casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Speedqueen
New Wave Copy Center (Single)
Electro - Minimal - New wave
20/10/2015 : Speedqueen - New Wave Copy Center (Single)
Ultra Eczema  Ultra Eczema
20/10/2015, Dimi Brands

Antwerpse alternativo’s zullen zeker wel vertrouwd zijn met cultfiguur Dennis Tyfus. Naast schilderijen ontwierp hij ook tal van platenhoezen (onder andere driehonderd individuele platenhoezen voor een single van de Amerikaanse band Trumans Water, zo leert Wikipedia ons).

Hij was overigens al op 13-jarige leeftijd medewerker bij de Antwerpse alternatieve radiozender Radio Centraal. Omwille van zijn interesse in punkmuziek richtte hij het platenlabel Ultra Eczema op, dat zich echter niet blindstaarde op punk maar allerhande muziekgenres aan bod liet komen, zo lang de bands maar erg obscuur waren.

Bij Speedqueen duikt Tyfus achter de microfoon en moeten we hem aanspreken als Herr Keula. Muzikaal krijgt hij het gezelschap van een heerschap dat zichzelf Crumar Young noemt op de synthesizer. (Het gaat hier om Milan Warmoeskerken van o.a. Mittland Och Leo en Flying Horseman).

New Wave Copy Center is het soortement minimal electro die de groene tronie van Dr. Lektroluv ons hoofdknikkend zou durven voorschrijven.

Niet gespeend van de nodige humor, en ofwel vind je het een geniale vondst, ofwel überflauw: “new wave copy center, we only copy black and white, we only copy very late at night.”

B-kant ‘How Is Your Popo’ lijkt het nog gortiger te maken, zelf spreken ze van een tribute over familiewaarden en rectale problematiek, of een combinatie van de twee.

Muzikaal is het meer uptempo dan de titeltrack, en zeker en vast een zeer leuke aanwinst voor de vele minimalfeestjes die heden ten dage ons land reik is.

De single is gelimiteerd op 150 exemplaren, en je krijgt er nog een gesigneerde gefotokopieerde (ah ja) poster en een sticker van het label bovenop.

Wij berichtten in onze nieuwssectie al over deze single, aangezien onze medewerker Henk Vereecken op zijn geheel eigenzinnige wijze de hoofdrol vertolkt in de bijhorende videoclip en het in die hoedanigheid zelfs tot op de Humo website wist te schoppen, om over de eeuwige YouTube-roem nog maar te zwijgen... Inderdaad, er is een groot acteur aan hem voorbij gegaan!

Speedqueen (Bandcamp)

Dimi Brands
20/10/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten