casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Thorofon/Eva|3
La Théorie Du Diable
EBM - Electro - Industrial - Minimal
24/02/2021 : Thorofon/Eva|3 - La Théorie Du Diable
Ant-Zen  Ant-Zen
24/02/2021, Dimi Brands

Twee acts waar we al een tijdje niet meer van gehoord hebben slaan de handen in elkaar op deze split-single.

Aan de ene kant hebben we Thorofon, wiens laatste album Roots alweer dateert van 2016. Het duo bestaande uit Geneviève Pasquier en Daniel Hofmann speelt op ‘Devil’s Share’ leentjebuur bij de EBM/electro klanken zoals die overvloedig weerklonken in het begin der negentiger jaren. Inclusief een dikke echo naar het decennium dat er aan vooraf ging: de voor de wavende medemens ontegensprekelijk gouden jaren 80 die ons in herinnering gebracht worden door gelijkenissen met acts als bijvoorbeeld Fad Gadget (wij horen hier in de synths met wat goede wil een beetje ‘Coitus Interruptus’ doorklinken) en C Cat Trance.

Een nummer dat in staat moet zijn om menig feestje op te vrolijken.

Eva|3 kennen we van zijn samenwerking met Riotmiloo, in 2019 nog te zien op Trouwfest en dik met onder andere Dirk Ivens.

La Pierre Soudée, het debuutalbum van Riotmiloo kwam uit in 2015, voor het Eva|3’s solo-album The Great Divide moeten we nog verder in de tijd, 2007 meer bepaald.

Ondertussen heb ik vernomen dat Riotmiloo alvast druk in de weer is met dat tweede album, en we vermoeden dat ook Thorofon volop aan het werk is.

‘Théorie:Redux’, het nummer van Eva|3 neemt aardig wat gas terug en kiest voor een zich langzaam uitvouwende aanpak door middel van analoge synths.

De aanvang van het nummer klinkt eerder als werk op Hymen, het zusterlabel van Ant-Zen voor meer experimentele electronica. Gaandeweg worden hier toch de nodige industriële stoorzendertjes aan toegevoegd, al is het sleutelwoord hier toch dosering.

Beide artiesten brengen op La Théorie Du Diable ietsje anders werk dan we van heen gewoon zijn, dus wie zit te wachten op een nieuwe ‘Riot Dictator’ van de kant van Thorofon of beukende, aan Geistform refererende powernoise van Eva|3 zullen verbaast opkijken.

Hoe dan ook staat het als een paal boven water dat beide artiesten voldoende schwung hebben om ook wanneer ze enigszins buiten de lijntjes kleuren toch met een tekening komen die we met plezier inkaderen.

Thorofon

Eva|3

Dimi Brands
24/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...