casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

The Lust Syndicate
Capitalism Is Cannibalism
Electro - Industrial - Pop
11/02/2019 : The Lust Syndicate - Capitalism Is Cannibalism
Trisol  Trisol
11/02/2019, Dimi Brands

Ook zonder de inbreng van klimaatjongeren wisten we het al: onze ongebreidelde levensstijl heeft als onvermijdelijk gevolg dat we onszelf naar de verdoemenis consumeren.

Voor al wie hardleers blijft aangaande deze problematiek is er nog altijd The Lust Syndicate, een nieuw project dat op de bres springt om zelfs de grootste keikop een geweten te schoppen.

Met een titel als Capitalism is Cannibalism maakt het project meteen zijn standpunt kenbaar. Deze titel werd in 1982 reeds gebruikt voor een EP van de Engelse anarcho-punk band Anthrax (niet te verwarren met de Amerikaanse metalband) die verscheen op het label van Crass. De titel werd geleend uit een toespraak van de Amerikaanse socialist Eugene V. Debs, de man die de eerste echte vakbond in de VS oprichtte.

Hoewel dus een nieuwe naam bij Trisol, is de man achter het project geen onbekende. Op de groepfoto mag hij dan wel een masker dragen, eens zijn stem weerklinkt herkennen we meteen het warme stemgeluid van Simone Salvatore (een blik op de tatoeages kan ook al een hint zijn) van het Italiaanse dark folk combo Spiritual Front.

Een goede twee jaar geleden stuurde Simone me al enkele demotracks van dit nieuwe project, met de vraag wat mijn mening was. Zelf was hij, niet verrassend voor degenen die de goede man een beetje kennen, enorm onzeker over de nummers.

Het was inderdaad wel even wennen, want wie bij het zien van zijn naam muziek in de stijl van Spiritual Front verwacht, zal vreemd opkijken.

Bij The Lust Syndicatie geeft Simone immers zijn liefde voor old school industrial en electro de vrije teugels. Denk hierbij aan namen als SPK, Hunting Lodge en Test Dept. Maar Simone blijft een man van mooie melodieën, dus louter lawaai zal je op dit debuut niet tegenkomen. De geluiden van metaal op metaal worden dan ook gecounterd door zijn aangename zangstem, waardoor het geheel wel erg vaak in de buurt komt van het crossover geluid dat we zo goed van Depeche Mode kennen (in nummers als ‘Master And Servant’ en ‘People Are People’).

Tevens kan hij beschikken over een heel leger aan gastmuzikanten die zich achter hem scharen in zijn, zoals het lijkt, communistisch manifest: Michael De Victor (van de cult neofolk band While Angels Watch), Gary Carey (Joy Of Life), Sean Ragon (Cult Of Youth), Erin Powell (Awen), Caroline Jago (Sol Invictus, Seventh Harmonic) zijn al niet van de minsten. Maar ook buiten de muziek strikte Simone nog enkele volgelingen zoals de Italiaanse acteur Mark Thompson Ashworth en de Amerikaanse occultist Paul Smalley.

Anders dan bij reguliere politieke partijen heeft dit zwaaien met bekende namen wél een meerwaarde voor het grote geheel.

The Lust Syndicate klinkt geloofwaardig en slaagt er in zijn boodschap over te brengen zonder ook maar een keertje drammerig over te komen. En dat is, gezien het onderwerp, al een heel sterke eigenschap op zich!

Het blijft wel even wennen om Simone eens een keertje NIET over seks te horen zingen. Een zijstap richting electro, alwaar dit toch ook een graag bezongen thema is, zou aanvankelijk doen vermoeden dat de man verder in vetzakkerij zou blijven zwelgen. Is het misschien omdat seks immer verkoopt en we dan weer in dat vermaledijde straatje van het kapitalisme, datgene dat hier net bestreden wordt, belanden?

Feit is dat Capitalism Is Cannibalism qua verrassing dubbel kan tellen, en het met stip nu al één van de meest spraakmakende platen van 2019 zal zijn.

The Lust Syndicate

Dimi Brands
11/02/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...