casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

TSTI
Endings
Synthpop / Electropop
26/12/2017 : TSTI - Endings
Basic Unit Productions  Basic Unit Productions
26/12/2017, Danny Quetin

Het gebeurt wel eens meer dat je bij nieuwe releases dingen tegenkomt die je van haar noch pluim kent. Releases die je eerst beluistert met de nodige argwaan, in de hoop dat er iets verrassend gaat weerklinken. Zo bereikte op de redactie een in eerste instantie wat vreemdsoortige CD waar we verder het raden naar hadden. Bij beluistering verdween de argwaan om plaats te ruimen voor die van leuke ontdekking. Die van Endings van TSTI. Een digitale zoektocht liet blijken dat het een eenmansproject betreft van een zekere S. Smith. En dat hij in 2012 reeds een album uitbracht dat Evalutions werd geheten. En dat twee jaar later werd geëvalueerd en herschapen tot een remix-album. Met remixes van onder meer van Synth Alien, Phospor en Soft Riot.

Met Endings is er dus een tweede album, en laat dat gefundenes fressen zijn voor fans van een Depeche Mode. Een Depeche Mode vooral ten tijde Black Celebration.

Herr Smith heeft dan ook een stemgeluid dat tot eenzelfde soort merk stembanden behoort dan dat van Dave Gahan. Muzikaal vaart hij ook wel in dezelfde visvijver, maar weet er toch genoeg aas aan toe te voegen dat ergens wel het verschil weet te maken.

Endings opent met Things I Would Do en dat in eerste instantie neigt te huwen met licht-industriële toestanden, maar al vlug de richting van atmosferische synthpop uitgaat. Atmosferisch jawel, met een tapijt van een warme soundscape en een pakkend refrein. Het is deze track die als paradepaardje dient te fungeren, getuige de Hante-Remix en de Ssleeping DesiresS-remix waar deze Endings mee eindigt.

Jennifer Touch, iemand ? Berlijnse schoonheid die je misschien zou kennen van haar Feeling C-EP, en die voor Naïveté mede verantwoordelijk wordt gesteld voor een rijkelijk gevuld poppy geluid. Niet meer maar ook niet minder. Pure Depeche Mode is dan weer Sincerity, terwijl Forgive Me zijn best doet om iets magisch te vervaardigen en daar wonderwel in slaagt. Met vele laagjes die weten hand in hand te gaan met het draagvlak van iets met emotie.

Beklijvend en oorwormend klinkt dan weer Strange Times, poppy elektro die verder gaat dan daar waar de meeste electropop doorgaans mee weten te eindigen. Het zijn net die extra laagjes die er iets wonderbaarlijk van weten te maken.

Zonder woorden, maar wel bijzonder uitnodigend is To Visit You Again. Met het nodige experiment, aantonend dat de genaamde TSTI meer is dan een verlengstuk van DM. Hetgeen ook overduidelijk blijkt uit Flatter Me, vleiend voortbordurend met de nodige dosis melancholische toestanden en in het gezelschap van de violin van ene zekere A. Guidarelli. Opbouwend en toch ook weer verzachtend.

Maar het toppunt van de melancholie zit verstopt in R.A.S. dat zich met graagte laat vullen door de warmte van de net niet oververhitte synthklank. Schoon in al zijn vormen.

Endings van TSTI is de ultieme plaat voor degenen die heimwee hebben naar een Black Celebration van Depeche Mode, maar met dat tikkeltje meer arrangement dat het net ontzettend boeiend weet te maken.

Bandcamp

Danny Quetin
26/12/2017

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...