casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

Tales About Digits
Water Whistling
Noise
20/11/2019 : Tales About Digits - Water Whistling
Steinklang Industries  Steinklang Industries
20/11/2019, Dimi Brands

Hij, zij, en sinds kort dienen we hier ook X bij te zetten (voor de goede verstaanders: Tales About Digits betreft inderdaad een anoniem project) heeft duidelijk gevoel voor humor. Of anders alvast oog voor contrast. Je album Water Whistling noemen en het idyllische beeld van een meer met eenzaam bootje bij een boom staat immers mijlenver van de stijl waarin Tales About Digits werkzaam is: Harsh Noise Wall, oftewel de nachtmerrie van 95% van de muziekrecensenten.

Zelf noemen ze het “sample noise wall”, al horen we niet meteen een verschil. Wanneer we op hun Bandcamp pagina lezen dat de mensen (het betreft dus effectief een groep) achter Tales About Digits gezegend zijn met een vreemd gevoel voor humor, en voor harsh noise wall is wat Weird Al Yankovic voor popmuziek is, zaten we blijkbaar dus wel juist met onze veronderstelling.

Nu, muzikaal schijnt dit niet bepaald door, althans niet zo op dit album, dat naast de titel en het hoesje vooral als pure ernst klinkt.

Voor wie niet vertrouwd is met deze wel zeer specifieke niche binnen het voor velen al zeer markante noise genre laat deze tak zich het makkelijkst als volgt omschrijven: je neemt een bepaalde toon. Punt, inderdaad, geen vervolg. Deze toon is bij voorkeur zeer “korrelig” van aard en laat je vervolgens zeer uitgebreid (vaak neemt een nummer een heel album in beslag) zijn werk doen. Saai, denk je ongetwijfeld bij deze beschrijving, maar wie echt de moeite neemt om in dit genre te duiken zal misschien wel opmerken dat deze eentonigheid bepaalde effecten met zich mee kan brengen. Zo is het geen uitzondering dat je brein plots andere associaties begint te maken, alsof het deze langgerekte klank onmogelijk kan plaatsen. Probeer het gerust zelf eens uit, het afspelen op een hoog volume helpt een aardig handje mee om dit effect te bekomen. Muzikale drugs als het ware, en volledig legaal.

De wall binnen de genreomschrijving duidt ook op het granieten karakter van de stijl, de ondoordringbaarheid waar menig luisteraar zijn tanden op stuk zal bijten.

Tales About Digits doet het op Water Whistling met twee titels (‘Bottles In A Can’ en ‘Liquid Change’), telkens goed voor een half uurtje die het voor het genre representatief te noemen zijn.

Het is trouwens de eerste fysieke cd van dit Amerikaanse project, na tal van digitale releases, waaronder ook een split met een van de grote namen binnen het harsh noise wall genre, Vomir.

Ook hier geldt de regel die opgaat voor alle releases binnen dit genre: love it or hate it, zwart of wit, de gulden middenweg is omwille van die granieten muur niet bereikbaar.

Tales About Digits

Dimi Brands
20/11/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...