casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

The Agnes Circle
Some Vague Desire
Cold Wave - Post Punk
25/12/2016 : The Agnes Circle - Some Vague Desire
Avant! Records  Avant! Records
25/12/2016, Danny Quetin

Een vaag verlangen is ook een verlangen, al durft het zich wel eens huldigen in de nevel van wat schimmigheid. Omhuld door de donkere mist van een Londense grootstad en ergens verscholen in de duisternis van wat niet zo zeer als toeristische trekpleister dient gecatalogiseerd te worden.

En daar in deze buurt geldt de thuisbasis van het qua geslacht evenredig tellend duo The Agnes Circle. Vorig jaar brachten ze reeds de EP Modern Idea uit, nu is er via Avant! Records hun debuutplaat Some Vague Desire.

Ingetogen gemoderniseerde postpunk met een eigen identiteit. In een decor van een zelfgecreëerd universum en afgebakende vormgeving. De poorten openend om uit de ondergrond te kruipen en zich toonbaar op te stellen voor de buitenwereld.

Met White Gate dat verder reikt dan de horizon. Edelmoedig aanvattend met koude synth en een gitaargeluid dat net zo goed van een Porl Thompson kon geweest zijn. Om dan onder de dwang van de drummachine onvervalst uit de hoek te komen.

Het zijn vooral dat naar The Cure refererend gitaargeluid en de machinale drum die het kenmerkende geluid meegeven aan The Agnes Circle. Maar durf het zeker geen kopie te noemen, alles heeft tegenwoordig wel zijn invloeden en laat daar niets mis mee zijn. Breekbaar als Porcelain, heerlijk als postpunk, bedroefd in de tristesse van het thema.

Het is dan ook een thematiek die niet bepaald vrolijkheid uitademt. Koud en kil, donker en onrustwekkend waarbij ergens verscholen in het tekstuele Het Grote Afscheid zijn diepgang kent. Al kent Monument wel zijn aandoenlijk refrein. Het zorgenkind als cultureel erfgoed.

Al mag het nu en dan wel wat liefdevol zijn, Martial Love kent wel zijn donkerheid maar door de onderdompeling in dopamine wordt de daad op zich krijgshaftig. Waar de rozen kleurloos zijn en de grijsheid zijn kleur wijzigt in het vrome blauw.

Underneath The Ivy stelt enkele hoofdzonden in twijfel maar kenmerkt zich vooral door een pakkende en catchy songtrack die alles in zich heeft om wereldkundig de stempel van goeie song te krijgen.

Het gitaargordijn klinkt dan wel Cure-iaans, het stemgeluid kent een ongeveer zelfde sfeerbeeld van wat een William Maybelline doet, het zijn vooral de elektronische aanvullingen die er een pluspunt van maken en er een gemeenzame personaliteit aan toevoegen. Luistert u bijvoorbeeld maar eens zeker aandachtig naar Law Of Angels.

Some Vague Desire is een homogeen album, de songs mogen dan wel inwisselbaar met zichzelf zijn. Toch treedt er geen verveling op. The Crystal Flowers mag zo ook rekenen op de uitstraling van wat ooit misschien wel een klassieker zou kunnen worden.

Er is geen enkele reden om dit album zo maar aan u voorbij te laten gaan. Under Reason zorgt als afsluiter voor het blinde vertrouwen om dit album zonder veel overpeinzingen aan te schaffen.

The Agnes Circle zit nog in zijn groeifase. Met Some Vague Desire leveren ze wel al een debuutplaat af die er staat. Waarzegster Mirabelle voorspelt hen een gouden toekomst, en wij ook.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
25/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...