotypes” van het Duitse Genetic label (die we trouwens binnenkort met Sixth June op ons BIMfest mogen begroeten) wou voor hun tienjarig bestaan ook zo’n compilatie uitbrengen, maar door allerlei hindernissen waren Rhona en Rainer genoodzaakt om de release wat uit stellen, tot vandaag.

Op Genotypes krijg je 15 tracks die met een beetje goede wil allemaal kunnen ondergebracht worden onder de noemer minimal synth.

Tot de “bekendste” acts behoren Steven Grandell, de Nederlandse Mecano en Jessica Denton & Patrick Fitzgerald.

Voor de rest vind je hier oa de Belgische Low Class terug, de Britse Urge die hier in synthvorm voor een lesje Nederlands zorgt, Secession, Sieg über die Sonne, het Zweedse Seppuku, Real Time Music, Lee Negin en tal van anderen terug.

Om je een idee te geven over wat soort (briljante) muziek het gaat geven we hieronder enkele webadressen..

Een release die iedere 80’s-freak moet hebben en nu te vinden bij Genetic wat verdeeld wordt door onze Wool-E vriend.

www.myspace.com/hystericapassio

www.micrart.com

www.myspace.com/mecanomusic

www.myspace.com/secessiontribute08

www.myspace.com/seppukusweden

www.sieguberdiesonne.de

Didier Becu
31/08/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...