casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

The Foxholes
Foxholesque
Alternative Rock - Prog
01/04/2021 : The Foxholes - Foxholesque
Eigen beheer  Eigen beheer
01/04/2021, Henk Vereecken

Deze in het Spaans zingende band uit de Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft zijn achtste studio-album klaar. Vorig jaar verscheen naast dit studio-album ook nog het livealbum “Konzert”.

In het verleden besprak Dark Entries van hen reeds de albums “Com O Doin Fier No” (2010), “Escaparatismo Cósmico” (2014), “Radio Cincinnati” (2015), “Un Mal Menor” (2016) en “Sci-Fox” (2017). En nu is er dus “Foxholesque” (6 tracks, 39 minuten speelduur).

The Foxholes werden opgericht in een standaard rock line up en ze experimenteerden van in het begin met een keur aan verschillende muziekstijlen, van rock tot electro en van new wave tot progressive rock, spacerock en psychrock. Dit resulteerde in een reeks knappe maar soms wat inconsistente albums.

The Foxholes zijn een alternatief rock trio dat al sinds zijn ontstaan schippert tussen vooral prog en wave. Dit nieuwe album trekt net als zijn voorganger “Sci-Fox” (2016) meer de prog kaart. We denken daarbij aan oudere bands als Emerson, Lake & Palmer, Genesis en Blue Öyster Cult, maar even goed aan het nieuwere prog werk zoals we dat terugvinden bij bands als Porcupine Tree.

The Foxholes brengen vlotte en tegelijkertijd ingenieuze en gesofisticeerde progrock met veel keyboards en synthesizers, gecombineerd met soms stevige maar toch melodieuze gitaren.

Het album opent met “Cruzada”, een song met keyboards en stevige gitaren. Ja, Blue Öyster Cult vind ik persoonlijk de beste referentie. Ook “Orbe” klinkt als een stevige progrocksong, gedomineerd door gitaren en keyboards. “Vepar” is een trager en dreigend nummer met dramatische keyboardklanken, het meest wave getinte nummer ook. Dan volgt met “Who Do You Think You Are” het meest keyboardgedragen nummer en tevens het enige Engelstalige. Titelnummer en magnum epos “Foxholesque” is met zijn 10 minuten het langste nummer en een dijk van een progrocksong.

Net als “Sci-Fox”, het vorige album dat we bespraken, eindigt “Foxholesque” met een extra track die ontleend werd aan een van de oudere albums. Hier is dat “La Sed Que Yo Tengo”, afkomstig van het album “bRutal” uit 2011.

"Foxholesque" van The Foxholes is een aanrader voor de fan van progrockklanken van de seventies tot de meer hedendaagse sound maar zeker ook voor de bredere liefhebber van alternatieve rock. De (overwegend) Spaanse zang geeft de band daarbij een charmante eigenheid.

Website

Facebook

Bandcamp

Soundcloud

Henk Vereecken
01/04/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...