casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.305 items

   

The Vomit Arsonist
Only Red
Dark Ambient - Industrial
01/10/2015 : The Vomit Arsonist - Only Red
Malignant Records
01/10/2015, Dimi Brands

Voor Only Red, de laatste worp van The Vomit Arsonist, haalde Andrew Grant (de man achter dit project) zijn inspiratie bij de live shows die Brighter Death Now in 2014 in Amerika bracht.

Brighter Death Now, een van de grondleggers van het death industrial genre (waarbij elementen uit power electronics met dark ambient gemengd worden), en het alias van Roger Karmanik, tevens de oprichter van een van onze favoriete labels allertijden (Cold Meat Industry), is dan ook een naam als een klok.

Het mag dan ook geen wonder heten, dat naast The Vomit Arsonist dit project vele volgelingen achter zich mag scharen.

Al is de vlam van Brighter Death Now heden ten dage minder flakkerend dan pakweg een twintigtal jaren geleden, deze plaat brengt een mooie hommage aan deze pionier, en brengt ons acht nummers die enorm lijken op, wat een verrassing, werk van Brighter Death Now.

Loodzware, weinig toegankelijke death industrial, een muzikale doodsreutel, die echter weinig origineel klinkt, en indien je al platen van Brighter Death Now in je bezit hebt, weinig extra te bieden heeft, dan hetgene al is voorgedaan.

Niets mis met je helden eren, en ook in dit geval word dit met stijl en vakkundigheid ten beste gebracht, maar persoonlijk scoort een eigen smoel hebben toch een extra puntje meer.

Al willen we wel opmerken, dat we het uiterst origineel vonden en een glimlach met moeite konden onderdrukken toen we zagen dat het nummer 'Nothing Matters' een bewerking is van een song geschreven door Ernest Tubb, dat in 1949 door Hank Williams uitgebracht werd onder de titel 'It Just Don't Matter Now', en zo waarschijnlijk wel de allereerste death industrial cover van een countrynummer moet wezen, correct me if I'm wrong.

Als je echter niet maalt om originaliteit maar eerder op zoek bent naar een band in volle aanvalsmodus, en waarbij het wapenarsenaal bestaat uit explosieve, weinig subtiele, monotone percussie, bijtende electronica, slepende kettingen, dreigend transformator gezoem en hijgende machine uitwasemingen dan is deze Only Red vast je ding!

Al deze ingrediënten worden in een zoutzuur zangbad gesmeten, waardoor het album als geheel luistert als een door adrenaline aangedreven rit, bewerkt met spanning, extreem nihilisme en duidelijk voelbare vijandigheid.

Ik lust dit wel, want zoals ik reeds aanhaalde bevat deze plaat echt wel sterk materiaal, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het me nog meer zou smaken moest de duidelijk hoorbare invloed er iets minder vingerdik opgelegen hebben.

The Vomit Arsonist (Facebook)

Dimi Brands
01/10/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...