casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

TempleZone
Neosphera
Ambient - Electro - Industrial
21/05/2018 : TempleZone - Neosphera
Final Muzik  Final Muzik
21/05/2018, Dimi Brands

Met de nodige vertraging (Neosphera verscheen reeds in 2016) bereikte het debuutalbum van TempleZone uiteindelijk toch onze hoofdkwartieren.

De man achter de knopjes bij TempleZone is Italiaan Giorgio Ricci. Knopjes inderdaad, want we kunnen zijn project in elektronische atmosferen situeren.

Neosphera zet ons aanvankelijk op het verkeerde been: opener ‘Eismeer’ is een traag openvouwende maar heel mooie ambient track die het beste doet vermoeden. Maar gaandeweg gooit Ricci het roer helemaal om, en sluipen er industriële (‘On’) tot dubstep invloeden (‘Ashram’ -let hier ook vooral op de haast ritueel aandoende, oriëntaals aandoende klanken en 'Plastic Love'-met de kenmerkende synthgeluiden zoals we ze doorgaans kennen in de donkere electro scene) in het geluid.

Een zeer gevarieerd plaatje met andere woorden, waarbij de man gelukkig niet vergeten is aan de onderlinge samenhang te denken.

Want het moet gezegd, ondanks het rijke klankenpalet krijgen we nooit het gevoel dat er van overacting sprake is.

Het mag ook niet verbazen want Ricci kent ondertussen wel het klappen van de zweep. In de jaren 90 was hij actief bij de populaire EBM band Templebeat.

Door zijn verleden te vermengen met het heden, zijnde zijn zoektocht naar nieuwe geluiden, komt hij tot een uiterst boeiende hybride die wel eens zou kunnen aanslaan bij een groot deel van de elektronische muziek liefhebbers.

Het verleden van de man indachtig, verbaast het ons dan ook niet dat Neosphera haast klinkt als een soort geüpdatete (vertraagde) versie van Clock DVA’s baanbrekende album Buried Dreams.

Futuristisch, post-industrieel, vernieuwend, herkenbaar, sfeervol, dreigend,...het zijn slechts een paar adjectieven die allemaal van toepassing zijn op dit boeiende album.

TempleZone

Dimi Brands
21/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...