casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.356 items

   

Two Door Cinema Club
Tourist history
Pop - Synthpop / Electropop
28/03/2010 : Two Door Cinema Club - Tourist history

28/03/2010, Didier Becu

U bent misschien ook één van die mensen die begint te beven en te sidderen als hij hoort dat een bepaalde groep de hemel ingeprezen wordt door de Britse pers.

Toegegeven, soms hebben ze het bij het rechte eind maar op andere momenten vraag je je dan af wat hun nu weer bezield heeft.

Wat ook uw mening over dit alles mag zijn, het blijft wel een feit dat bijna de hele Britse muziekgeschiedenis opgebouwd is rondom deze hypes.

U kon het natuurlijk al vermoeden maar deze Noord-Ierse groep is wederom in de ogen van Britse journalisten de redder van de huidige muziekscene. Voor ons rest dan enkel de opgave om het mysterie te ontrafelen.

Je hoeft de plaat niet volledig uit te horen om tot een antwoord te komen want reeds bij de eerste noten van opener “Cigarettes in the theatre” is het duidelijk dat dit een zeer poppy plaatje zal worden.

Een zeer kort poppy plaatje want volgens zanger Alex Trimble duren alle klassiekers amper 30 minuten.

Two Door Cinema Club komen uit Bangor (een klein dorpje vlakbij Belfast) en de nieuwe helden proberen vlijtig in te spelen op de huidige herontdekking van de klassieke Britpop met een dansbeatje.

Het is ook al meteen duidelijk dat hier gekozen wordt voor Afrikaanse ritmegitaartjes.

Het zal wel nooit de bedoeling geweest zijn maar deze heren klinken niet zo veel verschillend van onze Belgische ex-halfgoden Luna Twist. Maar toegegeven, het zal wel eerder een kwestie geweest zijn om op de trein van Vampire Weekend te springen en daar lukken ze vrij goed in.

Bij andere nummers zoals het uitstekende “I can talk” heb je dan weer het gevoel dat ze willen klinken als Delphic (of Bloc Party, zo u wilt) die volgens mij toch wel een tikkeltje beter zijn. Net als Delphic is het overduidelijk dat de heren van Two Door Cinema Club aandachtig naar New Order hebben geluisterd want meer dan eens denk je aan Bernard Sumner.

“Tourist history” is een aangename plaat geworden die de liefhebbers van Britpop en indie-dance zal aanspreken, maar deze vederlichte plaat zal nooit verder raken dan een voetnoot in de muziekgeschiedenis.

Dus als men je vraagt of ze de hype waard zijn, zou het antwoord zich wel eens kunnen bevinden tussen een overtuigende neen en een zwakke ja.

http://www.myspace.com/twodoorcinemaclub

Didier Becu
28/03/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...