casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.907 items

   

Synthetic Dream
Neutral Area
Electro - Techno - Trance
15/06/2021 : Synthetic Dream - Neutral Area
Eigen beheer  Eigen beheer
15/06/2021, Dimi Brands

Van zodra we kennismaakten met de Belgische new wave/gothic scene, leerden we Dark Entries kennen en net zo lang hebben we weet van het bestaan van het Lembeest.

Bij de burgerlijke stand van Lembeke beter gekend als Günther Haegeman en het soort artiest dat we van in het begin bij Dark Entries op de voet hebben gevolgd.

De laatste jaren was Günther samen met Dries De Vreeze voornamelijk in de weer als het duo Karl Hefner & Hugh Lagerfeld. En dit niet zonder succes, want naast lovende woorden in eigen land was er ook volop internationale erkenning.

Maar wie al wat langer meedraait weet dat Günther daarnaast ook nog andere projecten achter zijn naam heeft staan. Te weten de onweerstaanbare electropop van Obverse Reality en de stevige dansritmes van Synthetic Dream.

Enkele dagen geleden verscheen van dat laatste Synthetic Dream een remix album met enkele nieuwe nummers (Trancecoder), maar Günther stuurde ons, met enige vertraging, allereerst het album dat hieraan voorafging: het eind vorig jaar verschenen Neutral Area.

Hoewel Synthetic Dream in 1999 als zijproject van Obverse Reality opgericht werd als een experimenteel techno-trance project zorgde een samenwerking twee jaar later met het Duitse fetish magazine MARQUIS voor een ommeslag qua stijl.

Synthetic Dream mocht soundtracks maken voor de Marquis films waarin het geluid meer de dark ambient en goa trance richting opzocht.

Na een lange stilte was er in 2016 met Future Machine terug een teken van leven van dit gesmaakte project, dat duidelijk de spaarzaam verlichte keldertjes terug inruilde voor de met laserstralen overladen dansvloeren.

Een lijn die op Neutral Area netjes doorgetrokken wordt, en het soort techno/trance brengt die tijdens bepaalde nummers eveneens de electro achtergrond van Günther niet onder stoelen of banken steekt. Hoort u ook een vleugje VNV Nation doorklinken in ‘Light Reflects’ of is die gesampelde vrouwenstem in ‘Orbital Resonance (Not In The Mood For Games)’ niet dezelfde als van Nux Nemo’s ‘Hiroshima’ en is ‘Orbital Resonance 2’ (en met uitbreiding kan dit gezegd worden over het gehele Neutral Area) niet het nummer zoals Praga Khan ze al lang niet meer geschreven heeft?

Alsof het niets is strooit Günther 9 nummers voor onze voeten die de blik torenhoog de ruimte in laat schieten. Niet verwonderlijk, want naast met instrumenten is de man ook ijverig in de weer met telescopen en met uitbreiding tovert hij ook op tijd en stond een model voor zijn lens om op de gevoelige plaat vast te leggen. In Zwijndrecht heeft men PFOS in de grond zitten, in de streek van Lembeke zit er duidelijk iets in het drinkwater wat maakt dat de dagen er langer dan 24 uur lijken te duren, bedenken we ons als we de bedrijvigheid van Haegeman in ogenschouw nemen.

De man mag dan naar eigen zeggen “not in the mood for games” zijn, met Neutral Area brengt hij toch maar mooi een album waar het speelplezier vanaf druipt en dat liefhebbers van de betere elektronische muziek gehoord MOETEN hebben!

Synthetic Dream

Dimi Brands
15/06/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...