casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

St. Michael Front
End Of Ahriman
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Indie - New wave - Pop
22/12/2018 : St. Michael Front - End Of Ahriman
Staatsakt
22/12/2018, Dimi Brands

Zelf beschikken we bij Dark Entries niet over een glazen bol, mede doordat het merendeel van de redactie niet in dit medium gelooft, maar je moet al bijna potdoof zijn om niet te horen dat het Duitse St. Michael Front alles in zich heeft om binnen dit en zeer korte tijd uit te groeien tot een absolute wereldgroep.

De laatste tijd merkte ik bij Duitse vrienden op sociale media al de grote interesse omtrent dit duo op, en aangezien deze vrienden zich allemaal in het neofolk wereldje begeven was mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Toeval wou dat ik vorige week van een van die Duitse vrienden bij wijze van kerstcadeau onder andere dit album in handen gestopt kreeg.

Het tromgeroffel en een verdwaalde paukenslag op tijd en stond maken het inderdaad begrijpelijk dat deze muziek aanslaat bij de neofolkers, maar vooral hoorden wij een zeer poppy album.

Maar niet op een manier dat het té glad wordt. Net zoals Spiritual Front het lukt om stevig buiten de lijntjes te kleuren, maar toch in de smaak blijven vallen van de neofolk elite.

Deze misanthro-pop haalt invloeden uit dark folk, soul, wave en feel good muziek. Uitersten ontmoeten elkaar tijdens End Of Ahriman, en leiden je rond een kampvuur, maar net zo goed naar een spaghetti-western. In veel gevallen is deze diversiteit net iets te gekunsteld, maar St. Michael Front weet het geheel perfect te doseren. Als je dat al kan op je debuut, dan kan de toekomst alleen maar rooskleurig zijn.

Bij songs als ‘Rifles & New Gods’, ‘Death & His Son’ en ‘I’m Fine’ kunnen we naast de vergelijking met Spiritual Front ook Arcade Fire noemen. Waarmee we ons punt in verband met de hoge verwachtingen die we hebben bij St. Michael Front nog wat extra in de verf zetten.

‘Drones Block My Way’ roepen dan weer Editors voor de geest, gelukkig zonder de opgeblazen bakvisjes pathetiek waarin deze Britten iets te graag zwelgen.

End Of Ahriman kent geen enkel zwak moment, maar als we 1 song moeten uitkiezen waar we stante pede verliefd op werden dan is het wel het met banjo (jawel) opgefleurde ‘Thank You For Nothing’.

St. Michael Front staat alvast volgend jaar op het WGT in Leipzig, ga ze zeker uitchecken nu het nog kan, durven we bijna zeggen.

Mits de juiste ondersteuning, zou het immers wel eens kunnen dat u deze hymnes wel eens in de zeer nabije toekomst in grote stadions zult kunnen horen schalen, met een prijskaartje dat navenant is. Het is St. Michael Front zeker en vast gegund.

End Of Ahriman kwam reeds uit in april maar het kan geen kwaad deze plaat in deze periode van het jaar nog eens in de spotlight te zetten, aangezien veel van de songs iets over zich hebben hangen dat je zou kunnen omschrijven als ‘kerstgevoel’.

Vergeet dus voor eens en voor altijd de kerstballen van Mariah Carey, het debuut van St. Michael Front is meer geschikt voor een cultureel verantwoord uiteinde van het jaar.

St. Michael Front

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...