casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Sylvain Chauveau & Ensemble Nocturne
Down To The Bone (An Acoustic Tribute To Depeche Mode)
Downtempo - Dreampop
14/10/2016 : Sylvain Chauveau & Ensemble Nocturne - Down To The Bone (An Acoustic Tribute To Depeche Mode)
Ii D'Ailleurs  Ii D'Ailleurs
14/10/2016, Danny Quetin

Je kan er niet meer omheen, de naam Depeche Mode is tegenwoordig weer talk of the town. Met een nieuw album, voorzien voor begin 2017 en een wereldtournee die ook ons land zal aandoen.

Dat de muziek van deze Depeche Mode ook anders kan klinken, bewijst de Fransman Sylvain Chauveau, een instrumentalist die tegenwoordig in Brussel resideert en reeds jarenlang componeert in alle stilte. Merkwaardig gegeven : met zijn band 0 heeft hij een nummer gemaakt dat maar liefst 7 jaren duurt, en toch slechts 17 minuten waarneembaar geluid weergeeft. Deze track is reeds te beluisteren sedert 1 juni 2012 en duurt nog tot 31 mei 2019 onder de titel You Will Leave No Mark Under The Winter Snow. De stream hier van kan je beluisteren op 7yearsofsilence . Geen gewone jongen dus, maar desalniettemin veel gevraagd als remixer en componist voor soundtracks en films.

Met zijn Ensemble Nocturne kleedt hij gekende Depeche Mode-nummers uit tot hun complete naaktheid om er dan iets compleet nieuw van te maken. Akoestisch met behulp van de akoestische gitaar, cello, klarinet, viool, piano en wat elektronische toestanden.

Deze Down To The Bone werd reeds in 2005 uitgebracht onder het label Les Disques Du Soleil Et De L’Acier en 2 jaar later in Japan onder Nature Bliss.

Via Ici D’Ailleurs werd het vorig jaar nog eens onder het stof gehaald.

An Acoustic Tribute To Depeche Mode kent zijn schoonheid door de vakkundigheid van het volledige ensemble, met nummers als Stripped, The Things You Said en Home die op geheel klassikale wijze uitblinken in magistrale componenten.

Zoetgevooisd, emotioneel en beeldschoon zijn songs als Policy Of Truth en In Your Room.

Omdat minimalistisch soms nog te veel is voor Sylvain Chauveau legt hij van Enjoy The Silence vooral de stilte bloot in het 47 seconden (Enjoy) The Silence. Al staat er verder op nog een andere versie waarin hij het nummer vertaalt in een soort van tape-opname om het dan toch uiteindelijk te laten blinken in al zijn glorie.

Het is vooral de piano die uitblinkt op dit eerbetoon, al zorgt Death’s Door voor voldoende evenwicht met de akoestische gitaar.

Blasphemour Rumours heeft nooit zo ingetogen geklonken als op Down To The Bone, terwijl Freelove wel houdt van een beetje minimalistisch experiment.

Doorgaans zorgen de originele Depeche Mode-nummer voor voldoende dansbaarheid, deze tribute vermaalt ze daadwerkelijk tot op het bot. Down To The Bone, an acoustic tribute to Depeche Mode is een plaat waar je even voor gaat zitten, desnoods met hoofdtelefoon. Alle onheil van de wereld vergetend, genietend van een meesterwerk van Sylvain Chauveau en zijn Ensemble Nocturne.

De schoonheid van het natuurlijke, de weergave van de rustiek.

Bandcamp

Website

Danny Quetin
14/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...