casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.464 items

   

Some Became Hollow Tubes
In 1988 I Thought This Shit Would Never Change
Post Rock
24/01/2020 : Some Became Hollow Tubes - In 1988 I Thought This Shit Would Never Change
ConSouling Sounds  ConSouling Sounds
24/01/2020, Dimi Brands

Wanneer we zeggen dat ze bij het Gentse Consouling Sounds hun uiterste best doen voor al wat leeft in de nationale underground, dan vertellen we niets nieuws.

Maar daarnaast vinden zo nu en dan ook enkele internationale artiesten hun weg naar het label dat ondertussen de naam en faam van een topper wist te bereiken.

Zo ook het Canadese gelegenheidsduo Some Became Hollow Tubes bestaande uit drummer Aidan Girt (Godspeed You! Black Emperor) en gitarist Eric Quach (thisquietarmy).

In 1988 I Thought This Shit Would Never Change (een aandachttrekkende titel hebben ze hiermee alvast beet) is een live opgenomen momentopname van een culminerend work-in-progress tussen beide artiesten.

Het begon allemaal met elektronische demo’s die tijdens de glaciale winter in Montreal (januari 2017) via bestandsuitwisseling gedeeld werden en evolueerde naar een eerste live optreden in deze bezetting te Gent (juni 2017 -toen nog onder de naam TQAxOSB), waar ze een geïmproviseerde uitvoering speelden tijdens een dagje vrijaf van hun tournee.

Het volgende jaar zou het duo zich concentreren op degelijke DIY-opnames van hun jam en werd de bandnaam Some Became Hollow Tubes officieel een feit om zo het materiaal af te maken dat hun debuut lp Keep It In The Ground zou vormen en dat in juni 2019 zou verschijnen op Gizeh Records.

Eveneens in 2019 werd In 1988... digitaal uitgebracht op Bandcamp en speelde het duo voor het eerst onder de nieuwe groepsnaam, die live werd vastgelegd in Montreal. Een uittreksel van de set werd toepasselijk ‘In 2018 We Named This Thing’ genoemd en is exclusief verkrijgbaar als bonusnummer op de cd-uitgave die Consouling Sounds uitbracht.

Instrumentale (rock)muziek die zoals hier louter uit gitaar en drums bestaat, vraagt een inspanning van de luisteraar. Hoewel het doorgaans niet het soort muziek is waar ik warm voor loop, brengt het duo het soort postrock dat dankzij een strakke spanningsboog boeiend blijft.

Hoe beperkt het instrumentarium dan ook moge zijn, de vele en bij momenten duizelingwekkende effecten op Quachs gitaarspel en het virtuoze drumwerk van Girt zijn bij momenten meer dan aangenaam. Zo waren we vooral te spreken over hoe het aanvankelijk simpele getrommel van Girt uitmondt in een grandioze apotheose.

Some Became Hollow Tubes

Dimi Brands
24/01/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...