casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.297 items

   

Supersimmetria
Abiogenesis
Industrial - Power Noise - Techno - Tribal / Ritual
11/08/2019 : Supersimmetria - Abiogenesis
HANDS  HANDS
11/08/2019, Dimi Brands

Het verschil tussen ritmische industrial (ofte powernoise) en techno is tegenwoordig vaak enkel nog met een vergrootglas waar te nemen. Maar in een tijd waarin men (gelukkig) veel minder in hokjes denkt dan vroeger het geval was is dat al lang geen bezwaar meer.

Waarom immers het beste van twee werelden niet verenigen? Een mooi voorbeeld hiervan vinden we nog steeds Orphx, die graag geziene gasten waren op Maschinenfest maar net zo gemakkelijk geprogrammeerd worden op techno festivals.

Ook veel van de albums op HANDS flirten met, of vallen zelfs grotendeels onder de noemer van wat wij, sta ons toe even terug de hokjes boven te halen, techno noemen.

Zo ook Supersimmetria uit Berlijn, die met Abiogenesis zijn vijfde album (zijn derde bij HANDS) op de markt brengt. De man (Armando Alibrandi) pakt het conceptueel aan, en dan nog wel op een vrij hooggegrepen manier: met Abiogenesis wil hij ons meenemen naar de kern van het leven, naar de atomen waaruit alles is opgebouwd.

In de binnenkant van de digipack vinden we de definitie van het leven volgens NASA: “Life: A self-substaining chemical system capable of Darwinian evolution.”

De visie van Supersimmetria lijkt zich voornamelijk toe te splitsen op pompende bassen (een verwijzing naar het kloppende hart zonder welk leven niet mogelijk is?), al levert een grondige luisterbeurt naar deze atmosferische techno heus nog andere inzichten.

Uiteindelijk blijft het zeer efficiënte dansmuziek, maar duidelijk van het doordachte soort. De industrial invloeden zijn er zeker, maar dringen zich niet op zoals vaak bij powernoise wel het geval is. Tijdens ‘Accretion Disk’ wordt er op een opbouwende manier een stap in deze richting gedaan, net zoals, gezien het concept, verandering (meestal) geleidelijk aan gebeurt.

Wanneer hij een uitstapje maakt richting tribal industrial (zoals tijdens ‘Chnops’ en ‘Supernovae’) spreekt dit nog het meest tot de verbeelding.

Doordat de algehele stemming op Abiogenesis meer van belang is dan bepaalde nummers die er echt uitspringen mist het album iets wat we als een “hit” kunnen bestempelen. Niet dat dit negatief moet zijn, want het doet de coherentie van het album natuurlijk veel goed.

Dansmuziek die zowel lichaam als geest aanspreekt maakt Abiogenesis tot een plaat waar je lang plezier aan kunt beleven, wat in een eerder vluchtig genre niet altijd het geval is.

Supersimmetria

Dimi Brands
11/08/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...