casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

The Bony King Of Nowhere
Eleonore
Indie - Pop
14/03/2011 : The Bony King Of Nowhere - Eleonore
PIAS  PIAS
14/03/2011, Didier Becu

Het debuut “Alas my love” liet het al vermoeden maar met dit tweede album kunnen we definitief stellen dat België naast Dez Mona er een nieuwe klasse-treurwilg bij heeft, en hij is geboren onder de naam Bram Vanparys aka The Bony King Of Nowhere.

Of je nu wil of niet, is het moeilijk om de hype rondom The Bony King Of Nowhere te ontlopen en ook al schuwen wij hier bij Dark Entries alles wat maar naar trends riekt, zijn de superlatieven deze keer meer dan op zijn plaats.

Het eerste wat je denkt als je deze zielenbreker hoort, is natuurlijk die verdomde stem die zo veel lijkt op die van Thom Yorke.

Neen hoor, u hoeft het niet uit te schreeuwen dat dit alweer het zoveelste groepje is dat teruggrijpt naar de verdiensten van de Pink Floyd uit Oxford want dat is The Bony King Of Nowhere niet.

We hebben geen idee wat er zich in het hoofd van deze Gentenaar afspeelt maar het is wel een vastberadenheid die gevoed wordt door melancholie en triestheid.

Deze troubadour is er ook niet te beroerd voor om een gedicht van Elsschot (“The Poet”) te gebruiken als uitgaanspunt, en in zijn geval loopt het nog goed af.

The Bony King Of Nowhere is het soort jongen die het liefst de trieste dingen uit dit levensdal bezingt, zo gaat “The Garden” over het sterfbed en laat “Mother” je achter met een brok in de keel. Het zijn niet bepaald feestknallers maar ze laten grote indruk na, ook al is alles bijna minimaal klassiek.

Soms is er hoop en ontluikt een nummer als “Girl from the play” zich als een ideaal liefdesliedje dat zich ergens tussen Belle & Sebastian en Tim Buckley bevindt, maar dit soort van positivisme is een zeldzaamheid op dit album.

De productie was weer in handen van Koen Gisen, rechterhand van An Pierlé die hier trouwens op het eveneens prachtige “Some are fearful” op de piano komt meetokkelen.

“Eleonore” is een schitterend indiefolk album dat op het eerste zicht simpel lijkt maar na twee of drie luisterbeurten bijna thuishoort in de platenkast naast Nick Drake. Bijna.

We overdrijven? Neen, de lat van The Bony King Of Nowhere lag enkel hoog en als je op het eind twijfelt om het woord “meesterwerkje” in de mond te nemen, dan weet je dat hij met glans geslaagd is.

The Bony King Of Nowhere

Didier Becu
14/03/2011

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...