casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

The Lust Syndicate
Capitalism Is Cannibalism
Electro - Industrial - Pop
11/02/2019 : The Lust Syndicate - Capitalism Is Cannibalism
Trisol  Trisol
11/02/2019, Dimi Brands

Ook zonder de inbreng van klimaatjongeren wisten we het al: onze ongebreidelde levensstijl heeft als onvermijdelijk gevolg dat we onszelf naar de verdoemenis consumeren.

Voor al wie hardleers blijft aangaande deze problematiek is er nog altijd The Lust Syndicate, een nieuw project dat op de bres springt om zelfs de grootste keikop een geweten te schoppen.

Met een titel als Capitalism is Cannibalism maakt het project meteen zijn standpunt kenbaar. Deze titel werd in 1982 reeds gebruikt voor een EP van de Engelse anarcho-punk band Anthrax (niet te verwarren met de Amerikaanse metalband) die verscheen op het label van Crass. De titel werd geleend uit een toespraak van de Amerikaanse socialist Eugene V. Debs, de man die de eerste echte vakbond in de VS oprichtte.

Hoewel dus een nieuwe naam bij Trisol, is de man achter het project geen onbekende. Op de groepfoto mag hij dan wel een masker dragen, eens zijn stem weerklinkt herkennen we meteen het warme stemgeluid van Simone Salvatore (een blik op de tatoeages kan ook al een hint zijn) van het Italiaanse dark folk combo Spiritual Front.

Een goede twee jaar geleden stuurde Simone me al enkele demotracks van dit nieuwe project, met de vraag wat mijn mening was. Zelf was hij, niet verrassend voor degenen die de goede man een beetje kennen, enorm onzeker over de nummers.

Het was inderdaad wel even wennen, want wie bij het zien van zijn naam muziek in de stijl van Spiritual Front verwacht, zal vreemd opkijken.

Bij The Lust Syndicatie geeft Simone immers zijn liefde voor old school industrial en electro de vrije teugels. Denk hierbij aan namen als SPK, Hunting Lodge en Test Dept. Maar Simone blijft een man van mooie melodieën, dus louter lawaai zal je op dit debuut niet tegenkomen. De geluiden van metaal op metaal worden dan ook gecounterd door zijn aangename zangstem, waardoor het geheel wel erg vaak in de buurt komt van het crossover geluid dat we zo goed van Depeche Mode kennen (in nummers als ‘Master And Servant’ en ‘People Are People’).

Tevens kan hij beschikken over een heel leger aan gastmuzikanten die zich achter hem scharen in zijn, zoals het lijkt, communistisch manifest: Michael De Victor (van de cult neofolk band While Angels Watch), Gary Carey (Joy Of Life), Sean Ragon (Cult Of Youth), Erin Powell (Awen), Caroline Jago (Sol Invictus, Seventh Harmonic) zijn al niet van de minsten. Maar ook buiten de muziek strikte Simone nog enkele volgelingen zoals de Italiaanse acteur Mark Thompson Ashworth en de Amerikaanse occultist Paul Smalley.

Anders dan bij reguliere politieke partijen heeft dit zwaaien met bekende namen wél een meerwaarde voor het grote geheel.

The Lust Syndicate klinkt geloofwaardig en slaagt er in zijn boodschap over te brengen zonder ook maar een keertje drammerig over te komen. En dat is, gezien het onderwerp, al een heel sterke eigenschap op zich!

Het blijft wel even wennen om Simone eens een keertje NIET over seks te horen zingen. Een zijstap richting electro, alwaar dit toch ook een graag bezongen thema is, zou aanvankelijk doen vermoeden dat de man verder in vetzakkerij zou blijven zwelgen. Is het misschien omdat seks immer verkoopt en we dan weer in dat vermaledijde straatje van het kapitalisme, datgene dat hier net bestreden wordt, belanden?

Feit is dat Capitalism Is Cannibalism qua verrassing dubbel kan tellen, en het met stip nu al één van de meest spraakmakende platen van 2019 zal zijn.

The Lust Syndicate

Dimi Brands
11/02/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...