casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Somatic Responses
Pattern Seeking
Industrial - Techno
20/11/2017 : Somatic Responses - Pattern Seeking
Hymen Records  Hymen Records
20/11/2017, Dimi Brands

Toen we onlangs Folding Space van de broers John en Paul Healy alias Somatic Responses bespraken, namen we ons voor, de productiviteit van het duo indachtig, de koe sneller bij de horens te vatten dan toen het geval was.

De daad bij het woord voegend komen we nu dus snel met de review van Pattern Seeking, album nummer 34 alweer, en wie weet staat er binnen dit en afzienbare tijd weeral een nieuweling aan te komen.

Ja dus, want bij aankoop krijg je een download code voor het bonus album Part 2 Pattern Finding, aan inspiratie duidelijk geen gebruik ten huize Healy.

Tussendoortjes moet je bij hen ook niet verwachten, want Pattern Seeking is weer goed voor 70 minuten elektronisch nietsontziend geweld van jewelste.

Laat je niets wijsmaken door downtempo opener ‘Bmbd O Syr’ want het patroon dat we na niet lang zoeken vonden op Pattern Seeking laat zich nog het best omschrijven als anarchistische techno-punk. ‘Disrupted Orbit’ opent met zijn schoorvoetende beats nog voorzichtig de poort, maar vanaf het derde nummer worden alle remmen los gegooid. De techno met electro invloeden die we horen tijdens ‘Continual Orbit’ doen ons denken aan Freek Funk, de solo doorbraak van Luke Slater (Planetary Assault Systems).

Daar waar Folding Space wegluisterde als een trip doorheen het gevarieerde oeuvre van Aphex Twin, is Pattern Seeking iets eenduidiger van aard.

Toch zijn er ook verschillende vormen van electronica te horen op Pattern Seeking, denk maar aan de hardcore beat op ‘Recycled Promise’ om maar iets te noemen, maar Somatic Responses slaagt er in om afgebakende genres aan barsten te slaan. Met beats die als mokers er op los beuken, heb je wat dit betreft natuurlijk steeds een perfect wapen in handen.

Iets wat opgaat voor de hele plaat, Somatic Responses bewijst zelfs na 22 jaar nog steeds de vlam aan de lont van opwindende electronica te vinden en een licht ontvlambaar goedje te brouwen.

Over wapens gesproken: ‘Ready Your Weapons’ is zo een voorbeeld van wat we verstaan onder anarchistische technopunk: opzwepend als de neten, dagen we u uit om stil te blijven staan bij deze muzikale splinterbom. Hou je toch liever van industriële beats in plaats van techno, dan biedt titeltrack ‘Pattern Seeking’ soelaas of toch eerder Kraftwerkiaans? Probeer dan eens afsluiter ‘Isolated Circuit'.

Moest men een carrière naast de muziek ambiëren dan raden we de broers Healy het vak van garagist aan, want als er roet uit filters geblazen moet worden, geven we onze wagen met een gerust hart uit handen voor een onderhoudsbeurt.

Draag je het elektronische genre een warm hart toe, dan kan je niet om Somatic Responses heen. Snel bestellen dus dit plaatje, wilt u hen blijven bijbenen.

Somatic Responses

Dimi Brands
20/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...