casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.279 items

   

Various Artists
Free Classical Guitars
Experimental
16/09/2010 : Various Artists - Free Classical Guitars
FFHHH
16/09/2010, Didier Becu

Om het met wat Jacques Vermeire-humor te zeggen : "Als je een cd wil die je schoonmoeder wegjaagt, schenk haar deze dan".

Inderdaad, wat u hier te horen krijgt balanceert op het randje van hoe ver een muzikant kan gaan met zijn gevoel van improvisatie.
Het concept is nochtans vrij simpel, men vroeg aan 8 gitaristen die niet vies zijn van een experimentje meer of minder om tracks te leveren waarbij ze konden doen wat ze wilden.

De enige voorwaarde die de muzikanten opgelegd kregen was dat het moest uitgevoerd worden op een klassieke snarengitaar, maar voor de rest deed men er mee wat men wilde..

Deze cd tracht dan ook te pretenderen om de luisteraar een kans te geven om te ontdekken wat je zogezegd allemaal kan bereiken op een klassieke gitaar.

De gevraagde muzikanten waren Mikaele Pellegrino, Nicolas Desmarchelier, Olaf Rupp, Pascal Marzan, Roger Smith, Sebastien Biset, Jean DL, Grégory Duby en Chris Iemulo.

Ik schrijf het ook maar over van één of ander papiertje want hier zit geen enkele muzikant bij waar ik ooit van gehoord heb, wat natuurlijk niet het probleem van de muzikant is.

En hoe klinkt dit nu allemaal?

We zouden hier terug onze dosis Jacques Vermeire-humor kunnen bovenhalen maar om te vermijden dat u op het kruisje klikt dat u naar een andere site brengt, houden we het er maar beter op door te stellen dat je hier dingen zult hoort die nooit meer in je leven voor een 2e keer in je oorkanaal zal willen doen verdwijnen en dan zijn er die andere momenten waarop je denkt : nou, best leuk.

Omwille van het gebruik van de klassieke gitaar wordt je hier geconfrontrreerd met een eerder afstandelijk geluid, het soort gitaargeleuter dat freaks van een Django Reinhardt de nodige natte dromen zal bezorgen, maar de meeste mensen zullen hier geen bal aan vinden.

Didier Becu
16/09/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...