casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.460 items

   

Two Door Cinema Club
Tourist history
Pop - Synthpop / Electropop
28/03/2010 : Two Door Cinema Club - Tourist history

28/03/2010, Didier Becu

U bent misschien ook één van die mensen die begint te beven en te sidderen als hij hoort dat een bepaalde groep de hemel ingeprezen wordt door de Britse pers.

Toegegeven, soms hebben ze het bij het rechte eind maar op andere momenten vraag je je dan af wat hun nu weer bezield heeft.

Wat ook uw mening over dit alles mag zijn, het blijft wel een feit dat bijna de hele Britse muziekgeschiedenis opgebouwd is rondom deze hypes.

U kon het natuurlijk al vermoeden maar deze Noord-Ierse groep is wederom in de ogen van Britse journalisten de redder van de huidige muziekscene. Voor ons rest dan enkel de opgave om het mysterie te ontrafelen.

Je hoeft de plaat niet volledig uit te horen om tot een antwoord te komen want reeds bij de eerste noten van opener “Cigarettes in the theatre” is het duidelijk dat dit een zeer poppy plaatje zal worden.

Een zeer kort poppy plaatje want volgens zanger Alex Trimble duren alle klassiekers amper 30 minuten.

Two Door Cinema Club komen uit Bangor (een klein dorpje vlakbij Belfast) en de nieuwe helden proberen vlijtig in te spelen op de huidige herontdekking van de klassieke Britpop met een dansbeatje.

Het is ook al meteen duidelijk dat hier gekozen wordt voor Afrikaanse ritmegitaartjes.

Het zal wel nooit de bedoeling geweest zijn maar deze heren klinken niet zo veel verschillend van onze Belgische ex-halfgoden Luna Twist. Maar toegegeven, het zal wel eerder een kwestie geweest zijn om op de trein van Vampire Weekend te springen en daar lukken ze vrij goed in.

Bij andere nummers zoals het uitstekende “I can talk” heb je dan weer het gevoel dat ze willen klinken als Delphic (of Bloc Party, zo u wilt) die volgens mij toch wel een tikkeltje beter zijn. Net als Delphic is het overduidelijk dat de heren van Two Door Cinema Club aandachtig naar New Order hebben geluisterd want meer dan eens denk je aan Bernard Sumner.

“Tourist history” is een aangename plaat geworden die de liefhebbers van Britpop en indie-dance zal aanspreken, maar deze vederlichte plaat zal nooit verder raken dan een voetnoot in de muziekgeschiedenis.

Dus als men je vraagt of ze de hype waard zijn, zou het antwoord zich wel eens kunnen bevinden tussen een overtuigende neen en een zwakke ja.

http://www.myspace.com/twodoorcinemaclub

Didier Becu
28/03/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...