casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.075 items

   

The Bony King Of Nowhere
Eleonore
Indie - Pop
14/03/2011 : The Bony King Of Nowhere - Eleonore
PIAS  PIAS
14/03/2011, Didier Becu

Het debuut “Alas my love” liet het al vermoeden maar met dit tweede album kunnen we definitief stellen dat België naast Dez Mona er een nieuwe klasse-treurwilg bij heeft, en hij is geboren onder de naam Bram Vanparys aka The Bony King Of Nowhere.

Of je nu wil of niet, is het moeilijk om de hype rondom The Bony King Of Nowhere te ontlopen en ook al schuwen wij hier bij Dark Entries alles wat maar naar trends riekt, zijn de superlatieven deze keer meer dan op zijn plaats.

Het eerste wat je denkt als je deze zielenbreker hoort, is natuurlijk die verdomde stem die zo veel lijkt op die van Thom Yorke.

Neen hoor, u hoeft het niet uit te schreeuwen dat dit alweer het zoveelste groepje is dat teruggrijpt naar de verdiensten van de Pink Floyd uit Oxford want dat is The Bony King Of Nowhere niet.

We hebben geen idee wat er zich in het hoofd van deze Gentenaar afspeelt maar het is wel een vastberadenheid die gevoed wordt door melancholie en triestheid.

Deze troubadour is er ook niet te beroerd voor om een gedicht van Elsschot (“The Poet”) te gebruiken als uitgaanspunt, en in zijn geval loopt het nog goed af.

The Bony King Of Nowhere is het soort jongen die het liefst de trieste dingen uit dit levensdal bezingt, zo gaat “The Garden” over het sterfbed en laat “Mother” je achter met een brok in de keel. Het zijn niet bepaald feestknallers maar ze laten grote indruk na, ook al is alles bijna minimaal klassiek.

Soms is er hoop en ontluikt een nummer als “Girl from the play” zich als een ideaal liefdesliedje dat zich ergens tussen Belle & Sebastian en Tim Buckley bevindt, maar dit soort van positivisme is een zeldzaamheid op dit album.

De productie was weer in handen van Koen Gisen, rechterhand van An Pierlé die hier trouwens op het eveneens prachtige “Some are fearful” op de piano komt meetokkelen.

“Eleonore” is een schitterend indiefolk album dat op het eerste zicht simpel lijkt maar na twee of drie luisterbeurten bijna thuishoort in de platenkast naast Nick Drake. Bijna.

We overdrijven? Neen, de lat van The Bony King Of Nowhere lag enkel hoog en als je op het eind twijfelt om het woord “meesterwerkje” in de mond te nemen, dan weet je dat hij met glans geslaagd is.

The Bony King Of Nowhere

Didier Becu
14/03/2011

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Bart Willems doet het na Ono Scream en Apparaat ook solo

Kennen jullie Bart Willems? Jullie zouden nochtans moeten! Bart heeft in 2017 een parchtige postpunk plaat gemaakt met Ono Scream, en weet ook in electrorockland het mooie weer te maken met Apparaat. Alsof dat niet voldoende is, doet hij het nu ook solo onder de naam Willems. En ... in het Nederlands! Het project bracht zonet een tweede video ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 22/06/2022 : Fektsjek: wie schuilt er achter de mysterieuze groep De Aarzels?

Het was u misschien ook al opgevallen: donderdag spelen De Aarzels in de Djingel Djangel in Antwerpen, voor de luttele prijs van 5 euro. We hebben even navraag gedaan in onze kennissenkring, en niemand had ooit al van de groep gehoord, ook al schijnen ze volgens de aankondiging van het optreden al vrij lang mee te gaan: 'De Aarzels ...

lees meer...
NIEUWS 19/06/2022 : Hier zijn ze de laatste Sinner’s Day Summer artiesten! Maar ga dat vooral live zien!

Noblesse Oblige. Na vrijdag en zaterdag stelt Dark Entries jullie graag zondag 26 juni voor aan de hand van een clip van elke deelnemende band aan de Sinner’s Day Summer editie, die nu wel zeer snel dichterbij komt. Mocht u nog geen ticket of tickets hebben, niet twijfelen en gewoon doen door hier te klikken. Zondag 26 juni is alweer ...