casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.463 items

   

Synapscape
A Mutual Disagreement
Power Noise - Techno
07/08/2020 : Synapscape - A Mutual Disagreement
Ant-Zen  Ant-Zen
07/08/2020, Dimi Brands

A Mutual Disagreement, het zou kunnen slaan op een verslag dat ik las van Synapscape’s laatste passage op Belgische bodem. De auteur in kwestie kwam aanhollen met een zodanig nietszeggend stukje tekst waaruit klaar en duidelijk bleek dat ze simpelweg niet wist waarover ze schreef en het optreden eerder een bijkomstigheid was, in plaats van de omgeving waarin het plaatsvond (Fetish Cafe). Niet alleen bij mij rezen de haren ten berge na het lezen van zulk amateurisme, ook bij heel wat fans zette het terecht kwaad bloed. Het is een lovenswaardige kwaliteit van een recensent wanneer deze openstaat voor muziek van alle toonaarden. Maar wanneer een beetje research te veel gevraagd is en het enkel om het aanmeten en opblinken van een imago blijkt te gaan, dan is het niet alleen pijnlijk afgaan voor de persoon in kwestie, de artiest en fans doe je allesbehalve een plezier met je onkunde.

Die fans weten dat het in 2018 verschenen Still een compilatie was, en niet “het nieuwe Synapscape album” zoals in het aangehaalde stuk. Nog minder vrolijk werden we als fan om te lezen dat het “geen verschil maakte of er nu een dj aan de knopjes draaide of dat er hier een live optreden aan de gang was”. Dan vraag je je natuurlijk in de eerste plaats wat zo’n persoon verloren heeft op een concert van Synapscape, of van eender welke artiest binnen dit genre. Een chronisch gebrek aan respect volgens ons voor artiesten van het slag als Philipp Münch en Tim Kniep door hen te ridiculiseren tot zulke nietszeggende proporties.

Het feit dat beiden heren naast Synapscape en solowerk verder nog verantwoordelijk waren voor klinkende namen als Ars Moriendi, The Rorschach Garden, Rasputin en Monokrom, is in deze veel- zo niet alleszeggend, lijkt ons.

Gelukkig weet men bij Dark Entries wel nog het verschil tussen klok en klepel, of maken we er op zijn minst toch een erezaak van om te weten waar deze hangen en hoe deze zich proportioneel tegenover elkaar manifesteren.

A Mutual Disagreement is dus de nieuwste EP van het duo, die een goed gevuld kwartier lang en goed voor 4 nummers laat horen dat deze oude rotten in het vak meer zijn dan louter tot dj’s te reduceren artiesten.

Met een staat van dienst die zich reeds ruim 25 jaar uitstrekt, moet je dit duo immers het klappen van de zweep niet meer leren kennen.

En die zweep striemt bij opener ‘They’ll All Be Gone’ meteen op het boterzachte vlees. Een vintage Synapscape powernoise track waaruit blijkt dat deze tandem niet bepaald extra boter nodig heeft om gesmeerd te lopen. Als vanzelf een leien dakje afgaand mengt men tijdens de overige drie nummers met de vingers in de neus tal van andere invloeden binnen het gekende recept om tot een eindresultaat tot iets te komen waar het kwaliteitslabel dat Synapscape altijd al geweest is een als vanzelfsprekend gevolg van is.

Zo fileren de distorted vocals en het opzwepende ritme van ‘What Are We Doing’ de grens tussen powernoise en EBM aan flinterdunne schijfjes, komt het tijdens ‘Related Belief’ tot een innige omhelzing met industriële techno en voor wie zich afvraagt wat Synapscape verloren is in een SM kelder als het Fetish Café, wijzen we even op het Die Form-achtige ‘I Can’t Kill What You See’ waarbij elementen uit zowel electro, powernoise als EBM op de immer aan Synapscape eigen elegante wijze in de juiste plooi vallen.

Wat ons betreft is A Mutual Disagreement de voorloper van een nieuw album (we hebben er het raden naar, want hiervan is ons nog geen nieuws ter ore gekomen) waar we reikhalzend naar uitkijken, en dat van ons graag op een Belgisch podium voorgesteld mag worden. Wij zorgen dan wel voor een adequaat verslag.

Synapscape

Dimi Brands
07/08/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...