casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.290 items

   

St. Michael Front
End Of Ahriman
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Indie - New wave - Pop
22/12/2018 : St. Michael Front - End Of Ahriman
Staatsakt
22/12/2018, Dimi Brands

Zelf beschikken we bij Dark Entries niet over een glazen bol, mede doordat het merendeel van de redactie niet in dit medium gelooft, maar je moet al bijna potdoof zijn om niet te horen dat het Duitse St. Michael Front alles in zich heeft om binnen dit en zeer korte tijd uit te groeien tot een absolute wereldgroep.

De laatste tijd merkte ik bij Duitse vrienden op sociale media al de grote interesse omtrent dit duo op, en aangezien deze vrienden zich allemaal in het neofolk wereldje begeven was mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Toeval wou dat ik vorige week van een van die Duitse vrienden bij wijze van kerstcadeau onder andere dit album in handen gestopt kreeg.

Het tromgeroffel en een verdwaalde paukenslag op tijd en stond maken het inderdaad begrijpelijk dat deze muziek aanslaat bij de neofolkers, maar vooral hoorden wij een zeer poppy album.

Maar niet op een manier dat het té glad wordt. Net zoals Spiritual Front het lukt om stevig buiten de lijntjes te kleuren, maar toch in de smaak blijven vallen van de neofolk elite.

Deze misanthro-pop haalt invloeden uit dark folk, soul, wave en feel good muziek. Uitersten ontmoeten elkaar tijdens End Of Ahriman, en leiden je rond een kampvuur, maar net zo goed naar een spaghetti-western. In veel gevallen is deze diversiteit net iets te gekunsteld, maar St. Michael Front weet het geheel perfect te doseren. Als je dat al kan op je debuut, dan kan de toekomst alleen maar rooskleurig zijn.

Bij songs als ‘Rifles & New Gods’, ‘Death & His Son’ en ‘I’m Fine’ kunnen we naast de vergelijking met Spiritual Front ook Arcade Fire noemen. Waarmee we ons punt in verband met de hoge verwachtingen die we hebben bij St. Michael Front nog wat extra in de verf zetten.

‘Drones Block My Way’ roepen dan weer Editors voor de geest, gelukkig zonder de opgeblazen bakvisjes pathetiek waarin deze Britten iets te graag zwelgen.

End Of Ahriman kent geen enkel zwak moment, maar als we 1 song moeten uitkiezen waar we stante pede verliefd op werden dan is het wel het met banjo (jawel) opgefleurde ‘Thank You For Nothing’.

St. Michael Front staat alvast volgend jaar op het WGT in Leipzig, ga ze zeker uitchecken nu het nog kan, durven we bijna zeggen.

Mits de juiste ondersteuning, zou het immers wel eens kunnen dat u deze hymnes wel eens in de zeer nabije toekomst in grote stadions zult kunnen horen schalen, met een prijskaartje dat navenant is. Het is St. Michael Front zeker en vast gegund.

End Of Ahriman kwam reeds uit in april maar het kan geen kwaad deze plaat in deze periode van het jaar nog eens in de spotlight te zetten, aangezien veel van de songs iets over zich hebben hangen dat je zou kunnen omschrijven als ‘kerstgevoel’.

Vergeet dus voor eens en voor altijd de kerstballen van Mariah Carey, het debuut van St. Michael Front is meer geschikt voor een cultureel verantwoord uiteinde van het jaar.

St. Michael Front

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...