casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.909 items

   

Synthetic Dream
Future Machine
Ambient - Techno - Trance
05/04/2016 : Synthetic Dream - Future Machine
Sleepless  Sleepless
05/04/2016, Dimi Brands

Het is nog maar een jaartje geleden dat we de eerste cd van Karl Hefner & Hugh Lagerfeld bespraken, één van de muzikale projecten van Günther Haegeman, die hiernaast ook, en vooral, bekend is van Obverse Reality en Synthetic Dream.

Dat Günther niet graag op zijn lauweren rust, is algemeen geweten, want onlangs lag er een nieuwe release van Synthetic Dream in onze brievenbus.

Opgericht in 1999 als een experimenteel techno-trance project om te evolueren in de richting van ambient-(goa) trance wist Haegeman de interesse te wekken van de fetish film industrie, die zijn muziek maar wat graag gebruikte voor hun producties. Synthetic Dream heeft al heel wat soundtracks achter zijn naam staan, voor gerenomeerde productiehuizen zoals Marquis (Duitsland), Rubbersisters (Duitsland) en Actionworlds (België). Zo schitterde bijvoorbeeld niemand minder dan Dita Von Teese op beelden waarvoor Günther de soundtrack mocht schrijven, toch wel iets om trots op te zijn, lijkt ons.

Het was al geleden van 2009 dat we nog nieuw werk van Synthetic Dream mochten verwelkomen, dus waren we maar wat blij dat dit jaar de draad terug opgepikt werd, want hoewel Günther dus al internationaal potten wist te breken, mag de respons in eigen land wat ons betreft zeker nog wat aandikken, de goede man verdient het dubbel en dik!

Aan kwaliteit geen gebrek, zo ook niet op deze Future Machine. Voorzichtig durven we zelfs opperen dat dit tot het beste werk behoort wat Synthetic Dream al op ons losgelaten heeft!

Waar Synthetic Dream voor de fetish soundtracks eerder koos voor een sfeerscheppende ambient omlijsting, laat Günther op Future Machine de spot volop richting dansvloer schijnen.

En dat hij door zijn liefde voor techno en (goa) trance goed de richting weet waarnaar hij moet schijnen, maakt hij op Future Machine eens te meer duidelijk.

Deze ‘toekomst machine’ kent geen genade en legt er een uur volop de zweep op, om het laatste restantje zweet uit je dansspieren te persen.

De opbouw zit ook perfect in elkaar, zo komt de machine langzaam op gang met het futuristische ‘Hydrogen’ dat zo uit de ruimte naar ons toegevolgen komt. Net als ‘Source’ dat met zijn filmsamples een fijn science-fiction sfeertje weet op te roepen. Een bron van inspiratie die, zoals valt op te merken aan de titel van de plaat, belangrijk was voor deze release. Günther is ook in de weer met astronomie, dus op zich niet zo verwonderlijk dat het turen naar de sterren vroeg of laat zijn weerklank zou krijgen in zijn muzikale escapades.

Dat oude liefde niet roest, kunnen we opmaken uit de titel ‘Fetish Magnet’. De liefhebbers mogen zich in hun rubberen pakje wurmen, om te paraderen op deze clubhit waar de geilheid van afdruipt. De genotskreetjes-samples zijn zodanig subtiel gehouden dat het geheel niet als goedkoop dient afgedaan te worden.

‘Detector’ combineert pompende beats zoals in de betere techno met de terug de kop opduikende sci-fi filmsamples. Spontaan dachten we even aan een technogrootheid als Jeff Mills die even langs Twin Peaks passeert. Moest er in datzelfde Twin Peaks een discotheek bestaan hebben, twijfelen we er niet aan dat Laura Palmer op dit nummer haar ass stond te shaken.

‘Deep Dark White’ en het daaropvolgende ‘Deep Dark Black’ gaan voluit en zijn clubhits in de pure zin van het woord. Twee repetitieve nummers die naast het dancewereldje ook de meer donkere electro liefhebbers moeten weten te bekoren, want het dreigende sfeertje dat ook hier weer doet denken aan de films van David Lynch, zou menig dark electro liefhebber ook moeten bekoren.

Haegeman heeft een zeer brede muzikale smaak, en dat sijpelt ook door in zijn eigen werk, in zijn wereld is het nooit alleen zwart of wit, waarom je ook beperken tot één enkele kleur, als je in staat bent met een heel kleurenpallet te werken?

De dark electro fans die nog niet helemaal overtuigd zijn, zullen hun ongelijk na het horen van ‘Zone Four Clearance’ met het schaamrood op de kaken toch wel moeten toegeven, want dit klinkt als iets dat we in de hoogdagen van onze fuifcultuur met graagte wisten te consumeren. Net zoals de heerlijk stuiterende beats op ‘Damage Report’ overigens.

Er komt waarlijk geen eind aan het feest, en het ene hoogtepunt volgt het andere op, want ook ‘New Born Technoids’ verdient deze titel. ‘Beyond Procyon’ en ‘Canvas’ mogen dit festijn afsluiten, waarna we opgelucht naar adem happen. Dat het moeilijk ademen is in de ruimte is algemeen geweten, maar de ijlte in ons hoofd na een uurtje Future Machine nemen we er met zeer veel graagte bij! Hopelijk heb ik jullie met deze recensie nieuwsgierig gemaakt, want zoals ik al aangaf is Günther een artiest van eigen bodem die absoluut de aandacht verdient. Deze release is gelimiteerd (200 stuks), bestel dus snel je exemplaar, want de eerste 50 kopers krijgen er gratis en voor niets nog een set van tien mooie postkaarten extra bovenop!

Synthetic Dream

Dimi Brands
05/04/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevig debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...