casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.456 items

   

The Triple Tree
The Turning Wheel
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Experimental - Ritual
01/10/2015 : The Triple Tree - The Turning Wheel
Norton North  Norton North
01/10/2015, Dimi Brands

“The Triple Tree, een groep met Tony Wakeford”, waren de woorden die op de redactievergadering dit plaatje mijn richting deden uitkomen.

Tony Wakeford zit de laatste jaren niet bepaald stil, we kennen hem natuurlijk vooral van Sol Invictus, die ons verleden jaar nog verblijdden met een album (Once Upon A Time), alsook een optreden op WGT, alwaar ze integraal het succesalbum In The Rain uitvoerden. Daar komt nu dus nog The Triple Tree bij, een project van Wakeford, samen met o.a. Andrew King (in het verleden ook actief bij Sol Invictus) en Wakeford’s vrouw Renee Rosen (tevens violiste bij Sol Invictus).

The Turning Wheel was eerder (2005) al digitaal verkrijgbaar, maar was toen onder mijn radar doorgevlogen, en is nu dankzij Norton North terug opgedoken.

Nietsvermoedend dacht ik dat dit een makkelijk te bespreken cd’tje ging worden, met maar 5 nummers op de tracklist belandde dit dan ook onderaan de stapel promo's, er van uit gaand dat het hier een EP’tje betrof.

Niets is minder waar, je kan wel degelijk spreke van een ‘extended’ werkje. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik zag dat de vijf nummers goed waren voor een totale speelduur van maar liefst 70 volle minuten (en dit zonder de gevreesde ‘ghost track’!).

Op de eerder genoemde editie uit 2005 prijkte het titelnummer, op zich al goed voor 33 minuten, en op deze heruitgegeven versie is deze The Turning Wheel het eerste deel, en krijgen we zelfs nog een The Turning Wheel Part Two voor de kiezen, dat voortborduurt op het eerste deel, en er nog eens een dikke twintig minuten bijlapt.

Zo zijn beide delen van The Turning Wheel al goed voor totale speelduur van een klein uur.

Indien je niet van lang uitgesponnen, repetitieve nummers houdt loop je hier dus best met de grootst mogelijke boog omheen.

En Wakeford, tja... wat toonvastheid betreft kennen we de goede man zijn zangcapaciteiten, je houdt ervan of niet.

Liefhebbers van esoterie, kunnen dit evenwel gebruiken als soundtack op hun transcendentale reizen, en kopen dit plaatje best in combinatie met een familieverpakking wierook en kaarsen.

Naast deze twee lijvige (wat we ook van Wakeford kunnen zeggen) tracks krijg je er nog drie kortere nummers bovenop, tevens van het zweverige soort, waardoor het geheel mooi aansluit. ‘Follow The Plough’ en ‘Winter Marches On’ waren ook te horen op de eerste uitgave, als bonus krijg je er wel een instrumentale demoversie van het nummer ‘Ghosts’ bovenop.

Sta je open voor een esoterische trance dan kan deze soundtrack misschien wel het beoogde effect opwekken, terwijl het voor andere oren eerder slaap zal verwekken. Vul zelf maar in tot welke categorie je zelf behoort.

Of misschien zweef je wel tussen de twee, gelijk ondergetekende, en vind je het best wel ok, maar had het wel een beetje ‘compacter’ gemogen. Voor mijn persoonlijke esoterische trip zal ik evenwel eerder The Blade van Sol Invictus uit de kast trekken.

The Triple Tree (Facebook)

Dimi Brands
01/10/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...

lees meer...
INTERVIEW : PSY'AVIAH & GNY - Uit teleurstellingen of crisissen borrelen soms creatieve ideeën op.

'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' is het resultaat van een merkwaardige samenwerking. GNY alias Gwenny Cooman maakt al sinds jaar en dag foto's van desolate steden en ingetogen natuur. Eerder dit jaar kon ze met haar werk exposeren onder de noemer 'Steden schuilen niet wanneer het regent'. Ze nodigde zowaar ...