casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

St. Michael Front
End Of Ahriman
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Indie - New wave - Pop
22/12/2018 : St. Michael Front - End Of Ahriman
Staatsakt
22/12/2018, Dimi Brands

Zelf beschikken we bij Dark Entries niet over een glazen bol, mede doordat het merendeel van de redactie niet in dit medium gelooft, maar je moet al bijna potdoof zijn om niet te horen dat het Duitse St. Michael Front alles in zich heeft om binnen dit en zeer korte tijd uit te groeien tot een absolute wereldgroep.

De laatste tijd merkte ik bij Duitse vrienden op sociale media al de grote interesse omtrent dit duo op, en aangezien deze vrienden zich allemaal in het neofolk wereldje begeven was mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Toeval wou dat ik vorige week van een van die Duitse vrienden bij wijze van kerstcadeau onder andere dit album in handen gestopt kreeg.

Het tromgeroffel en een verdwaalde paukenslag op tijd en stond maken het inderdaad begrijpelijk dat deze muziek aanslaat bij de neofolkers, maar vooral hoorden wij een zeer poppy album.

Maar niet op een manier dat het té glad wordt. Net zoals Spiritual Front het lukt om stevig buiten de lijntjes te kleuren, maar toch in de smaak blijven vallen van de neofolk elite.

Deze misanthro-pop haalt invloeden uit dark folk, soul, wave en feel good muziek. Uitersten ontmoeten elkaar tijdens End Of Ahriman, en leiden je rond een kampvuur, maar net zo goed naar een spaghetti-western. In veel gevallen is deze diversiteit net iets te gekunsteld, maar St. Michael Front weet het geheel perfect te doseren. Als je dat al kan op je debuut, dan kan de toekomst alleen maar rooskleurig zijn.

Bij songs als ‘Rifles & New Gods’, ‘Death & His Son’ en ‘I’m Fine’ kunnen we naast de vergelijking met Spiritual Front ook Arcade Fire noemen. Waarmee we ons punt in verband met de hoge verwachtingen die we hebben bij St. Michael Front nog wat extra in de verf zetten.

‘Drones Block My Way’ roepen dan weer Editors voor de geest, gelukkig zonder de opgeblazen bakvisjes pathetiek waarin deze Britten iets te graag zwelgen.

End Of Ahriman kent geen enkel zwak moment, maar als we 1 song moeten uitkiezen waar we stante pede verliefd op werden dan is het wel het met banjo (jawel) opgefleurde ‘Thank You For Nothing’.

St. Michael Front staat alvast volgend jaar op het WGT in Leipzig, ga ze zeker uitchecken nu het nog kan, durven we bijna zeggen.

Mits de juiste ondersteuning, zou het immers wel eens kunnen dat u deze hymnes wel eens in de zeer nabije toekomst in grote stadions zult kunnen horen schalen, met een prijskaartje dat navenant is. Het is St. Michael Front zeker en vast gegund.

End Of Ahriman kwam reeds uit in april maar het kan geen kwaad deze plaat in deze periode van het jaar nog eens in de spotlight te zetten, aangezien veel van de songs iets over zich hebben hangen dat je zou kunnen omschrijven als ‘kerstgevoel’.

Vergeet dus voor eens en voor altijd de kerstballen van Mariah Carey, het debuut van St. Michael Front is meer geschikt voor een cultureel verantwoord uiteinde van het jaar.

St. Michael Front

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Trouwfe(e)st#3 - Eigenzinnigheid en serendipiteit

Trouwfe(e)st#3. Het is ondertussen al lang geen trouwfeest meer, maar de verjaardag van een trouwfeest. Toen Dimi en Sigrid twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, vonden ze er immers – als liefhebbers van dark ambient en neofolk – niets beter op dan een aantal van hun lievelingsgroepen uit te nodigen om hun hoogdag te ...

lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...