casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.290 items

   

The Lust Syndicate
Capitalism Is Cannibalism
Electro - Industrial - Pop
11/02/2019 : The Lust Syndicate - Capitalism Is Cannibalism
Trisol  Trisol
11/02/2019, Dimi Brands

Ook zonder de inbreng van klimaatjongeren wisten we het al: onze ongebreidelde levensstijl heeft als onvermijdelijk gevolg dat we onszelf naar de verdoemenis consumeren.

Voor al wie hardleers blijft aangaande deze problematiek is er nog altijd The Lust Syndicate, een nieuw project dat op de bres springt om zelfs de grootste keikop een geweten te schoppen.

Met een titel als Capitalism is Cannibalism maakt het project meteen zijn standpunt kenbaar. Deze titel werd in 1982 reeds gebruikt voor een EP van de Engelse anarcho-punk band Anthrax (niet te verwarren met de Amerikaanse metalband) die verscheen op het label van Crass. De titel werd geleend uit een toespraak van de Amerikaanse socialist Eugene V. Debs, de man die de eerste echte vakbond in de VS oprichtte.

Hoewel dus een nieuwe naam bij Trisol, is de man achter het project geen onbekende. Op de groepfoto mag hij dan wel een masker dragen, eens zijn stem weerklinkt herkennen we meteen het warme stemgeluid van Simone Salvatore (een blik op de tatoeages kan ook al een hint zijn) van het Italiaanse dark folk combo Spiritual Front.

Een goede twee jaar geleden stuurde Simone me al enkele demotracks van dit nieuwe project, met de vraag wat mijn mening was. Zelf was hij, niet verrassend voor degenen die de goede man een beetje kennen, enorm onzeker over de nummers.

Het was inderdaad wel even wennen, want wie bij het zien van zijn naam muziek in de stijl van Spiritual Front verwacht, zal vreemd opkijken.

Bij The Lust Syndicatie geeft Simone immers zijn liefde voor old school industrial en electro de vrije teugels. Denk hierbij aan namen als SPK, Hunting Lodge en Test Dept. Maar Simone blijft een man van mooie melodieën, dus louter lawaai zal je op dit debuut niet tegenkomen. De geluiden van metaal op metaal worden dan ook gecounterd door zijn aangename zangstem, waardoor het geheel wel erg vaak in de buurt komt van het crossover geluid dat we zo goed van Depeche Mode kennen (in nummers als ‘Master And Servant’ en ‘People Are People’).

Tevens kan hij beschikken over een heel leger aan gastmuzikanten die zich achter hem scharen in zijn, zoals het lijkt, communistisch manifest: Michael De Victor (van de cult neofolk band While Angels Watch), Gary Carey (Joy Of Life), Sean Ragon (Cult Of Youth), Erin Powell (Awen), Caroline Jago (Sol Invictus, Seventh Harmonic) zijn al niet van de minsten. Maar ook buiten de muziek strikte Simone nog enkele volgelingen zoals de Italiaanse acteur Mark Thompson Ashworth en de Amerikaanse occultist Paul Smalley.

Anders dan bij reguliere politieke partijen heeft dit zwaaien met bekende namen wél een meerwaarde voor het grote geheel.

The Lust Syndicate klinkt geloofwaardig en slaagt er in zijn boodschap over te brengen zonder ook maar een keertje drammerig over te komen. En dat is, gezien het onderwerp, al een heel sterke eigenschap op zich!

Het blijft wel even wennen om Simone eens een keertje NIET over seks te horen zingen. Een zijstap richting electro, alwaar dit toch ook een graag bezongen thema is, zou aanvankelijk doen vermoeden dat de man verder in vetzakkerij zou blijven zwelgen. Is het misschien omdat seks immer verkoopt en we dan weer in dat vermaledijde straatje van het kapitalisme, datgene dat hier net bestreden wordt, belanden?

Feit is dat Capitalism Is Cannibalism qua verrassing dubbel kan tellen, en het met stip nu al één van de meest spraakmakende platen van 2019 zal zijn.

The Lust Syndicate

Dimi Brands
11/02/2019

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...