casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

St. Michael Front
End Of Ahriman
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Indie - New wave - Pop
22/12/2018 : St. Michael Front - End Of Ahriman
Staatsakt
22/12/2018, Dimi Brands

Zelf beschikken we bij Dark Entries niet over een glazen bol, mede doordat het merendeel van de redactie niet in dit medium gelooft, maar je moet al bijna potdoof zijn om niet te horen dat het Duitse St. Michael Front alles in zich heeft om binnen dit en zeer korte tijd uit te groeien tot een absolute wereldgroep.

De laatste tijd merkte ik bij Duitse vrienden op sociale media al de grote interesse omtrent dit duo op, en aangezien deze vrienden zich allemaal in het neofolk wereldje begeven was mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Toeval wou dat ik vorige week van een van die Duitse vrienden bij wijze van kerstcadeau onder andere dit album in handen gestopt kreeg.

Het tromgeroffel en een verdwaalde paukenslag op tijd en stond maken het inderdaad begrijpelijk dat deze muziek aanslaat bij de neofolkers, maar vooral hoorden wij een zeer poppy album.

Maar niet op een manier dat het té glad wordt. Net zoals Spiritual Front het lukt om stevig buiten de lijntjes te kleuren, maar toch in de smaak blijven vallen van de neofolk elite.

Deze misanthro-pop haalt invloeden uit dark folk, soul, wave en feel good muziek. Uitersten ontmoeten elkaar tijdens End Of Ahriman, en leiden je rond een kampvuur, maar net zo goed naar een spaghetti-western. In veel gevallen is deze diversiteit net iets te gekunsteld, maar St. Michael Front weet het geheel perfect te doseren. Als je dat al kan op je debuut, dan kan de toekomst alleen maar rooskleurig zijn.

Bij songs als ‘Rifles & New Gods’, ‘Death & His Son’ en ‘I’m Fine’ kunnen we naast de vergelijking met Spiritual Front ook Arcade Fire noemen. Waarmee we ons punt in verband met de hoge verwachtingen die we hebben bij St. Michael Front nog wat extra in de verf zetten.

‘Drones Block My Way’ roepen dan weer Editors voor de geest, gelukkig zonder de opgeblazen bakvisjes pathetiek waarin deze Britten iets te graag zwelgen.

End Of Ahriman kent geen enkel zwak moment, maar als we 1 song moeten uitkiezen waar we stante pede verliefd op werden dan is het wel het met banjo (jawel) opgefleurde ‘Thank You For Nothing’.

St. Michael Front staat alvast volgend jaar op het WGT in Leipzig, ga ze zeker uitchecken nu het nog kan, durven we bijna zeggen.

Mits de juiste ondersteuning, zou het immers wel eens kunnen dat u deze hymnes wel eens in de zeer nabije toekomst in grote stadions zult kunnen horen schalen, met een prijskaartje dat navenant is. Het is St. Michael Front zeker en vast gegund.

End Of Ahriman kwam reeds uit in april maar het kan geen kwaad deze plaat in deze periode van het jaar nog eens in de spotlight te zetten, aangezien veel van de songs iets over zich hebben hangen dat je zou kunnen omschrijven als ‘kerstgevoel’.

Vergeet dus voor eens en voor altijd de kerstballen van Mariah Carey, het debuut van St. Michael Front is meer geschikt voor een cultureel verantwoord uiteinde van het jaar.

St. Michael Front

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...