casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

Sudden Infant
Buddhist Nihilism
Noiserock - Punk
08/10/2018 : Sudden Infant - Buddhist Nihilism
Harbinger Sound  Harbinger Sound
08/10/2018, Dimi Brands

Het eerste wat ik wist van Sudden Infant, alvorens er een noot van gehoord te hebben, was dat er in het verleden samenwerkingen waren met noise grootheden zoals Richard Ramirez, The Grey Wolves en Macronympha.

Me hieraan spiegelend in mijn verdere ontdekkingstocht kan u zich wel voorstellen dat de connotatie bij deze namen nu niet bepaald deed denken aan de experimentele klanken die sterk naar de dada kunstvorm neigen die kenmerkend bleken voor Sudden Infant.

Let’s Do It A Dada zeiden de Neubauten nog in 2007, nog zo een act die niet vies was van dit soort chaotische teringherrie.

Want laat dat nu wel de bindende factor zijn tussen de traditionelere noise acts en Sudden Infant: teringherrie. Dat de invulling hiervan naar eigen believen en vooral buiten de lijntjes ingekleurd wordt, maakt dat het noise genre echt wel veelzijdiger is dan velen plachten te denken.

Sinds 2014 breidde Joke Lanz Sudden Infant uit tot een trio, met verder nog drummer Alexandre Babel en bassist Christian Weber.

Wat wel van in het begin aanwezig was bij Sudden Infant was humor. Denk hierbij ook aan een van de zijprojecten van Lanz: Catholic Boys In Heavy Leather. Ik heb de mop hiervan echter nooit begrepen, maar ach, wie ben ik.

Ook Buddhist Nihilism brengt ons 12 nummers waarbij gerust gelachen mag worden. Het meest in het oog springend onder deze noemer is ongetwijfeld de ongein die men tentoonspreidt tijdens ‘George Clooney’, waarin naast de acteur nog tal van celebrities bij naam genoemd worden op een nogal ...dadaïstische manier zullen we maar zeggen. Nespresso please? Geef mij toch maar iets straffers om dit nummer mee weg te spoelen.

Buddhist Nihilism opent nochtans sterk, zo horen we in het begin enkele zeer stevige lappen noiserock/punk zoals ‘Rationality’ en ‘Hong Kong Nursery’ die even gebald klinken als bij NOMEANSNO en The Jesus Lizard. Het chaotische van de Nederlandse punkers van The Ex is ook een referentie die meermaals de kop opduikt, bijvoorbeeld tijdens ‘In This Moment’.

Maar door de prominente aanwezigheid van de bas, de korte maar krachtige nummers en het niet schuwen van (zwarte) humor of tegendraadse jazzstructuren moesten we al bij al nog het meest denken aan Minutemen.

En zo wisselen zeer sterke noiserock nummers en puberale of net iets te gemakkelijke humor elkaar af, en lijkt Sudden Infant voor ons eeuwig gedoemd tot twijfelgeval.

Sudden Infant

Dimi Brands
08/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
NIEUWS 16/05/2019 : Miel Noir en Tommi Stumpff samen te horen op Reclaim Your Story.

Miel Noir, een van de weinige bands die het lukte om op onze review pagina’s steeds het maximum aantal sterretjes in de wacht te slepen, is volop bezig aan de opvolger van Honey-Beat (2016). Tevens werd er een verrassende gast gespot in de studio, zo blijkt ook uit de eerste single die Miel Noir uit The Phoenix-Swarm, want zo gaat ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...