casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Synthetic Dream
Future Machine
Ambient - Techno - Trance
05/04/2016 : Synthetic Dream - Future Machine
Sleepless  Sleepless
05/04/2016, Dimi Brands

Het is nog maar een jaartje geleden dat we de eerste cd van Karl Hefner & Hugh Lagerfeld bespraken, één van de muzikale projecten van Günther Haegeman, die hiernaast ook, en vooral, bekend is van Obverse Reality en Synthetic Dream.

Dat Günther niet graag op zijn lauweren rust, is algemeen geweten, want onlangs lag er een nieuwe release van Synthetic Dream in onze brievenbus.

Opgericht in 1999 als een experimenteel techno-trance project om te evolueren in de richting van ambient-(goa) trance wist Haegeman de interesse te wekken van de fetish film industrie, die zijn muziek maar wat graag gebruikte voor hun producties. Synthetic Dream heeft al heel wat soundtracks achter zijn naam staan, voor gerenomeerde productiehuizen zoals Marquis (Duitsland), Rubbersisters (Duitsland) en Actionworlds (België). Zo schitterde bijvoorbeeld niemand minder dan Dita Von Teese op beelden waarvoor Günther de soundtrack mocht schrijven, toch wel iets om trots op te zijn, lijkt ons.

Het was al geleden van 2009 dat we nog nieuw werk van Synthetic Dream mochten verwelkomen, dus waren we maar wat blij dat dit jaar de draad terug opgepikt werd, want hoewel Günther dus al internationaal potten wist te breken, mag de respons in eigen land wat ons betreft zeker nog wat aandikken, de goede man verdient het dubbel en dik!

Aan kwaliteit geen gebrek, zo ook niet op deze Future Machine. Voorzichtig durven we zelfs opperen dat dit tot het beste werk behoort wat Synthetic Dream al op ons losgelaten heeft!

Waar Synthetic Dream voor de fetish soundtracks eerder koos voor een sfeerscheppende ambient omlijsting, laat Günther op Future Machine de spot volop richting dansvloer schijnen.

En dat hij door zijn liefde voor techno en (goa) trance goed de richting weet waarnaar hij moet schijnen, maakt hij op Future Machine eens te meer duidelijk.

Deze ‘toekomst machine’ kent geen genade en legt er een uur volop de zweep op, om het laatste restantje zweet uit je dansspieren te persen.

De opbouw zit ook perfect in elkaar, zo komt de machine langzaam op gang met het futuristische ‘Hydrogen’ dat zo uit de ruimte naar ons toegevolgen komt. Net als ‘Source’ dat met zijn filmsamples een fijn science-fiction sfeertje weet op te roepen. Een bron van inspiratie die, zoals valt op te merken aan de titel van de plaat, belangrijk was voor deze release. Günther is ook in de weer met astronomie, dus op zich niet zo verwonderlijk dat het turen naar de sterren vroeg of laat zijn weerklank zou krijgen in zijn muzikale escapades.

Dat oude liefde niet roest, kunnen we opmaken uit de titel ‘Fetish Magnet’. De liefhebbers mogen zich in hun rubberen pakje wurmen, om te paraderen op deze clubhit waar de geilheid van afdruipt. De genotskreetjes-samples zijn zodanig subtiel gehouden dat het geheel niet als goedkoop dient afgedaan te worden.

‘Detector’ combineert pompende beats zoals in de betere techno met de terug de kop opduikende sci-fi filmsamples. Spontaan dachten we even aan een technogrootheid als Jeff Mills die even langs Twin Peaks passeert. Moest er in datzelfde Twin Peaks een discotheek bestaan hebben, twijfelen we er niet aan dat Laura Palmer op dit nummer haar ass stond te shaken.

‘Deep Dark White’ en het daaropvolgende ‘Deep Dark Black’ gaan voluit en zijn clubhits in de pure zin van het woord. Twee repetitieve nummers die naast het dancewereldje ook de meer donkere electro liefhebbers moeten weten te bekoren, want het dreigende sfeertje dat ook hier weer doet denken aan de films van David Lynch, zou menig dark electro liefhebber ook moeten bekoren.

Haegeman heeft een zeer brede muzikale smaak, en dat sijpelt ook door in zijn eigen werk, in zijn wereld is het nooit alleen zwart of wit, waarom je ook beperken tot één enkele kleur, als je in staat bent met een heel kleurenpallet te werken?

De dark electro fans die nog niet helemaal overtuigd zijn, zullen hun ongelijk na het horen van ‘Zone Four Clearance’ met het schaamrood op de kaken toch wel moeten toegeven, want dit klinkt als iets dat we in de hoogdagen van onze fuifcultuur met graagte wisten te consumeren. Net zoals de heerlijk stuiterende beats op ‘Damage Report’ overigens.

Er komt waarlijk geen eind aan het feest, en het ene hoogtepunt volgt het andere op, want ook ‘New Born Technoids’ verdient deze titel. ‘Beyond Procyon’ en ‘Canvas’ mogen dit festijn afsluiten, waarna we opgelucht naar adem happen. Dat het moeilijk ademen is in de ruimte is algemeen geweten, maar de ijlte in ons hoofd na een uurtje Future Machine nemen we er met zeer veel graagte bij! Hopelijk heb ik jullie met deze recensie nieuwsgierig gemaakt, want zoals ik al aangaf is Günther een artiest van eigen bodem die absoluut de aandacht verdient. Deze release is gelimiteerd (200 stuks), bestel dus snel je exemplaar, want de eerste 50 kopers krijgen er gratis en voor niets nog een set van tien mooie postkaarten extra bovenop!

Synthetic Dream

Dimi Brands
05/04/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...