casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

TIOS (The Illusion Of Silence)
Black Rainbow
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Ethereal / Heavenly Voices - Neoklassiek
21/06/2016 : TIOS (The Illusion Of Silence) - Black Rainbow
Sulphur Flowers  Sulphur Flowers
21/06/2016, Dimi Brands

Met de woorden: “neofolk met neoklassieke invloeden, verre van slecht, maar ik kan er niets zinnigs over zeggen.”, schoof collega Henk Vereecken deze promo mijn richting uit.

Hoewel je me niet snel in een kerk zal terugvinden, steek ik niet onder stoelen of banken dat ik een liefhebber ben van hemelse klanken. Wat dat betreft zit je dus zeker goed bij TIOS, oftewel The Illusion Of Silence. De man achter dit project laat zich ook daadwerkelijk TIOS noemen, en na enig opzoekwerk zou het gaan om de Italiaan (daar heb je ze weer) Luca Bonandini. Een naam die niet meteen een belletje doet rinkelen, en na het bestuderen van het hoesje, bleek dat de goede man voor zijn debuutcd Black Rainbow zich liet omringen door heel wat gastmuzikanten.

Vlak voor de eerste beluistering van dit plaatje zag ik net een optreden van Sunset Wings op WGT. Deze Russische dark folk band was voor mij één van de absolute revelaties van het hele festival. Toeval wil dat enkele leden van Sunset Wings (Alecs Popov, Tatiana Korotkova en Anna Ivanova) deel uitmaken van de gastenlijst op dit album. Samen met tal van andere muzikanten maken ze met behulp van een halve muziekwinkel (piano, keyboards, percussie, gitaar, fluit, mondharmonica, cello, viool en accordeon) iets wat klinkt, en daarbij had Henk het dus bij het rechte eind, als neofolk met neoklassieke invloeden.

Mooie, rustige (achtergrond)muziek, die echter niet zo sterk voor de dag komt als Sunset Wings, maar die fans van Dead Can Dance en/of Black Tape For A Blue Girl zeker zullen weten te appreciëren. We geven onze Italiaanse vriend alvast nog wat respijt, aangezien dit nog maar zijn debuutplaat is, is er zeker nog een groeimarge voorzien.

In 42 minuten jaagt Bonandini en co er vijftien nummers door, waardoor de nummers dus eerder aan de korte kant zijn, al is jagen een werkwoord dat in de verste verte niet van toepassing is op deze cd. In jachtige tijden als tegenwoordig zijn plaatjes als deze zeer welkome oases van rust die we zouden moeten koesteren.

Akkoord, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze release zich niet echt onderscheid van andere soortgelijke releases uit het genre. Wat niet wegneemt dat deze donkere, melancholische nummers staan als een huis, en heus niet moeten onderdoen voor de meer gekende namen uit het genre.

Op zijn sterkst is TIOS als er sprake is van samenzang tussen Luca en Tatiana Korotkova (die ook bij Sunset Wings de engelenvocalen voor haar rekening neemt), zoals bijvoorbeeld op ‘The Old Seaman’ en ‘Blooming’.

Smijt dus even die overvolle agenda aan de kant, laat al die e-mails nog even onbeantwoord, en sluit in de plaats je ogen, en geniet van deze hemelse illusie van stilte.

TIOS

Dimi Brands
21/06/2016

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...