casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.476 items

   

Various Artists
Genotypes
Minimal
31/08/2010 : Various Artists - Genotypes
Genetic Music  Genetic Music
31/08/2010, Didier Becu

Voor sommige mensen blijven de 80’s verbonden met Gloria Estafan en Sabrina maar natuurlijk was er veel meer dan dat. In 2010 is alles met een pcscherm voor je neus zoveel gemakkelijker geworden want een klik op de muis stelt je onmiddellijk in verbinding met één of ander obscuur bandje uit Colorado, maar in de 80’s was dat anders.

Je ging naar discotheken, niet om XTC-pillen te slikken maar wel om te horen welke platen de DJ nu weer meegebracht had.

Je zat aan de radio gekluisterd met in je pollen een briefje waarbij je snel de gegevens die Luc Janssen of Gust De Coster omriep te noteren.

Je schuimde alle platenbeurzen af, je nam de ferry naar Londen om in de droommetropool op zoek te gaan naar die ene onvindbare 7”inch of je stond gewoonweg aan te schuiven aan het postloket met een enveloppe waarin een TDK-tape zat die je wilde opsturen naar je pennevriend uit Frankrijk.

Het zijn melancholische beelden en het vertelt op passende wijze hoe de muziekfreak in de eighties zijn muziek beleefde want door de punk onstond het DIY-principe.

Kreeg je geen contract van een label, dan nam je het maar zelf op.

Nobele ideëen maar decennia later lijken de tracks verspreid te zijn over duizenden tapes of singletjes die geprint werden op 100 exemplaren en nu jaren later, door de digitalisering van de muziek proberen talloze labels compilaties uit te brengen die een overzicht brengen van wat er zo allemaal in de underground destijds te beleven viel.

“Genotypes” van het Duitse Genetic label (die we trouwens binnenkort met Sixth June op ons BIMfest mogen begroeten) wou voor hun tienjarig bestaan ook zo’n compilatie uitbrengen, maar door allerlei hindernissen waren Rhona en Rainer genoodzaakt om de release wat uit stellen, tot vandaag.

Op Genotypes krijg je 15 tracks die met een beetje goede wil allemaal kunnen ondergebracht worden onder de noemer minimal synth.

Tot de “bekendste” acts behoren Steven Grandell, de Nederlandse Mecano en Jessica Denton & Patrick Fitzgerald.

Voor de rest vind je hier oa de Belgische Low Class terug, de Britse Urge die hier in synthvorm voor een lesje Nederlands zorgt, Secession, Sieg über die Sonne, het Zweedse Seppuku, Real Time Music, Lee Negin en tal van anderen terug.

Om je een idee te geven over wat soort (briljante) muziek het gaat geven we hieronder enkele webadressen..

Een release die iedere 80’s-freak moet hebben en nu te vinden bij Genetic wat verdeeld wordt door onze Wool-E vriend.

www.myspace.com/hystericapassio

www.micrart.com

www.myspace.com/mecanomusic

www.myspace.com/secessiontribute08

www.myspace.com/seppukusweden

www.sieguberdiesonne.de

Didier Becu
31/08/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 04/12/2020 : Rue Oberkampf met art book en nieuwe 7” op Ant-Zen

Ik was een beetje verbaast deze Rue Oberkampf bij het Ant-Zen label te zien verschijnen, een label dat ik vooral met eerder industrial getinte releases associeer. Ik kende de groep vooral als hippe dark wave / minimal formatie (het debuut “Waveclash” uit 2018) maar zie met de 7” “Negativraum / Caméra (doom version)” ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2020 : Dark Entries stelt voor; Cold Transmission

Er zijn labels, veel labels. Zeker in meer obscure genres waar de punk erfenis van een do it yourself mentaliteit nog overheerst. Het Duitse Cold Transmission label is zo’n label, opgericht door veertigers die vonden dat nieuwe, opkomende acts uit het post punk, dark wave, cold wave,... genres te weinig aan bod kwamen en boordnodig waren ...

lees meer...
NIEUWS 02/12/2020 : Maak postuum kennis met Dead Artist Syndrome…

Dead Artist Syndrome was het geesteskind van Brian Healy die in januari dit jaar het leven liet na een aanslepende ziekte. Bij het grasduinen op het web kwam ik bij zijn band terecht en het in 2018 heruitgegeven debuut “Prints Of Darkness", origineel uit 1990. Een album waarmee deze Amerikaan furore maakte in de goth rock scene ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Lacrimosa viert 30-jarig jubileum met box

Lacrimosa had ons in dit jubileumjaar - de groep bestaat in 2020 30 jaar - een nieuwe cd beloofd. Daarover is het oorverdovend stil. We hebben wel recht gehad op een wereldwijd online optreden. En Tilo Wolff wou in het eindejaarsperiode de fans nog even extra verwennen. Het zal wellicht enkel de echte fans aanspreken, want voor het kleinood ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : 'Black Star' tweede video uit nieuwe Dive

Op 11 december komt de nieuwe Dive uit! Het belooft alweer een heerlijk donker en tormenterend werkje te worden. Om er zeker van te zijn dat u ook zo denkt, geeft Dirk Ivens - naast Dive ook actief bij The Klinik, Absolute Body Control en Sonar - een tweede video uit. Twee weken na 'Death Machine' moet deze 'Black Star' er ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...