casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

TSIDMZ
The Aeon Of ThuleSehnsucht
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Folk / Ethnic / Tribal - Martial
18/05/2020 : TSIDMZ - The Aeon Of ThuleSehnsucht
GH Records
18/05/2020, Dimi Brands

TSIDMZ of in het geheel ThuleSehnsucht In Der MaschinenZeit selecteert voor de gelegenheid van zijn twaalfde verjaardag 17 essentiële nummers op deze goed gevulde compilatie.

Zelf hebben we het project van Italiaan Solimano Mutti steeds op de voet gevolgd en we kunnen beamen dat hij werkelijk het beste uit zijn rijke discografie geplukt heeft.

Het mag dan wel een project zijn dat ook wat tegenwind te verduren heeft, te wijten aan de standpunten die het politiek gezien inneemt. TSIDMZ staat samen met Barbarossa Umtrunk bekend als grote voorvechters van de Euraziatische en Hyperborea visie. Collega Xavier Kruth verzamelde enkele jaren geleden al zijn moed bij elkaar en waagde zich aan een interview met de heer Mutti hierover, het lezen waard!

Zelf bestempelt Mutti zijn project als zijnde apolitiek. Het is immers aan uzelf welke betekenis u er aan geeft. Hou dit in uw achterhoofd want indien u louter en alleen al omwille van een bepaald standpunt een artiest geen kans zou geven, loopt u heel wat moois mis.

En heel wat moois, dat is zeker terug te vinden op The Aeon Of ThuleSehnsucht. Deze compilatie is een reis doorheen de geschiedenis van het project, met herziene en nieuwe nummers, een panorama van verschillende samenwerkingen en de verschillende stijlen die door de jaren heen hun weg vonden naar de muziek van TSIDMZ.

Maar net zozeer, het betreft immers de ziel van het project, is het een visie die futurisme en traditie combineert met het gedachtengoed van TSIDMZ.

Zowel muzikaal als in de aangeboorde thema’s is het de bedoeling om zo eclectisch mogelijk te zijn zonder evenwel inbreuk te doen aan het doel van het project. Om deze reden is het project altijd betrokken geweest bij samenwerkingen met andere muzikanten, vaak met dezelfde ideologische agenda.

Het meerendeel van de nummers op deze verzamelaar bestaat uit deze samenwerkingen, die gaan van nobele onbekenden tot klinkende namen als het onvermijdelijke Barbarossa Umtrunk tot Rose Rovine E Amanti, Strydwolf, Sonnenkind, Gnomonclast, Corazzata Valdemone, L’Effet C’est Moi,...

Muzikaal mag je je dan ook aan een eclectisch allegaartje verwachten, met neofolk, martial, traditionele liederen tot meer elektronische nummers. De sterkte van de compilatie is dat dit alles netjes als een solide geheel luistert.

Fans van neofolk en verwante genres MOETEN op z’n minst 1 album van TSIDMZ in hun collectie hebben. Laat het dan deze The Aeon Of ThuleSehnsucht zijn, dan heb je ineens het allerbeste van dit fijne project in huis.

TSIDMZ

Dimi Brands
18/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...