casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.313 items

   

UrZon
Om Nom Nom (Live Versions)
Dark Ambient - Industrial - Ritual
19/11/2017 : UrZon - Om Nom Nom (Live Versions)
Eigen beheer  Eigen beheer
19/11/2017, Dimi Brands

Zoals u reeds kon lezen op uw favoriete webstek waren we er met graagte bij toen Radio Centraal medewerker Sven Visterin zijn verjaardag vierde in Wommelgem en daar speciaal voor de gelegenheid ons liet meegenieten van de live première van het Antwerpse project UrZon (het geesteskind van Kolja Aertgeerts).

UrZon wist met zijn (digitale) releases al de nodige lovende woorden bij ons los te weken. (lees er gerust de reviews van Erover en Secret Techniques op na.)

Op het podium liet Kolja zich bijstaan door Hybryds’ Magthea, een combinatie die klonk als vuurwerk.

Ter voorbereiding voor deze memorabele gebeurtenis in de geschiedenis van UrZon werd grondig gerepeteerd, en hoe dit klonk kan je terugvinden op Om Nom Nom, wederom een digitale release (te downloaden via het gekende “name your price” principe op Bandcamp) die een soortement mixtape is van waar UrZon live voor staat. Hoe het daadwerkelijk klonk, kan je horen op het afsluitende ‘Overture’, dat klonk zoals wij het mochten aanhoren in de Wommel. Eerder op de plaat kan je van dit nummer ook de voorbereidende versie terug horen, vergelijk dus zelf maar.

Om Nom Nom wordt wel eens in de mond genomen om aan te tonen dat men iets lekker vindt. Zelf doet deze uitdrukking al mijn haren rechtop staan, in die mate zelfs dat ik de term niet eens over de lippen krijg.

Maar de muziek van UrZon kunnen we zo smaken, dat ik, hoewel nochtans gezegend met een zeer lage irritatiegrens, deze titel zelfs door de vingers kan zien. We kunnen dan ook niet ontkennen dat iedere release van UrZon simpelweg naar meer smaakt!

We krijgen een mix die erg doet denken aan de bombastische dark ambient van In Slaughter Natives (‘Fire And Ice’, ‘Not Today’), met snedige electro met dito vocalen in de stijl van :Wumpscut: (aangezien deze nooit live optreden zal, en het zelfs twijfelachtig is of we er nog nieuw plaatwerk van mogen verwachten, biedt UrZon een waardig alternatief van eigen bodem) (‘Contact’). Een uitstapje richting death industrial (denk Brighter Death Now) of zelfs de ritmische industrial variant schuwt onze goede vriend Kolja niet. Maar dan liefst van al, al deze invloeden lekker eclectisch in één nummer gepropt, met een dikke middelvinger naar de hokjesmentaliteit, zo hebben we het graag.

Doorspekt met tal van samples, maar ook gekruid met live percussie (‘No Flesh’, ‘Overture’), die dan weer beelden oproept van old school industrial acts als Einstürzende Neubauten en SPK, zal de modale muziekliefhebber zich niet snel vervelen bij de klanken van UrZon, niet op plaat, en sinds oktober 2017 ook niet live.

Met Magthea aan zijn zijde op het podium, kwam de gedachte bij ons op dat Hybryds zijn zonen uitzendt. En dan hebben we het over Kolja, die muzikaal als erfgenaam goede punten scoort, maar doelen we ook op TraumaSutra (Peter De Koning) die achter de knoppen het geluid in goede banen leidde.

De toekomst wat betreft onze favoriete donkere klanken ziet er dus rooskleurig uit. We hopen dan ook dat de live-avonturen van UrZon bij deze een aanvang hebben genomen, en we dit fijne project nog vaak mogen meemaken.

UrZon

Dimi Brands
19/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : 'Anywhere out there' kondigt nieuwe plaat van Your Life On Hold aan

Er werd al een tijdje uitgekeken naar nieuw werk van Your Life On Hold, het gothic rock project van Jan Dewulf alias John Wolf, al jaren één van de meest actieve mensen in de Belgische scene. Eerdere platen als 'Burning For The Ancient Connection' en 'My Name Is Legion For We Are Many' werden heel geod onthaald, ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : Whispers In The Shadow in de knel met het verleden

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben Whispers In The Shadow in coronatijden een nieuwe plaat afgewerkt. Dit deden ze dankzij een uitgebreide crowdfunding. En die laat een ander geluid horen dan voorganger 'The Urgency Of Now' uit 2018. Waar die plaat de terugkeer naar een klassiek gitaargeluid inluidde, horen we nu weer meer ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : De Delvers roepen op om wakker te worden voor de cultuursector

Er zijn heel wat mensen en sectoren getroffen door de corona-crisis, maar weinig zijn zo hard getroffen als de cultuursector. Sinds maart al ligt op dat vlak bijna alles dicht. Er gaan veel stemmen op om de cultuursector te ondersteunen, en één van die stemmen zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest dat korte maar fijne ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...