casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Smokemaster
Smokemaster
Krautrock - Psychedelic - Stoner
07/05/2020 : Smokemaster - Smokemaster
Tonzonen Records  Tonzonen Records
07/05/2020, Henk Vereecken

Dit is er weer zo eentje waaraan je perfect aan de bandnaam kan voorspellen welke muziek ze gaan spelen: Smokemaster uit Duitsland spelen psychedelische stonerrock - inderdaad - en zoals het klassieke stoner betaamt met beide voetjes geworteld in goede oude hardrock van eind jaren 60, begin jaren 70 (Steppenwolf, Blue Cheer, Deep Purple, Uriah Heep...). Heavy bluesrock of acid rock waren in die tijd meestal de gebezigde termen en ze waren dus een voorbode van wat later hardrock en heavy metal zou gaan heten.

Dit eponieme debuutalbum van Smokemaster (6 tracks, 42 minuten speelduur) is verkrijgbaar op oranje vinyl (oplage 300 exemplaren) en op cd op het lichtelijk fantastische Duitse label Tonzonen Records en staat vol kleurrijke stonerrock, heavy psych en ‘neo-krautrock’.

Smokemaster zijn een vijfkoppige band uit Keulen en hun muzikale spectrum gaat van trage, sferische stukken die wel doen denken aan Pink Floyd tot kleurrijke psychedelische jams die herinneringen oproepen aan The Doors of Colour Haze.

‘De kaleidoscoop begint langzaam te stralen, in bonte tonen en luide kleuren, in kloppende ogen en ziende harten’, vertelt hun facebook pagina over de psychedelische muziekervaring die Smokemaster willen teweegbrengen.

In “Ear Of The Universe”, de derde track, zit prominent een mondharmonica in de sound. En als je niet gelooft dat een mondharmonica echt een scheurend geluid kan voortbrengen, dan moet je deze song eens opzetten die ook nog wordt gelardeerd door het nodige heavy keyboardspel en uiteraard de beklijvende stonerriffs. Het nummer is met zijn 10 minuten ook de langste track van het album.

Het daaropvolgende nummer is met zijn krap 4 minuten dan weer de kortste track: “Sunrise In The Canyon”. Deze track heeft iets surf-achtigs met echoënde gitaartjes doet het me wat denken aan The Shadows of The Tornadoes met een psychedelische twist.

Op het album staan allemaal instrumentale nummers buiten één, de voorlaatste track en hoogvlieger “Astronaut Of Love”. Met geweldige zang ook, dus je vraagt je ergens wel af waarom ze de zang niet meer inzetten. We hadden ons nochtans tot nu toe nog geen seconde verveeld tijdens de instrumentale nummers, maar dit brengt toch weer iets extra aan deze compositie, de beste track tot nog toe.

Maar dan hadden we de slotsong “Astral Travaller” nog niet gehoord, het meest psychedelische nummer met bangelijke keyboards en wat mij betreft het allerbeste nummer waarvan je hieronder de videoclip kan bewonderen. Het is tevens de eerste single van het album.

“Smokemaster” begint al sterk met “Solar Flares” en “Trippin' Blues” en wordt vervolgens met elk nummer alsmaar beter, nóg beter. Het debuutalbum van Smokemaster is een absolute aanrader voor fans van psychedelische rock (‘acid rock’) en stoner.

“Smokemaster” werd weeral gemasterd door de alomtegenwoordige Eroc (voormalig Grobschnitt drummer en wellicht Duitslands bekendste krautrocker).

Facebook

Bandcamp

Henk Vereecken
07/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...