casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Tenek
On the wire
New wave - Synthpop / Electropop
29/09/2010 : Tenek - On the wire
Toffeetones  Toffeetones
29/09/2010, Didier Becu

Ze kunnen er in England wel weg mee als het op synthpopduo’s aankomt.

OMD, Pet Shop Boys of Erasure het zijn maar een paar voorbeeldjes en eigenlijk zou je daar gerust Tenek aan mogen toevoegen.

Het enige verschil is natuurlijk dat Tenek niet echt in villa’s met zwembaden resideert maar als je het puur op muzikaal vlak bekijkt dan zijn de gelijkenissen echt wel treffend.

Na hun goed ontvangen debuutplaat “Stateless” besloot de groep om het over een andere boeg te gooien en hun toenmalige synthpop wat extra dimensie te geven.

Op zich niks nieuws want eigenlijk hebben ze niet meer gedaan dan het allemaal in een futurepopjasje te steken, maar het belangrijkste is wel dat het zeer goed hebben gedaan want al bij al blijft futurepop één van de leukste genres uit de scene alleen was er op een bepaald moment nijpende bloedarmoede waardoor we heel wat rommel te horen kregen.

Hun tweede album maakt dezelfde indruk die Mesh ooit in hun hoogdagen gemaakt heeft, dit maar om te zeggen dat het synthpop met ballen is.

Bombastische synths die ooit ergens op “Berserker” van Gary Numan geraakt zijn gaan mooi hand in hand met geniale popsongs die (hoe kan het anders) gelijkenis vertonen met de begindagen van Depeche Mode.

Inderdaad, Tenek doet niks nieuws…inderdaad Tenek zal de geschiedenisboeken niet halen…en ja inderdaad, u hebt het al eens eerder gehoord : maar wat zou het?

Momenteel wordt je bestookt met het zogezegde “synthpopwonder” Hurts waarvan de merchandise je doet geloven dat ze de nieuwe Human League zijn.

Vergeet het, op de sexy vrouwen na is Tenek de nieuwe Human League…..

www.myspace.com/tenekuk

Didier Becu
29/09/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...