casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.092 items

   

Sudden Infant
Buddhist Nihilism
Noiserock - Punk
08/10/2018 : Sudden Infant - Buddhist Nihilism
Harbinger Sound  Harbinger Sound
08/10/2018, Dimi Brands

Het eerste wat ik wist van Sudden Infant, alvorens er een noot van gehoord te hebben, was dat er in het verleden samenwerkingen waren met noise grootheden zoals Richard Ramirez, The Grey Wolves en Macronympha.

Me hieraan spiegelend in mijn verdere ontdekkingstocht kan u zich wel voorstellen dat de connotatie bij deze namen nu niet bepaald deed denken aan de experimentele klanken die sterk naar de dada kunstvorm neigen die kenmerkend bleken voor Sudden Infant.

Let’s Do It A Dada zeiden de Neubauten nog in 2007, nog zo een act die niet vies was van dit soort chaotische teringherrie.

Want laat dat nu wel de bindende factor zijn tussen de traditionelere noise acts en Sudden Infant: teringherrie. Dat de invulling hiervan naar eigen believen en vooral buiten de lijntjes ingekleurd wordt, maakt dat het noise genre echt wel veelzijdiger is dan velen plachten te denken.

Sinds 2014 breidde Joke Lanz Sudden Infant uit tot een trio, met verder nog drummer Alexandre Babel en bassist Christian Weber.

Wat wel van in het begin aanwezig was bij Sudden Infant was humor. Denk hierbij ook aan een van de zijprojecten van Lanz: Catholic Boys In Heavy Leather. Ik heb de mop hiervan echter nooit begrepen, maar ach, wie ben ik.

Ook Buddhist Nihilism brengt ons 12 nummers waarbij gerust gelachen mag worden. Het meest in het oog springend onder deze noemer is ongetwijfeld de ongein die men tentoonspreidt tijdens ‘George Clooney’, waarin naast de acteur nog tal van celebrities bij naam genoemd worden op een nogal ...dadaïstische manier zullen we maar zeggen. Nespresso please? Geef mij toch maar iets straffers om dit nummer mee weg te spoelen.

Buddhist Nihilism opent nochtans sterk, zo horen we in het begin enkele zeer stevige lappen noiserock/punk zoals ‘Rationality’ en ‘Hong Kong Nursery’ die even gebald klinken als bij NOMEANSNO en The Jesus Lizard. Het chaotische van de Nederlandse punkers van The Ex is ook een referentie die meermaals de kop opduikt, bijvoorbeeld tijdens ‘In This Moment’.

Maar door de prominente aanwezigheid van de bas, de korte maar krachtige nummers en het niet schuwen van (zwarte) humor of tegendraadse jazzstructuren moesten we al bij al nog het meest denken aan Minutemen.

En zo wisselen zeer sterke noiserock nummers en puberale of net iets te gemakkelijke humor elkaar af, en lijkt Sudden Infant voor ons eeuwig gedoemd tot twijfelgeval.

Sudden Infant

Dimi Brands
08/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : SIMI NAH - Schommelen tussen een ‘normale’ wereld en een ‘artistieke’ wereld was frustrerend, maar heeft ons er misschien toe gebracht om nu onze beste plaat te maken.

In schoonheid eindigen, dat wou Simi Nah met haar nieuwe cd 'La terre est noire'. Of dat gelukt is? En of! De plaat is een waar juweeltje geworden. Een donker juweeltje, dat wel, met veel verwijzingen naar de depressie, slapeloosheid, pijn, dood en zelfmoord. Dag Simi Nah. Ik wil je feliciteren voor ‘La terre est noire’, ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
FOTO'S : Stin Scatzor - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
NIEUWS 15/10/2018 : Eerste drie namen voor Black Easter zijn bekend.

Het jaar was nog maar net uit de startblokken, maar met het overlijden van onze goede vriend Ward De Prins hing er al meteen een pikzwarte wolk boven 2018. Ward was niet alleen een belangrijke persoon bij Peek-A-Boo, tevens organiseerde hij ook het Black Easter Festival, dat tot op heden reeds 2 maal had plaatsgevonden. Ter ere van ...

lees meer...
INTERVIEW : COPH NIA - In dit genre zijn er te veel artiesten die sombere, saaie live shows brengen.

Coph Nia gaf vorig jaar tijdens het verjaardagsfestival ter ere van 30 jaar Cold Meat Industry een verpletterend optreden dat door vele bezoekers als absoluut hoogtepunt ervaren werd. Onder deze bezoekers ook de organisatie van het Nederlandse Dwaalspoor en zij wilden maar wat graag dat de Zweed Mikael Aldén (of Aldenon Satorial ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Numan: de planeet zou het beter doen zonder ons

Bluedot lijkt wel een ideaal festival om Gary Numan uit te nodigen. Het festival draait rond wetenschap en is genoemd naar het blauwe puntje dat onze planeet in het universum vormt. Gary Numan heeft met 'Savage' een plaat gemaakt over hoe mensen proberen te overleven nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Heruitgave van drie eerste Siglo XX-ep's

40 jaar Siglo XX moet gevierd worden. Met een uitzonderlijke reünietournee natuurlijk, maar ook een paar heruitgaven zullen niet misstaan. Het Leuvense Onderstroom specialiseert zich al jaren in heruitgaven van wavegrootheden en zijn uiteraard ideaal voor de klus. Zij brachten eerder de lp 'Siglo XX' uit, en brengen nu de drie ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Wavefest in Baroeg met Agent Side Grinder, Dive, Zanias...

Op 20 oktober kunt u in de Baroeg van Rotterdam terecht voor de vierde editie van Wavefest, en er staat heel wat moois op de affiche. Agent Side Grinder heeft een turbulente tijd gekend, met het - vriendschappelijk - vertrek van verschillende leden waaronder oorspronkelijk zanger Kristoffer Grip. De groep is nu herleid tot een trio, maar ...

lees meer...
NIEUWS 09/10/2018 : Toekomstmuziek door VNV Nation

'No Future' zongen de punkers. VNV Nation is daar niet zo zeker van... Zij wachten geduldig op de toekomst, en vragen zich af wanneer die er dan eindelijk aankomt. Dat is natuurlijk verwarrend, want elke keer je denkt dat de toekomst er eindelijk is, verandert die in heden en al even snel in verleden. Alle existentiële twijfels ...

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten