casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

Synths Versus Me
Sex/Body/Touch
Minimal - Synthpop / Electropop - Synthwave
24/04/2018 : Synths Versus Me - Sex/Body/Touch
Oraculo Records  Oraculo Records
24/04/2018, Danny Quetin

Punish Your Body / Release Your Soul als ondertitel voor Sex / Body / Touch. De grenzen andermaal overschreden en ditmaal door Synths Versus Me. Bruin geblakerd onder de Spaanse zon en omringd door een hele batterij analoge keyboards en samples. Het is nog steeds de voedingsbron voor dit duo, bestaande uit Nico Cabañas en Vanessa Asbert. Een dubbele vinylplaat die reeds begin 2017 werd uitgebracht, zeer gelimiteerd op 200 exemplaren waarvan er nog enkele beschikbaar zijn. Een album ook dat de medewerking van Dirk Da Davo meekreeg.

Met Tuning SVM wordt de antenne de juiste richting ingedraaid om zo een eigen versie te maken van Scortilla’s Fahrenheit 451. Synthpop volgens eigen ingrediënten zonder veel franjes. Het is ondertussen zowat het handelsmerk geworden van Synths Versus Me. Maar altijd wel weer met een sfeer die weet te boeien (The Confession, Botox Girl).

Northpole is de tegendraadsheid als synoniem voor afkoeling. Lichte zweverigheid met donkere vocalen. Iets wat je ook wel terug kan vinden in de hoes van dit album. De roze achtergrond als camouflagenet voor het losbandige. De titeltrack Sex / Body / Touch is lichtgekleurde synthwave met hitpotentieel dat in tegenstelling tot zijn titel braaf doch pakkend blijkt te zijn.

Heel verrassend is dan wel Ella Es Muy Feliz dat een cover is van Zij Is Blij van onze inlandse vergane trots Aroma Di Amore. Al blijft er buiten de melodielijn niet veel overeind van het origineel. Wel aandoenlijk om een Spanjaard de Nederlandse tekst nu en dan te horen declameren.

De richting van de minimal synth opzoekend is voor Running To The Sun. Dat zich al vlug weet te ontpoppen tot een soort van heruitgevonden Italo Disco. Zonder woorden. SVM weigert ook hier weer aan trends onderhevig te zijn. Analoge geluiden die hun beperktheid weten te overwinnen zoals in Aimless Device (geïnspireerd door Bart Azijn en de zijnen ?) en de lichte agressie onder EBM-maatstaven in Solstice.

Het uitsterven van de mensheid als pers-scoop kent zijn soundtrack bij Extinction Live On Television, waar het experiment zich staande houdt op de statige drumloop, terwijl er in Machines Loves Better kleine keyboards worden gekweekt op de verdoken stoorzendergeluiden die de eerste huwelijksnacht tussen mens en machine zonder platgelopen batterij doen zegevieren.

Het knopje van de arpeggio blijft ingedrukt als ritmebepaling waar de analogie van afdruipt in Madonna Dell’Arpeggio. De Heilige Maagd heeft geen woorden nodig om onbevlekt ontvangen te worden. Afsluiter Tren Bala weet nergens te ontsporen en durft richting het kosmische te gaan. Zinderend als een trein die nergens op tijd hoeft te komen.

Sex/Body/Touch is zo’n type plaat dat volledig werd vervaardigd uit analoge elektronica en waarbij Synths Versus Me hun beperkingen weten te verzilveren in een dubbelplaat waar het experiment niet wordt geschuwd. Meer dan zomaar een hebbedingetje.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
24/04/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...