casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.239 items

   

Syntech
Shadows Above Me
Glitch / IDM - Industrial - Power Noise - Tribal / Ritual
02/02/2020 : Syntech - Shadows Above Me
HANDS  HANDS
02/02/2020, Dimi Brands

Kerstmis is nog maar net achter de rug, en je hebt al mensen die met Pasen in hun hoofd zitten. Of dit het geval is bij Steffen Lehmann weten we niet; wat we wel weten is dat de Duitser een serieus ei uit te broeden had.

Zoals u hier onlangs kon lezen was er van zijn hand een nieuw (en ijzersterk) Greyhound album; Lehmann bleek over nog voldoende inspiratie te beschikken om een album voor zijn andere project, Syntech, vol te pennen.

Dat zal volgens de fans ook stilaan tijd worden, want zij moesten maar liefst vijf jaar wachten op een opvolger van Only Ruins Remain.

Mensen die enkel Greyhound kennen en zich afvragen of ze van Syntech een gelijkaardige wervelwind aan herrie mogen verwachten moeten we teleurstellen. Logisch toch, want waarom zou je er anders een nevenproject op nahouden wanneer dit feitelijk een kopie is.

Nee, Syntech zoekt het meer in tribale sferen en houdt bovenal het muzikale gezichtsveld erg breed. Noem het gerust IDM, maar Lehmann verliest hierbij gelukkig het ritme niet uit het oog. En dat ritme gaat bij momenten danig te keer (Syntech mag dan wel geen kopie van Greyhound zijn, de invloed ervan is logischerwijs aanwezig).

Met het trio ‘The Signs Are Everywhere’, ‘What Are You Waiting For’ en ‘Uncertainty’ wordt er nog vrij ingetogen maar bovenal grillig én grimmig afgetrapt.

Maar Lehmann moet je met al zijn jaren ervaring niet meer vertellen hoe een verhaal te vertellen middels een album. Wie het laatste Greyhound album hoorde, weet wat we bedoelen.

Ook op Shadows Above Me vertoont hij zich als een meesterlijk verteller die je meeneemt doorheen zijn minitieus uitgestippelde verhaal.

Zo zal je, op het puntje van je stoel gezeten, opmerken dat op de helft van het album, meer bepaald tijdens de nummers ‘In The Distance’ en ‘Internal Scream’ het tempo serieus de hoogte in gaat.

Om vervolgens net zo graag weer andere gebieden te gaan verkennen: soms ingetogen, soms vol, donker en grimmig om uiteindelijk af te sluiten met het vervagende gebrom van gletsjerdrones tijdens ‘What Remains’.

Ik heb altijd meer een boontje gehad voor Greyhound dan voor Syntech. Nog steeds eigenlijk, maar voor het eerst heb ik dankzij dit album het gevoel van te kunnen spreken over een waardige evenknie.

Heeft u een brede interesse in alle vertakkingen van de elektronische muziek en vindt u het gemiddelde HANDS-werk doorgaans net ietsje te hard, probeer deze Syntech dan eens!

Syntech

Dimi Brands
02/02/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : Gothic Pogo Festival zorgt online voor vermaak!

Zoals het Wave Gotik Treffen gaat ook het Gothic Pogo Festival dat naar traditie simultaan in Leipzig plaatsvindt dit jaar niet door. De reden is genoegzaam gekend; corona inderdaad. Maar geen nood. Men wil nu het festival tot bij ons brengen door vanaf vrijdag 29 mei, 19u00 een live stream op te zetten en dit tot en met zondagnacht 31 mei, ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : 'Alles in Allem' komt uit voor 40 jaar Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten heeft een nieuwe plaat uit: 'Alles in Allem'. De plaat komt uit bij de veertigste verjaardag van de groep, die in de donkere kelders van West-Berlijn ontstond in 1980. De tournee voor de plaat is evenwel verzet naar 2021 omwille van redenen die u zelf wel kunt raden. De plaat is opnieuw gebaseerd op het ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : 'Obsidian' van Paradise Lost is nu reeds succesplaat

'Obsidian', de zonet verschenen nieuwe plaat van Paradise Lost, is nu reeds een succes. De plaat zit in de hitlijsten in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk en is dan ook een mooie staaltje metal vermengd met gothic rock invloeden. De nieuwe single, die samen met de nieuwe plaat uitgegeven is, is 'Darker Thoughts'. ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : Psy'Aviah covert 'Insomnia' van Faithless

Yves Schelpe van Psy'Aviah staat nooit stil. Zonet heeft hij een voorproefje van de binnenkort - 5 juni - te verschijnen ep 'Train Of Thought' uitgebracht. 'Train Of Thought' is natuurlijk afkomstig uit de verleden jaar verschenen plaat 'Soul Searching'. Een aanvullend nummer op die ep is niets minder dan een cover ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2020 : Nieuw album op komst voor Twice A Man

Ze zijn nooit voor 1 gat te vangen geweest, die Zweden van Twice A Man. Al sedert 1981 opgericht uit de assen van Cosmic Overdose en daarbij zowat pioniers van de elektronische pop/rock-bands uit eigen streek. Volgend jaar vieren ze dus hun 40-jarig bestaan, een tijdspanne van 4 decennia waarin ze ondertussen reeds 20 albums opnamen en composities ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...