casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.308 items

   

TSIDMZ
The Aeon Of ThuleSehnsucht
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Folk / Ethnic / Tribal - Martial
18/05/2020 : TSIDMZ - The Aeon Of ThuleSehnsucht
GH Records
18/05/2020, Dimi Brands

TSIDMZ of in het geheel ThuleSehnsucht In Der MaschinenZeit selecteert voor de gelegenheid van zijn twaalfde verjaardag 17 essentiële nummers op deze goed gevulde compilatie.

Zelf hebben we het project van Italiaan Solimano Mutti steeds op de voet gevolgd en we kunnen beamen dat hij werkelijk het beste uit zijn rijke discografie geplukt heeft.

Het mag dan wel een project zijn dat ook wat tegenwind te verduren heeft, te wijten aan de standpunten die het politiek gezien inneemt. TSIDMZ staat samen met Barbarossa Umtrunk bekend als grote voorvechters van de Euraziatische en Hyperborea visie. Collega Xavier Kruth verzamelde enkele jaren geleden al zijn moed bij elkaar en waagde zich aan een interview met de heer Mutti hierover, het lezen waard!

Zelf bestempelt Mutti zijn project als zijnde apolitiek. Het is immers aan uzelf welke betekenis u er aan geeft. Hou dit in uw achterhoofd want indien u louter en alleen al omwille van een bepaald standpunt een artiest geen kans zou geven, loopt u heel wat moois mis.

En heel wat moois, dat is zeker terug te vinden op The Aeon Of ThuleSehnsucht. Deze compilatie is een reis doorheen de geschiedenis van het project, met herziene en nieuwe nummers, een panorama van verschillende samenwerkingen en de verschillende stijlen die door de jaren heen hun weg vonden naar de muziek van TSIDMZ.

Maar net zozeer, het betreft immers de ziel van het project, is het een visie die futurisme en traditie combineert met het gedachtengoed van TSIDMZ.

Zowel muzikaal als in de aangeboorde thema’s is het de bedoeling om zo eclectisch mogelijk te zijn zonder evenwel inbreuk te doen aan het doel van het project. Om deze reden is het project altijd betrokken geweest bij samenwerkingen met andere muzikanten, vaak met dezelfde ideologische agenda.

Het meerendeel van de nummers op deze verzamelaar bestaat uit deze samenwerkingen, die gaan van nobele onbekenden tot klinkende namen als het onvermijdelijke Barbarossa Umtrunk tot Rose Rovine E Amanti, Strydwolf, Sonnenkind, Gnomonclast, Corazzata Valdemone, L’Effet C’est Moi,...

Muzikaal mag je je dan ook aan een eclectisch allegaartje verwachten, met neofolk, martial, traditionele liederen tot meer elektronische nummers. De sterkte van de compilatie is dat dit alles netjes als een solide geheel luistert.

Fans van neofolk en verwante genres MOETEN op z’n minst 1 album van TSIDMZ in hun collectie hebben. Laat het dan deze The Aeon Of ThuleSehnsucht zijn, dan heb je ineens het allerbeste van dit fijne project in huis.

TSIDMZ

Dimi Brands
18/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...