casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Various Artists
Free Classical Guitars
Experimental
16/09/2010 : Various Artists - Free Classical Guitars
FFHHH
16/09/2010, Didier Becu

Om het met wat Jacques Vermeire-humor te zeggen : "Als je een cd wil die je schoonmoeder wegjaagt, schenk haar deze dan".

Inderdaad, wat u hier te horen krijgt balanceert op het randje van hoe ver een muzikant kan gaan met zijn gevoel van improvisatie.
Het concept is nochtans vrij simpel, men vroeg aan 8 gitaristen die niet vies zijn van een experimentje meer of minder om tracks te leveren waarbij ze konden doen wat ze wilden.

De enige voorwaarde die de muzikanten opgelegd kregen was dat het moest uitgevoerd worden op een klassieke snarengitaar, maar voor de rest deed men er mee wat men wilde..

Deze cd tracht dan ook te pretenderen om de luisteraar een kans te geven om te ontdekken wat je zogezegd allemaal kan bereiken op een klassieke gitaar.

De gevraagde muzikanten waren Mikaele Pellegrino, Nicolas Desmarchelier, Olaf Rupp, Pascal Marzan, Roger Smith, Sebastien Biset, Jean DL, Grégory Duby en Chris Iemulo.

Ik schrijf het ook maar over van één of ander papiertje want hier zit geen enkele muzikant bij waar ik ooit van gehoord heb, wat natuurlijk niet het probleem van de muzikant is.

En hoe klinkt dit nu allemaal?

We zouden hier terug onze dosis Jacques Vermeire-humor kunnen bovenhalen maar om te vermijden dat u op het kruisje klikt dat u naar een andere site brengt, houden we het er maar beter op door te stellen dat je hier dingen zult hoort die nooit meer in je leven voor een 2e keer in je oorkanaal zal willen doen verdwijnen en dan zijn er die andere momenten waarop je denkt : nou, best leuk.

Omwille van het gebruik van de klassieke gitaar wordt je hier geconfrontrreerd met een eerder afstandelijk geluid, het soort gitaargeleuter dat freaks van een Django Reinhardt de nodige natte dromen zal bezorgen, maar de meeste mensen zullen hier geen bal aan vinden.

Didier Becu
16/09/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...