casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

TIOS (The Illusion Of Silence)
Black Rainbow
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Ethereal / Heavenly Voices - Neoklassiek
21/06/2016 : TIOS (The Illusion Of Silence) - Black Rainbow
Sulphur Flowers  Sulphur Flowers
21/06/2016, Dimi Brands

Met de woorden: “neofolk met neoklassieke invloeden, verre van slecht, maar ik kan er niets zinnigs over zeggen.”, schoof collega Henk Vereecken deze promo mijn richting uit.

Hoewel je me niet snel in een kerk zal terugvinden, steek ik niet onder stoelen of banken dat ik een liefhebber ben van hemelse klanken. Wat dat betreft zit je dus zeker goed bij TIOS, oftewel The Illusion Of Silence. De man achter dit project laat zich ook daadwerkelijk TIOS noemen, en na enig opzoekwerk zou het gaan om de Italiaan (daar heb je ze weer) Luca Bonandini. Een naam die niet meteen een belletje doet rinkelen, en na het bestuderen van het hoesje, bleek dat de goede man voor zijn debuutcd Black Rainbow zich liet omringen door heel wat gastmuzikanten.

Vlak voor de eerste beluistering van dit plaatje zag ik net een optreden van Sunset Wings op WGT. Deze Russische dark folk band was voor mij één van de absolute revelaties van het hele festival. Toeval wil dat enkele leden van Sunset Wings (Alecs Popov, Tatiana Korotkova en Anna Ivanova) deel uitmaken van de gastenlijst op dit album. Samen met tal van andere muzikanten maken ze met behulp van een halve muziekwinkel (piano, keyboards, percussie, gitaar, fluit, mondharmonica, cello, viool en accordeon) iets wat klinkt, en daarbij had Henk het dus bij het rechte eind, als neofolk met neoklassieke invloeden.

Mooie, rustige (achtergrond)muziek, die echter niet zo sterk voor de dag komt als Sunset Wings, maar die fans van Dead Can Dance en/of Black Tape For A Blue Girl zeker zullen weten te appreciëren. We geven onze Italiaanse vriend alvast nog wat respijt, aangezien dit nog maar zijn debuutplaat is, is er zeker nog een groeimarge voorzien.

In 42 minuten jaagt Bonandini en co er vijftien nummers door, waardoor de nummers dus eerder aan de korte kant zijn, al is jagen een werkwoord dat in de verste verte niet van toepassing is op deze cd. In jachtige tijden als tegenwoordig zijn plaatjes als deze zeer welkome oases van rust die we zouden moeten koesteren.

Akkoord, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze release zich niet echt onderscheid van andere soortgelijke releases uit het genre. Wat niet wegneemt dat deze donkere, melancholische nummers staan als een huis, en heus niet moeten onderdoen voor de meer gekende namen uit het genre.

Op zijn sterkst is TIOS als er sprake is van samenzang tussen Luca en Tatiana Korotkova (die ook bij Sunset Wings de engelenvocalen voor haar rekening neemt), zoals bijvoorbeeld op ‘The Old Seaman’ en ‘Blooming’.

Smijt dus even die overvolle agenda aan de kant, laat al die e-mails nog even onbeantwoord, en sluit in de plaats je ogen, en geniet van deze hemelse illusie van stilte.

TIOS

Dimi Brands
21/06/2016

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...