casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.300 items

   

Various Artists
Forms Of Hands 13
Dark Ambient - Industrial - Noise
06/12/2013 : Various Artists - Forms Of Hands 13
HANDS  HANDS
06/12/2013, Henk Vereecken

Deze verzamelaar is het resultaat van het 13de Forms Of Hands festival dat doorging op 26 en 27 april in het Ruhrgebied. Alle acts die op dit tweedaagse festival op het podium stonden zijn hier op deze sampler vertegenwoordigd met een track. Veel van deze acts brachten recentelijk een album uit op Hands, lees elders op deze site onder meer de reviews van Kaibun (“Illogism”), Le Moderniste (“Too Rough Is Never Enough”), Ah Cama-Sotz (“Murder Themes II” en het lichtelijk geniale “Obsession Diabolique”), Phasenmensch (“Tagebuch eines Eremiten”) of Yura Yura (“Be Sexual”). Wat heel leuk is, is dat de bijdragen op deze sampler niet simpelweg van het recente album zijn geplukt zoals zo vaak bij labelsamplers het geval is. Nee, het zijn exclusieve tracks zodat iedereen er wat aan heeft, ook de trouwe labelfan. De enige uitzondering daarop is “Laika” van Yura Yura, maar we krijgen hier wel een andere versie voorgeschoteld dan op het “Be Sexual” album.

Met Kaibun, Le Moderniste, Ah Cama-Sotz en Hysteresis staan er ook vier Belgische bijdragen tussen de overwegend Duitse acts (Yura Yura is Frans, Geistform is Spaans, Wieloryb Pools en Orphx Canadees). Niet slecht voor ons klein landje.

Hands is in de eerste plaats gespecialiseerd in wat men tegenwoordig rhythm ’n’ noise pleegt te noemen. Persoonlijk vind ik dat eigenlijk een redelijk onnozele term, maar goed. Dergelijke harde, bonkende, ritmische industrial krijgen we van Kaibun, Nullvektor, Geistform, Wieloryb, Winterkälte en verder van Yura Yura met het meeslepende erg Sonar-getinte “Laika”. OrphX (“Exit Strategy”) heeft dan weer eerder wat van Monolith. Ook “Cruelty” van Le Moderniste kraakt en kriept dat het een lieve lust is.

Nog meer ritmische industrial, maar iets subtieler en met een atmosferische break die de songtitel (“Introspektion”) eer aan doet, krijgen we van Phasenmensch. Xabec brengt erg boeiende atmosferische ambiente electro-industrial. Talvekoidik gaat nog meer uitgesproken de ambient toer op en combineert welluidende keyboardmemodieën met industriële klanken. Beiden zorgen ze voor een welkom ambient intermezzo tussen al dat ritmische noise geweld.

Wie zeker niet mocht ontbreken op het Hands festival en op de bijhorende sampler is het Antwerpse project Ah Cama-Sotz. Met zijn occulte dark ambient met etherische vrouwelijke zang levert hij een van de strafste tracks van de sampler. De track met de langste titel ook: “The Night Is Cold And The Air Is Clear (we say goodbye on this day version)”.

Die andere Antwerpenaar, Hysteresis, is eveneens verantwoordelijk voor een van de toptracks van deze verzamelaar. Zijn track is de enige waarin elektronica gecombineerd wordt met gitaarriffs. Zware gitaarriffs. Het resultaat is dat “Bitcrush” aardig richting electrometal of industrial rock gaat. Roept daar iemand ‘Ministry’ of was het ‘Oomph’? Dit is wat ze in het Duits een ‘ohrwurm’ noemen. Uitermate catchy, dansbaar en aanstekelijk.

Mijn favoriete track is echter het waanzinnige “Scattered Disc Objects” van het mij voorheen onbekende Heimstatt Yipotash, behoorlijk creepy jaagt het me de koude rillingen over de rug en tegelijkertijd is het erg dansbaar. Het deed mij besluiten om deze act verder te exploreren en er mij binnenkort een album van aan te schaffen.

"Forms Of Hands 13" is een sterke labelverzamelaar met een aangename mix van gevestigde waarden en nieuwkomers (Phasenmensch, Le Moderniste, Kaibun, Yura Yura) en van stevige beuktracks met de obligate meer atmosferische getinte rustpunten.

Forms Of Hands

Henk Vereecken
06/12/2013

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...