casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.418 items

   

The Agnes Circle
Some Vague Desire
Cold Wave - Post Punk
25/12/2016 : The Agnes Circle - Some Vague Desire
Avant! Records  Avant! Records
25/12/2016, Danny Quetin

Een vaag verlangen is ook een verlangen, al durft het zich wel eens huldigen in de nevel van wat schimmigheid. Omhuld door de donkere mist van een Londense grootstad en ergens verscholen in de duisternis van wat niet zo zeer als toeristische trekpleister dient gecatalogiseerd te worden.

En daar in deze buurt geldt de thuisbasis van het qua geslacht evenredig tellend duo The Agnes Circle. Vorig jaar brachten ze reeds de EP Modern Idea uit, nu is er via Avant! Records hun debuutplaat Some Vague Desire.

Ingetogen gemoderniseerde postpunk met een eigen identiteit. In een decor van een zelfgecreëerd universum en afgebakende vormgeving. De poorten openend om uit de ondergrond te kruipen en zich toonbaar op te stellen voor de buitenwereld.

Met White Gate dat verder reikt dan de horizon. Edelmoedig aanvattend met koude synth en een gitaargeluid dat net zo goed van een Porl Thompson kon geweest zijn. Om dan onder de dwang van de drummachine onvervalst uit de hoek te komen.

Het zijn vooral dat naar The Cure refererend gitaargeluid en de machinale drum die het kenmerkende geluid meegeven aan The Agnes Circle. Maar durf het zeker geen kopie te noemen, alles heeft tegenwoordig wel zijn invloeden en laat daar niets mis mee zijn. Breekbaar als Porcelain, heerlijk als postpunk, bedroefd in de tristesse van het thema.

Het is dan ook een thematiek die niet bepaald vrolijkheid uitademt. Koud en kil, donker en onrustwekkend waarbij ergens verscholen in het tekstuele Het Grote Afscheid zijn diepgang kent. Al kent Monument wel zijn aandoenlijk refrein. Het zorgenkind als cultureel erfgoed.

Al mag het nu en dan wel wat liefdevol zijn, Martial Love kent wel zijn donkerheid maar door de onderdompeling in dopamine wordt de daad op zich krijgshaftig. Waar de rozen kleurloos zijn en de grijsheid zijn kleur wijzigt in het vrome blauw.

Underneath The Ivy stelt enkele hoofdzonden in twijfel maar kenmerkt zich vooral door een pakkende en catchy songtrack die alles in zich heeft om wereldkundig de stempel van goeie song te krijgen.

Het gitaargordijn klinkt dan wel Cure-iaans, het stemgeluid kent een ongeveer zelfde sfeerbeeld van wat een William Maybelline doet, het zijn vooral de elektronische aanvullingen die er een pluspunt van maken en er een gemeenzame personaliteit aan toevoegen. Luistert u bijvoorbeeld maar eens zeker aandachtig naar Law Of Angels.

Some Vague Desire is een homogeen album, de songs mogen dan wel inwisselbaar met zichzelf zijn. Toch treedt er geen verveling op. The Crystal Flowers mag zo ook rekenen op de uitstraling van wat ooit misschien wel een klassieker zou kunnen worden.

Er is geen enkele reden om dit album zo maar aan u voorbij te laten gaan. Under Reason zorgt als afsluiter voor het blinde vertrouwen om dit album zonder veel overpeinzingen aan te schaffen.

The Agnes Circle zit nog in zijn groeifase. Met Some Vague Desire leveren ze wel al een debuutplaat af die er staat. Waarzegster Mirabelle voorspelt hen een gouden toekomst, en wij ook.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
25/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Documentaire over 'This Corrosion' van Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy mogen dan wel ontkennen dat ze gothic zijn, ze hebben de goth-geschiedenis mee geschreven. Trash Theory, een YouTube-kanaal dat wel vaker interessante documentaires maakt over de geschiedenis van de gothicmuziek heeft onlangs een nieuwe video gepost waarin ze zich toespitsen op de Sisters. De docu vertelt eigenlijk het ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Whispers In The Shadow covert David Bowie

Whispers In The Shadow, de psychedelische gothic rock band rond Ashley Dayour, heeft een nieuwe plaat uit: 'Yesterday Is Forever. De plaat werd goed ontvangen, onder meer bij Dark Entries waar onze collega Kurt schreef: 'Deze “Yesterday is Forever” is een groeier, waar “The Urgency Of Now” meteen raakt schoot ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het erg succesvolle 'Apostasie' ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die hun inspiratie uit de Noorse mythologie en cultuur haalt ( inclusief het gebruik van traditionele instrumenten), brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...