casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Various Artists
Genotypes
Minimal
31/08/2010 : Various Artists - Genotypes
Genetic Music  Genetic Music
31/08/2010, Didier Becu

Voor sommige mensen blijven de 80’s verbonden met Gloria Estafan en Sabrina maar natuurlijk was er veel meer dan dat. In 2010 is alles met een pcscherm voor je neus zoveel gemakkelijker geworden want een klik op de muis stelt je onmiddellijk in verbinding met één of ander obscuur bandje uit Colorado, maar in de 80’s was dat anders.

Je ging naar discotheken, niet om XTC-pillen te slikken maar wel om te horen welke platen de DJ nu weer meegebracht had.

Je zat aan de radio gekluisterd met in je pollen een briefje waarbij je snel de gegevens die Luc Janssen of Gust De Coster omriep te noteren.

Je schuimde alle platenbeurzen af, je nam de ferry naar Londen om in de droommetropool op zoek te gaan naar die ene onvindbare 7”inch of je stond gewoonweg aan te schuiven aan het postloket met een enveloppe waarin een TDK-tape zat die je wilde opsturen naar je pennevriend uit Frankrijk.

Het zijn melancholische beelden en het vertelt op passende wijze hoe de muziekfreak in de eighties zijn muziek beleefde want door de punk onstond het DIY-principe.

Kreeg je geen contract van een label, dan nam je het maar zelf op.

Nobele ideëen maar decennia later lijken de tracks verspreid te zijn over duizenden tapes of singletjes die geprint werden op 100 exemplaren en nu jaren later, door de digitalisering van de muziek proberen talloze labels compilaties uit te brengen die een overzicht brengen van wat er zo allemaal in de underground destijds te beleven viel.

“Genotypes” van het Duitse Genetic label (die we trouwens binnenkort met Sixth June op ons BIMfest mogen begroeten) wou voor hun tienjarig bestaan ook zo’n compilatie uitbrengen, maar door allerlei hindernissen waren Rhona en Rainer genoodzaakt om de release wat uit stellen, tot vandaag.

Op Genotypes krijg je 15 tracks die met een beetje goede wil allemaal kunnen ondergebracht worden onder de noemer minimal synth.

Tot de “bekendste” acts behoren Steven Grandell, de Nederlandse Mecano en Jessica Denton & Patrick Fitzgerald.

Voor de rest vind je hier oa de Belgische Low Class terug, de Britse Urge die hier in synthvorm voor een lesje Nederlands zorgt, Secession, Sieg über die Sonne, het Zweedse Seppuku, Real Time Music, Lee Negin en tal van anderen terug.

Om je een idee te geven over wat soort (briljante) muziek het gaat geven we hieronder enkele webadressen..

Een release die iedere 80’s-freak moet hebben en nu te vinden bij Genetic wat verdeeld wordt door onze Wool-E vriend.

www.myspace.com/hystericapassio

www.micrart.com

www.myspace.com/mecanomusic

www.myspace.com/secessiontribute08

www.myspace.com/seppukusweden

www.sieguberdiesonne.de

Didier Becu
31/08/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...