casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.904 items

   

Solco Chiuso
L'Alcova D'Acciaio
Industrial - Noise - Power Electronics
14/01/2018 : Solco Chiuso - L'Alcova D'Acciaio
GH Records  GH Records
14/01/2018, Dimi Brands

Uit de assen van de Italiaanse neofolkband Kannonau richtte Gabriele Fagnani het compromisloze industrial/noise project Solco Chiuso op in 2014.

Daarvoor was Fagnani al onder de noemer Corazzata Valdemone actief met zeer provocatieve en agressieve power elektronics.

Hoewel totalitair van aard zegt Solco Chiuso zich niet bezig te houden met in het genre vaak gebezigde thema’s als politiek, seks, filosofie, menselijke ziektes maar louter met industriële muziek met een noisetoets.

Na debuutplaat Human Textures (2015) op Lost Empire is L’Alcova d’Acciaio op het Spaanse Gradual Hate Records het vervolg waar we toch wel naar uitkeken.

De eerste helft delft meteen als een pletwals onze woonkamer binnen. Tracks als ‘Fusione Dell’Acciaio E Della Carne’, ‘Waiting For The Light’, ‘Syncope’ en vooral ‘Blitzkrieg’ zijn power electronics krakers die zich kunnen meten met het kruim van deze scene.

De nummers zijn naar de maatstaven van het genre eerder aan de korte kant, en klokken af tussen

de 1 en de 6 minuten, waardoor het makkelijk blijft de aandacht er bij te houden.

Halverwege het album sleutelt het ritmische ‘...On Your Flesh!’ nog een beetje verder aan de vlotte verteerbaarheid van L’Alcova d’Acciaio. Een aanpak die de powernoise adepten wel zullen smaken, maar die wat ons betreft niet noodzakelijk was, na dit wel zeer sterke begin.

Hierna begint het album dan ook helaas als een pudding in elkaar te zakken en krijgen we niets meer in de aard van de 4 eerste nummers.

De ingeslagen ritmische weg wordt hier immers verder bewandeld, hoewel verre van slecht bewijst een track als ‘Cluster’ dat Solco Chiuso het in de toekomst beter bij de brute power electronics aanvallen blijft zoeken.

Experimentele tracks als ‘Tremori’ en ‘Resonance’ kunnen er dankzij een onderhuidse spanning nog mee door, maar zijn op zich niet wereldschokkend te noemen.

Zo ook niet het vermakelijk getitelde ‘Kinky Noise For Iron Youth’, dat alleen al qua titel zou kunnen uitgroeien tot anthem voor de power electronics beweging. Helaas is het uiteindelijke resultaat, doorspekt met samples die ons duidelijk maken dat de hel bestaat, minder opwindend dan wat men ons placht te beloven, en blijven we toch wel teleurgesteld achter.

Nog een laatste brute stuiptrekking krijgen we op het afsluitende ‘Outro-Destruction’, dat met amper een minuut op de teller te kort van duur is. Daarom drukken we graag nog eens op play voor dat ijzersterke begin, maar vrezen dat we halverwege toch een ander plaatje uit de kast zullen vissen.

Dimi Brands
14/01/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2021 : Het Cold Transmission label heeft weer een paar leuke releases klaar!

Hopelijk liggen ze gauw op de redactietafel voor een kritische review hoor ik u al denken. Feit is dat Cold Transmission naarstig aan de weg blijft timmeren om minder gekende internationale post punk acts (en alles wat onder dat label vegeteert) tot bij ons in de woonkamer te brengen en dat alleen al verdient respect. Recent verscheen er nieuw ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : 'Leidenschaft' van Lacrimosa voor onder de kerstboom?

Er werd een plaat van Lacrimosa beloofd voor 2020, maar er is de afgelopen twee jaar zoveel gebeurd dat we Tilo Wolff kunnen vergeven dat het wat langer geduurd heeft. Al sinds een paar dagen worden er evenwel steeds meer details bekend gemaakt over de nieuwe Lacrimosa. Deze komt op 24 december 2021 uit, net op tijd dus om het als kerstcadeau ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2021 : Dicentra Macrantha: een vernieuwend gothic rock project

Laten we er maar eens als bij de kippen bij zijn. Dicentra Macrantha is een nieuw project uit Leuven, dat net zijn eerste nummers uitgebracht heeft: 'Goddess' en 'Halloween'. Toch gaat het hier ook om een oude bekende. Krys Lunacy van Dicentra Macrantha is immers ook de man die rond 2011 de muziek van de batcave cultgroep The ...

lees meer...
FOTO'S : Winterkälte - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : DIVE - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Iszoloscope - @ Porta Nigra Autumn Passage, 13/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...