casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Straight Panic / Pollutant
Balancing The Scales
Noise - Power Electronics
23/10/2019 : Straight Panic / Pollutant - Balancing The Scales
Chthonic Streams  Chthonic Streams
23/10/2019, Dimi Brands

Split tapes blijven een leuk format om nieuwe muziekacts te ontdekken, en geven je er meteen twee (of meer) voor de prijs van een.

Het is tevens een format dat we vaak zien opduiken in extreme genres zoals noise en power electronics. Geen overbodige luxe want het zijn zo van die genres alwaar de projecten als paddenstoelen uit de grond schieten. En laat het daar nu net de tijd van het jaar voor zijn.

Balancing The Scales brengt het Amerikaanse Straight Panic en het Zweedse Pollutant samen, die elk apart een klein kwartiertje van elke tapekant voor hun rekening nemen.

Een korte samenvatting dus, maar lang genoeg om te weten welk vlees we hier in de kuip hebben.

Straight Panic is een project van Thomas Boettner die opgroeide in het conservatieve Amerika (South Carolina meer bepaald) als kind van ouders uit de hogere middenklasse. Omwille van zijn homoseksuele geaardheid werd hij op 16-jarige leeftijd gedwongen zogenaamde ‘Truth Ministries’ (een algemene term van religieuze anti-homo organisaties die gericht zijn om holebi’s terug naar Christus te brengen door hun seksualiteit te ontmantelen) bij te wonen.

Onnodig te zeggen dat dit alles weinig succes had, meer zelfs het bleek een flinke inspiratiebron voor ‘s man’s “radicale queer power electronics”.

Het “queer”-gehalte van de twee hier gepresenteerde nummers (‘Flesh Human, 1 LB.’ en ‘Dazed’ (een cover van Intrinsic Action)) ligt er niet zo vingerdik op als bij pakweg Black Leather Jesus, wij horen twee songs volgens het boekje, en denken hierbij aan Prurient om het met een voorbeeld te zeggen.

Pollutant is een vrij recente naam in de Zweedse harsh industrial noise scene, de drie nummers op Balancing The Scales (‘Weaponisation’, ‘Undoing’ en ‘Closer’) zijn (vrij) chaotisch van aard met hierbij schel schreeuwende vocalen.

Beide acts willen op deze cassette het idee om zelfhaat en apathie te veranderen in naar buiten gerichte wapens onderzoeken. De vijf kogels die dit oplevert zijn misschien niet bijster origineel (maar daar zit niemand in deze genres op te wachten) maar treffen keer op keer doel.

Straight Panic

Pollutant

Dimi Brands
23/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...