casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Sudden Infant
Buddhist Nihilism
Noiserock - Punk
08/10/2018 : Sudden Infant - Buddhist Nihilism
Harbinger Sound  Harbinger Sound
08/10/2018, Dimi Brands

Het eerste wat ik wist van Sudden Infant, alvorens er een noot van gehoord te hebben, was dat er in het verleden samenwerkingen waren met noise grootheden zoals Richard Ramirez, The Grey Wolves en Macronympha.

Me hieraan spiegelend in mijn verdere ontdekkingstocht kan u zich wel voorstellen dat de connotatie bij deze namen nu niet bepaald deed denken aan de experimentele klanken die sterk naar de dada kunstvorm neigen die kenmerkend bleken voor Sudden Infant.

Let’s Do It A Dada zeiden de Neubauten nog in 2007, nog zo een act die niet vies was van dit soort chaotische teringherrie.

Want laat dat nu wel de bindende factor zijn tussen de traditionelere noise acts en Sudden Infant: teringherrie. Dat de invulling hiervan naar eigen believen en vooral buiten de lijntjes ingekleurd wordt, maakt dat het noise genre echt wel veelzijdiger is dan velen plachten te denken.

Sinds 2014 breidde Joke Lanz Sudden Infant uit tot een trio, met verder nog drummer Alexandre Babel en bassist Christian Weber.

Wat wel van in het begin aanwezig was bij Sudden Infant was humor. Denk hierbij ook aan een van de zijprojecten van Lanz: Catholic Boys In Heavy Leather. Ik heb de mop hiervan echter nooit begrepen, maar ach, wie ben ik.

Ook Buddhist Nihilism brengt ons 12 nummers waarbij gerust gelachen mag worden. Het meest in het oog springend onder deze noemer is ongetwijfeld de ongein die men tentoonspreidt tijdens ‘George Clooney’, waarin naast de acteur nog tal van celebrities bij naam genoemd worden op een nogal ...dadaïstische manier zullen we maar zeggen. Nespresso please? Geef mij toch maar iets straffers om dit nummer mee weg te spoelen.

Buddhist Nihilism opent nochtans sterk, zo horen we in het begin enkele zeer stevige lappen noiserock/punk zoals ‘Rationality’ en ‘Hong Kong Nursery’ die even gebald klinken als bij NOMEANSNO en The Jesus Lizard. Het chaotische van de Nederlandse punkers van The Ex is ook een referentie die meermaals de kop opduikt, bijvoorbeeld tijdens ‘In This Moment’.

Maar door de prominente aanwezigheid van de bas, de korte maar krachtige nummers en het niet schuwen van (zwarte) humor of tegendraadse jazzstructuren moesten we al bij al nog het meest denken aan Minutemen.

En zo wisselen zeer sterke noiserock nummers en puberale of net iets te gemakkelijke humor elkaar af, en lijkt Sudden Infant voor ons eeuwig gedoemd tot twijfelgeval.

Sudden Infant

Dimi Brands
08/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten