casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Synthetic Dream
Future Machine
Ambient - Techno - Trance
05/04/2016 : Synthetic Dream - Future Machine
Sleepless  Sleepless
05/04/2016, Dimi Brands

Het is nog maar een jaartje geleden dat we de eerste cd van Karl Hefner & Hugh Lagerfeld bespraken, één van de muzikale projecten van Günther Haegeman, die hiernaast ook, en vooral, bekend is van Obverse Reality en Synthetic Dream.

Dat Günther niet graag op zijn lauweren rust, is algemeen geweten, want onlangs lag er een nieuwe release van Synthetic Dream in onze brievenbus.

Opgericht in 1999 als een experimenteel techno-trance project om te evolueren in de richting van ambient-(goa) trance wist Haegeman de interesse te wekken van de fetish film industrie, die zijn muziek maar wat graag gebruikte voor hun producties. Synthetic Dream heeft al heel wat soundtracks achter zijn naam staan, voor gerenomeerde productiehuizen zoals Marquis (Duitsland), Rubbersisters (Duitsland) en Actionworlds (België). Zo schitterde bijvoorbeeld niemand minder dan Dita Von Teese op beelden waarvoor Günther de soundtrack mocht schrijven, toch wel iets om trots op te zijn, lijkt ons.

Het was al geleden van 2009 dat we nog nieuw werk van Synthetic Dream mochten verwelkomen, dus waren we maar wat blij dat dit jaar de draad terug opgepikt werd, want hoewel Günther dus al internationaal potten wist te breken, mag de respons in eigen land wat ons betreft zeker nog wat aandikken, de goede man verdient het dubbel en dik!

Aan kwaliteit geen gebrek, zo ook niet op deze Future Machine. Voorzichtig durven we zelfs opperen dat dit tot het beste werk behoort wat Synthetic Dream al op ons losgelaten heeft!

Waar Synthetic Dream voor de fetish soundtracks eerder koos voor een sfeerscheppende ambient omlijsting, laat Günther op Future Machine de spot volop richting dansvloer schijnen.

En dat hij door zijn liefde voor techno en (goa) trance goed de richting weet waarnaar hij moet schijnen, maakt hij op Future Machine eens te meer duidelijk.

Deze ‘toekomst machine’ kent geen genade en legt er een uur volop de zweep op, om het laatste restantje zweet uit je dansspieren te persen.

De opbouw zit ook perfect in elkaar, zo komt de machine langzaam op gang met het futuristische ‘Hydrogen’ dat zo uit de ruimte naar ons toegevolgen komt. Net als ‘Source’ dat met zijn filmsamples een fijn science-fiction sfeertje weet op te roepen. Een bron van inspiratie die, zoals valt op te merken aan de titel van de plaat, belangrijk was voor deze release. Günther is ook in de weer met astronomie, dus op zich niet zo verwonderlijk dat het turen naar de sterren vroeg of laat zijn weerklank zou krijgen in zijn muzikale escapades.

Dat oude liefde niet roest, kunnen we opmaken uit de titel ‘Fetish Magnet’. De liefhebbers mogen zich in hun rubberen pakje wurmen, om te paraderen op deze clubhit waar de geilheid van afdruipt. De genotskreetjes-samples zijn zodanig subtiel gehouden dat het geheel niet als goedkoop dient afgedaan te worden.

‘Detector’ combineert pompende beats zoals in de betere techno met de terug de kop opduikende sci-fi filmsamples. Spontaan dachten we even aan een technogrootheid als Jeff Mills die even langs Twin Peaks passeert. Moest er in datzelfde Twin Peaks een discotheek bestaan hebben, twijfelen we er niet aan dat Laura Palmer op dit nummer haar ass stond te shaken.

‘Deep Dark White’ en het daaropvolgende ‘Deep Dark Black’ gaan voluit en zijn clubhits in de pure zin van het woord. Twee repetitieve nummers die naast het dancewereldje ook de meer donkere electro liefhebbers moeten weten te bekoren, want het dreigende sfeertje dat ook hier weer doet denken aan de films van David Lynch, zou menig dark electro liefhebber ook moeten bekoren.

Haegeman heeft een zeer brede muzikale smaak, en dat sijpelt ook door in zijn eigen werk, in zijn wereld is het nooit alleen zwart of wit, waarom je ook beperken tot één enkele kleur, als je in staat bent met een heel kleurenpallet te werken?

De dark electro fans die nog niet helemaal overtuigd zijn, zullen hun ongelijk na het horen van ‘Zone Four Clearance’ met het schaamrood op de kaken toch wel moeten toegeven, want dit klinkt als iets dat we in de hoogdagen van onze fuifcultuur met graagte wisten te consumeren. Net zoals de heerlijk stuiterende beats op ‘Damage Report’ overigens.

Er komt waarlijk geen eind aan het feest, en het ene hoogtepunt volgt het andere op, want ook ‘New Born Technoids’ verdient deze titel. ‘Beyond Procyon’ en ‘Canvas’ mogen dit festijn afsluiten, waarna we opgelucht naar adem happen. Dat het moeilijk ademen is in de ruimte is algemeen geweten, maar de ijlte in ons hoofd na een uurtje Future Machine nemen we er met zeer veel graagte bij! Hopelijk heb ik jullie met deze recensie nieuwsgierig gemaakt, want zoals ik al aangaf is Günther een artiest van eigen bodem die absoluut de aandacht verdient. Deze release is gelimiteerd (200 stuks), bestel dus snel je exemplaar, want de eerste 50 kopers krijgen er gratis en voor niets nog een set van tien mooie postkaarten extra bovenop!

Synthetic Dream

Dimi Brands
05/04/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...