casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

The Cortinas
MK1
Punk
13/07/2010 : The Cortinas - MK1
Bristol Archive
13/07/2010, Didier Becu

Vanaf het moment dat The Clash en Sex Pistols gemeengoed waren geworden heeft wellicht iedere gemeente zijn locale punks gehad. Sommige van deze releases verschenen op zeer gelimiteerde oplages, om maar niet te spreken over de talrijke tapes. Dit alles om maar te zeggen dat het voor de punkfanaat geen gemakkelijke opgave is om al dat lekkers te vinden maar gelukkig bestaan er labels die zich als ware archivarissen over deze historische opnames hebben bekommerd.

Bristol Archive Records is een label die hun naam alle eer aandoet want het is de bedoeling om al het bestaande materiaal van bands uit Bristol die punk of post-punk maakten uit te brengen.

De eerste cd die we hier bij Dark Entries onder de loep nemen zijn The Cortinas en u hoeft niet verder te zoeken, deze groep die ontstond in 1976 zijn inderdaad vernoemd naar de Ford Cortina!

Tijdens het studeren door besloten vijf jonge gasten om een punkband te vormen waarbij ze de aanmoediging kregen van Mark Stewart.

The Cortinas wilden rauwe punkrock brengen en het toeval wilde (in de geschiedenisboeken zijn toevallen altijd mogelijk) dat ze Hugh Cornwell (van The Stranglers, jawel) tegen het lijf liepen en een paar weken later mochten ze met deze wildebrassen spelen in de legendarische Roxy Club (een club nabij Convent Garden in London, en gold destijds als het Mekka van de punkscene).

Ze brachten een paar singletjes uit, John Peel werd gek van ze en vroeg ze voor een sessie en ze versierden de cover van “Sniffin’ Glue”, het regerende fanzine voor iedere punk.

En toen was het over…

“MK1” brengt op mooie wijze de singles en wat demos samen en dit is inderdaad melodieuze punk die herinneringen oproept aan al de grote goden, wat dit meteen een must maakt.

Bristol Archive brengt dit materiaal onder allerlei vormen uit, zo ook op vinyl maar de oplage is wel beperkt tot 500 exemplaren!

www.myspace.com/bristolarchiverecordsuk

Didier Becu
13/07/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...