casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Synapscape
A Mutual Disagreement
Power Noise - Techno
07/08/2020 : Synapscape - A Mutual Disagreement
Ant-Zen  Ant-Zen
07/08/2020, Dimi Brands

A Mutual Disagreement, het zou kunnen slaan op een verslag dat ik las van Synapscape’s laatste passage op Belgische bodem. De auteur in kwestie kwam aanhollen met een zodanig nietszeggend stukje tekst waaruit klaar en duidelijk bleek dat ze simpelweg niet wist waarover ze schreef en het optreden eerder een bijkomstigheid was, in plaats van de omgeving waarin het plaatsvond (Fetish Cafe). Niet alleen bij mij rezen de haren ten berge na het lezen van zulk amateurisme, ook bij heel wat fans zette het terecht kwaad bloed. Het is een lovenswaardige kwaliteit van een recensent wanneer deze openstaat voor muziek van alle toonaarden. Maar wanneer een beetje research te veel gevraagd is en het enkel om het aanmeten en opblinken van een imago blijkt te gaan, dan is het niet alleen pijnlijk afgaan voor de persoon in kwestie, de artiest en fans doe je allesbehalve een plezier met je onkunde.

Die fans weten dat het in 2018 verschenen Still een compilatie was, en niet “het nieuwe Synapscape album” zoals in het aangehaalde stuk. Nog minder vrolijk werden we als fan om te lezen dat het “geen verschil maakte of er nu een dj aan de knopjes draaide of dat er hier een live optreden aan de gang was”. Dan vraag je je natuurlijk in de eerste plaats wat zo’n persoon verloren heeft op een concert van Synapscape, of van eender welke artiest binnen dit genre. Een chronisch gebrek aan respect volgens ons voor artiesten van het slag als Philipp Münch en Tim Kniep door hen te ridiculiseren tot zulke nietszeggende proporties.

Het feit dat beiden heren naast Synapscape en solowerk verder nog verantwoordelijk waren voor klinkende namen als Ars Moriendi, The Rorschach Garden, Rasputin en Monokrom, is in deze veel- zo niet alleszeggend, lijkt ons.

Gelukkig weet men bij Dark Entries wel nog het verschil tussen klok en klepel, of maken we er op zijn minst toch een erezaak van om te weten waar deze hangen en hoe deze zich proportioneel tegenover elkaar manifesteren.

A Mutual Disagreement is dus de nieuwste EP van het duo, die een goed gevuld kwartier lang en goed voor 4 nummers laat horen dat deze oude rotten in het vak meer zijn dan louter tot dj’s te reduceren artiesten.

Met een staat van dienst die zich reeds ruim 25 jaar uitstrekt, moet je dit duo immers het klappen van de zweep niet meer leren kennen.

En die zweep striemt bij opener ‘They’ll All Be Gone’ meteen op het boterzachte vlees. Een vintage Synapscape powernoise track waaruit blijkt dat deze tandem niet bepaald extra boter nodig heeft om gesmeerd te lopen. Als vanzelf een leien dakje afgaand mengt men tijdens de overige drie nummers met de vingers in de neus tal van andere invloeden binnen het gekende recept om tot een eindresultaat tot iets te komen waar het kwaliteitslabel dat Synapscape altijd al geweest is een als vanzelfsprekend gevolg van is.

Zo fileren de distorted vocals en het opzwepende ritme van ‘What Are We Doing’ de grens tussen powernoise en EBM aan flinterdunne schijfjes, komt het tijdens ‘Related Belief’ tot een innige omhelzing met industriële techno en voor wie zich afvraagt wat Synapscape verloren is in een SM kelder als het Fetish Café, wijzen we even op het Die Form-achtige ‘I Can’t Kill What You See’ waarbij elementen uit zowel electro, powernoise als EBM op de immer aan Synapscape eigen elegante wijze in de juiste plooi vallen.

Wat ons betreft is A Mutual Disagreement de voorloper van een nieuw album (we hebben er het raden naar, want hiervan is ons nog geen nieuws ter ore gekomen) waar we reikhalzend naar uitkijken, en dat van ons graag op een Belgisch podium voorgesteld mag worden. Wij zorgen dan wel voor een adequaat verslag.

Synapscape

Dimi Brands
07/08/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...