casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.280 items

   

The Cortinas
MK1
Punk
13/07/2010 : The Cortinas - MK1
Bristol Archive
13/07/2010, Didier Becu

Vanaf het moment dat The Clash en Sex Pistols gemeengoed waren geworden heeft wellicht iedere gemeente zijn locale punks gehad. Sommige van deze releases verschenen op zeer gelimiteerde oplages, om maar niet te spreken over de talrijke tapes. Dit alles om maar te zeggen dat het voor de punkfanaat geen gemakkelijke opgave is om al dat lekkers te vinden maar gelukkig bestaan er labels die zich als ware archivarissen over deze historische opnames hebben bekommerd.

Bristol Archive Records is een label die hun naam alle eer aandoet want het is de bedoeling om al het bestaande materiaal van bands uit Bristol die punk of post-punk maakten uit te brengen.

De eerste cd die we hier bij Dark Entries onder de loep nemen zijn The Cortinas en u hoeft niet verder te zoeken, deze groep die ontstond in 1976 zijn inderdaad vernoemd naar de Ford Cortina!

Tijdens het studeren door besloten vijf jonge gasten om een punkband te vormen waarbij ze de aanmoediging kregen van Mark Stewart.

The Cortinas wilden rauwe punkrock brengen en het toeval wilde (in de geschiedenisboeken zijn toevallen altijd mogelijk) dat ze Hugh Cornwell (van The Stranglers, jawel) tegen het lijf liepen en een paar weken later mochten ze met deze wildebrassen spelen in de legendarische Roxy Club (een club nabij Convent Garden in London, en gold destijds als het Mekka van de punkscene).

Ze brachten een paar singletjes uit, John Peel werd gek van ze en vroeg ze voor een sessie en ze versierden de cover van “Sniffin’ Glue”, het regerende fanzine voor iedere punk.

En toen was het over…

“MK1” brengt op mooie wijze de singles en wat demos samen en dit is inderdaad melodieuze punk die herinneringen oproept aan al de grote goden, wat dit meteen een must maakt.

Bristol Archive brengt dit materiaal onder allerlei vormen uit, zo ook op vinyl maar de oplage is wel beperkt tot 500 exemplaren!

www.myspace.com/bristolarchiverecordsuk

Didier Becu
13/07/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...