casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Spook
Blurred Head and Scrambled Eggs
Alternative Rock - Noise
11/07/2016 : Spook - Blurred Head and Scrambled Eggs
Atypeek music  Atypeek music
11/07/2016, Peter De Koning

Spook maakt het ons niet makkelijk op deze Blurred Head and Scrambled Eggs. De noiserock die het trio produceert is van de zwaarst mogelijke soort: verknipte structuren, ontoegankelijke disharmonieën en abrupte veranderingen van muzikaal decor. Spek voor onze bek moeten Coralie Lonfat, Jamasp Jhabvala en Dominic Frey hebben gedacht toen ze dit schijfje opstuurden naar Dark Entries.

Ik vrees echter dat dit geen spek voor menig gotenbek zal zijn. We kunnen best wel wat gitaarnoise aan maar dit maar dit herleidt Sonic Youth tot watjes. Slecht is deze cd echter absoluut niet.

Meer zelfs, bijwijlen is het geweldig. Maar u moet er wel even rustig voor gaan zitten en de cd meerdere beurten geven. Eerst en vooral is er de geweldige lineup. We horen drums, viool en electronica. Onze oren onderscheiden vreemd genoeg ook gitaren, maar blijkbaar worden deze snaren toch gestreken i.p.v. betokkeld.

De openingstrack ligt ons voor geen meter maar met de triptiek Grand Parade in Bottens is het er meteen boenk op en voor ons persoonlijk het hoogtepunt van de cd.

De prachtig geglitchte elektronica in het eerste deel is van de meest originele soort en brengt ons een soort Efteling-in-de-blendersfeertje. Het tussenstuk doet nog het meest denken aan een Mike Patton op speed en afsluiten doet de band met een lekkere corrupte drone. Het tweede deel is een bijzonder originele soundscape die behoorlijk psychoactief werkt. Het derde luik is een drammerige en ronduit lelijke noiserockplaat waarin grunts en spacegeluidjes elkaar beconcurreren. Vreemd genoeg werkt dit -objectief gezien minder goede- nummer perfect om het drieluik af te sluiten.

De cd is echter meer dan deze drieling. Er staan nog heel wat andere boeiende zaken op.

Shall we go? is een minimalistische soundscape waar je spontaan van gaat hallucineren. Het is een perfecte voorbode van Godzilla. Het monster werd voor de gelegenheid voorzien van een hersengolfverstoorder die zijn werk naar behoren doet. Je kan de dreiging en de onmacht bijna voelen terwijl je naar het nummer luistert. Een eenvoudige maar na verloop van tijd op hol slagende vioolriff versnelt gestaag en lijkt de kadans van Godzilla weer te geven. Intussen wordt de electronica steeds drukker. We horen stemmen, bliepjes, stukjes caféjazz. De stad vlucht.

Devil Dayan on his Motorcycle geeft een zeer eigenzinnige interpretatie aan roadtripmuziek en Flamingo Friday Party sluit de cd in stijl af met gebroken ritmes en vioolnoise.

Is dit iets voor u? Geen idee. We hebben dit plaatje leren waarderen en fans van projecten zoals Fantômas zullen dit vermoedelijk ook wel lusten.

Peter De Koning
11/07/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...