casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.969 items

   

Two Door Cinema Club
Tourist history
Pop - Synthpop / Electropop
28/03/2010 : Two Door Cinema Club - Tourist history

28/03/2010, Didier Becu

U bent misschien ook één van die mensen die begint te beven en te sidderen als hij hoort dat een bepaalde groep de hemel ingeprezen wordt door de Britse pers.

Toegegeven, soms hebben ze het bij het rechte eind maar op andere momenten vraag je je dan af wat hun nu weer bezield heeft.

Wat ook uw mening over dit alles mag zijn, het blijft wel een feit dat bijna de hele Britse muziekgeschiedenis opgebouwd is rondom deze hypes.

U kon het natuurlijk al vermoeden maar deze Noord-Ierse groep is wederom in de ogen van Britse journalisten de redder van de huidige muziekscene. Voor ons rest dan enkel de opgave om het mysterie te ontrafelen.

Je hoeft de plaat niet volledig uit te horen om tot een antwoord te komen want reeds bij de eerste noten van opener “Cigarettes in the theatre” is het duidelijk dat dit een zeer poppy plaatje zal worden.

Een zeer kort poppy plaatje want volgens zanger Alex Trimble duren alle klassiekers amper 30 minuten.

Two Door Cinema Club komen uit Bangor (een klein dorpje vlakbij Belfast) en de nieuwe helden proberen vlijtig in te spelen op de huidige herontdekking van de klassieke Britpop met een dansbeatje.

Het is ook al meteen duidelijk dat hier gekozen wordt voor Afrikaanse ritmegitaartjes.

Het zal wel nooit de bedoeling geweest zijn maar deze heren klinken niet zo veel verschillend van onze Belgische ex-halfgoden Luna Twist. Maar toegegeven, het zal wel eerder een kwestie geweest zijn om op de trein van Vampire Weekend te springen en daar lukken ze vrij goed in.

Bij andere nummers zoals het uitstekende “I can talk” heb je dan weer het gevoel dat ze willen klinken als Delphic (of Bloc Party, zo u wilt) die volgens mij toch wel een tikkeltje beter zijn. Net als Delphic is het overduidelijk dat de heren van Two Door Cinema Club aandachtig naar New Order hebben geluisterd want meer dan eens denk je aan Bernard Sumner.

“Tourist history” is een aangename plaat geworden die de liefhebbers van Britpop en indie-dance zal aanspreken, maar deze vederlichte plaat zal nooit verder raken dan een voetnoot in de muziekgeschiedenis.

Dus als men je vraagt of ze de hype waard zijn, zou het antwoord zich wel eens kunnen bevinden tussen een overtuigende neen en een zwakke ja.

http://www.myspace.com/twodoorcinemaclub

Didier Becu
28/03/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...