casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.470 items

   

Traktor
Mean Business
Alternative Rock - Post Rock
27/02/2016 : Traktor - Mean Business
Atlas Records  Atlas Records
27/02/2016, Danny Quetin

Het is geen nieuws als ik je vertel dat de muziekindustrie in zijn geheel tegenwoordig wordt gebouwd op losse funderingen. De Big Business is geëvolueerd tot een Mean Business. De Zweden van de posthardcore-band Traktor zijn zich er ook van bewust. Hun nieuwe album heet dan ook Mean Business. In de dubbele betekenis van het woord. Ze menen het, al beseffen ze maar al te goed dat het geen sinecure is om op te vallen tussen het geweld van meerdere releases binnen hun genre.

En dat muzikale genre kan je nog het best vergelijken met wat bands als At The Drive In, Hot Snakes en And You Will Know Us By The Trail Of Dead doen. De vocalen doen dan weer denken aan Dexter Holland.

Voor een band als Traktor zal het zeker een uitlaatklep zijn van een leven vol stress, wij blijven wel zitten met een gevoel van ongestilde honger.

Het album Mean Business is er dan ook een eentje die je kan catalogiseren onder de benaming van eenheidsworst. Niks nieuw, vele ratten hebben er inmiddels reeds aan geknaagd.

Het geheel klinkt hard, meedogenloos en spuwt je recht in je gezicht. En dat doen ze nu eenmaal allemaal, wegens getapt uit één en hetzelfde vat. Senter, First Skin Blood, Omega : schreeuwlelijk binnen de muren van het lichtere hardcore. Middelmatig van vorm, maar met aandacht voor hier en daar een melodielijn.

W.T.T.R, The Secret, No Filter, Follow The Trail : het zijn nummers die ergens bungelen tussen alternatieve rock maar net tekort schieten om het label van hardcore te dragen.

Middelmatigheid geeft vaak een onvoldoende om ontdekt te worden. Deze Mean Business zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook zo’n album worden dat vlug vergeten zal worden. Tracks als Daggers & Feathers, The Cause And The Cure en Wizard Of Choice gaan hier geen beterschap in brengen.

Al bestaat er een kans dat dit album zelfs niet eens gaat uitgebracht worden. Om economische redenen en om Moeder Natuur te beschermen tegen onnodig drukwerk, zal Mean Business van Traktor dan ook slechts op vinyl verschijnen van zodra er 150 stuks digitaal gaan verkocht worden. Een soort van crowdfunding dus.

Je kan hiervoor zelf je steentje bijdragen op hun bandcamp-pagina. Of niet. U ziet maar. Het is dan ook een Mean Business.

Danny Quetin
27/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 30/11/2020 : Epica adopteert zes wolven van het WNF!

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist zijn nieuwe single-video 'Freedom - The Wolves Within' uitgebracht. Vorige maand kwam de 1e single-video 'Abyss Of Time' uit. Beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album 'Omega' dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. 'Omega' ...

lees meer...
NIEUWS 29/11/2020 : Zie ginds komt Fx8:Sd8!

Het wordt een trieste Sinterklaas en een nog veel triestere eindejaarsperiode, maar niet getreurd: Fïx8:Sëd8 heeft een nieuw album aangekondigd dat op 22 januari verschijnt en nu reeds besteld kan worden. 'The Inevitable Relapse' is het 5de album van de Duitse dark electro-sensatie en het 3de dat op Dependent wordt uitgebracht. ...

lees meer...
NIEUWS 28/11/2020 : The Mars Model scheert hoge toppen met 'Frozen In Time'

Met hun nieuwe single 'Sister Glory / Frozen In Time' kunnen we zeggen dat The Mars Model echt hard toeslaat. We hadden reeds lof te over voor 'Sister Glory', waarvan de video twee weken geleden verscheen. Het was een ruig nummer met gitaren zoals we ze van Killing Joke en Siglo XX kennen. Wat een verrassing is de b-zijde 'Frozen ...

lees meer...
NIEUWS 28/11/2020 : Documentaire over Indonesische punkscene op Canvas

Punk is niet dood, enkel oud. Maar dat is bij ons. In andere delen van de wereld is punk nog helemaal jong en rebels, een alternatieve levensstijl die jongeren aantrekt om het anders aan te pakken dan de vorige generatie. En is het nog werkelijk gevaarlijk om punker te zijn. In de islamitische deelstaat Atjeh in Indonesië worden punkers ...

lees meer...
NIEUWS 27/11/2020 : Blutengel en Massive Ego maken niets dan leegte

Ok, u zult ons moeten vergeven voor de flauwe woordspeling in de titel. Maar als je een song maakt die 'Nothing But A Void' heet, mag je je er ook aan verwachten. Fans van het Duitse Blutengel en van het Britse Massive Ego mogen alvast opgelucht zijn, want het gaat wel degelijk om nieuw materiaal van beide groepen, en dat terwijl er ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...